Zowat 200 goed verlichte fietsers beloond met gadgets op eerste Fluodag in Tielt

De Tieltse Fluodag was een succes. Leerkracht Dries De Baerdemaker van het SJI en de leerlingen van 6 Verzorging deelden vrijdagochtend in de Conventieweg hun volledige voorraad van 200 gadgets uit aan alle goed verlichte fietsers. Al schreef de politie ook enkele boetes uit.

Dries is behalve leerkracht in het SJI ook al langer actief als verkeersverantwoordelijke van de school. Om fietsende scholieren te stimuleren altijd goed verlicht de baan op te gaan, organiseerde hij vrijdag voor het eerst een grote zichtbaarheidsactie, in Sinterklaasthema. Dankzij 1.500 euro steun van de Crelan Foundation konden hij en zijn ‘fluopietjes’ alle goed verlichte fietsers belonen met een kleine (fiets)gadget. Maar ook de roe werd vrijdag niet gespaard, want de politie deelde effectieve boetes uit aan fietsers die niet verlicht waren.

Veel enthousiasme

“De leerlingen waren erg enthousiast”, vertelt Dries. “Tussen 7.50 uur en 8.30 uur hebben we al onze gadgets uitgedeeld. Dat betekent dat er minstens tweehonderd goed verlichte fietsen gepasseerd zijn. Anderzijds werden er ook een twintigtal boetes uitgeschreven voor fietsers die niet verlicht waren. Los daarvan denk ik dat we van een heel geslaagde actie kunnen spreken, die zeker voor herhaling vatbaar is.” (SV)

The post Zowat 200 goed verlichte fietsers beloond met gadgets op eerste Fluodag in Tielt is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Kwart nieuwe auto’s is elektrisch

20:34 Elektrische wagens waren in de eerste zes maanden van het jaar goed voor 24,5 procent van de nieuwe inschrijvingen. Dat blijkt uit cijfers van de federale overheidsdienst Mobiliteit & Vervoer en secto…

Lees meer »

Klachten over woekerprijzen van fruitkraam uit Deurne stromen binnen: “Achteraf voelde ik mij stom dat ik zoveel betaald had”

Maar liefst 670 euro betaalde de schoonmoeder van Bo Van Hoecke afgelopen weekend op een braderij in het Oost-Vlaamse De Klinge voor vier zakjes fruit. Ook Tommy Bernard (34) getuigde over het hallucinante bedrag dat hij betaalde aan het fruitkraam uit Deurne. Hun verhalen leven duidelijk onder marktgangers, want van over heel Vlaanderen kreeg onze redactie reacties toegestuurd.

Lees meer »

Cercle Brugge leent Lawrence Agyekum van Salzburg

Cercle Brugge en het Oostenrijkse Red Bull Salzburg hebben een overeenkomst bereikt voor de tijdelijke overgang van Lawrence Agyekum. De 20-jarige middenvelder wordt er tot eind dit seizoen geleend, met een aankoopoptie.
The post Cercle Brugge leent Lawrence Agyekum van Salzburg appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vanessa (50) en Kris (45) zijn de nieuwe uitbaters van B&B Quarter House: van McDonald’s naar paardenpension

Quarter House, de B&B met paardenpension in Moerkerke, heeft nieuwe uitbaters. Vanessa Huughe (50) en Kris Bogaerts (45) zwaaien nu de plak op het domein. “Als grote paardenliefhebbers kenden we het domein al en toen we de kans kregen de uitbating over te nemen, hebben we toegehapt”, zegt Vanessa.
The post Vanessa (50) en Kris (45) zijn de nieuwe

Lees meer »

De jurk van koningin Máxima kost amper 47 euro: dit zijn de meest betaalbare outfits van de royals

Designermerken als Natan, Armani en Jenny Packham doen vaak gouden zaken door de royals van vandaag. Maar niet elke outfit hoeft een fortuin te kosten. Het gebeurt dat koninginnen en prinsessen (voor hun doen dan toch) extreem goedkoop gaan. Onze koninklijke mode-experte Jelka Van Duyse duikt in de kleerkast van de royals en zoekt naar hun meest betaalbare outfits, die

Lees meer »

Belg zet opnieuw meer geld op spaarboekje

Het totale bedrag op de spaarrekening bij twaalf Belgische banken is in de eerste zes maanden van dit jaar met 1,5 procent gestegen naar 256 miljard euro. Dat toont een rondvraag van De Tijd aan. Als we dit doortrekken naar de hele markt, betekent dit dat de spaartegoeden bij Belgische banken in de eerste helft van het jaar met 3,9

Lees meer »

Burenduel tussen Pieter-Jan Maeyaert en Danny Kerckhof in TBR short rally Oekene

Dit weekend wordt in Oekene de derde editie van de TBR short rally verreden. Met meer dan 100 wagens aan de start en geen uitgesproken favoriet belooft het een spannende wedstrijd te worden met daar bovenop het burenduel tussen Pieter-Jan Maeyaert en Danny Kerckhof bij de historics.
The post Burenduel tussen Pieter-Jan Maeyaert en Danny Kerckhof in TBR short

Lees meer »