Gerdy Dupont naar Thailand voor World Abilitysport Games

Gerdy Dupont (48) uit Poperinge is geselecteerd voor de World Abilitysport Games Snooker. Ook tien andere sporten staan er op het programma. Alles vindt plaats in het Thaise Nakhon Ratchasima, op zo’n drie uur van hoofdstad Bangkok. Gerdy heeft zeven rugoperaties gehad en lijdt aan fibromyalgie en artrose. Hij is nummer vier van de wereld in zijn klasse en prijkte zelfs op de officiële affiche. “Vrijdag vertrek ik richting Bangkok. Ik hoop op een goeie vliegreis”, zegt hij net voor zijn vertrek naar Thailand. “G-snooker is geen erkende sport en dus moest ik zelf mijn reiskosten betalen. Via een crowdfunding, een benefietconcert en een duwtje in de rug van de stad Poperinge kon ik 1.100 euro ophalen. Ik ben iedereen dan ook heel dankbaar.”

Steun van familie

“Het is wel zuur dat andere G-sporters wel gesteund worden en wij niet. Luca Brecel is nu genomineerd voor sportman van het jaar. Ik hoop dat een eventuele winst deuren kan openen voor G-snooker. Mijn vrouw Marleen Decoene gaat mee naar Zaventem. Zij vormt samen met dochters Jennifer en Emma een enorme steun. Snooker is voor mij een belangrijk deel in het leven. Ondanks mijn pijn, blijf ik steeds positief in het leven staan.”

Vanuit Bangkok is het nog meer dan drie uur naar het olympisch dorp. “Ook Kurt Declerck uit Brugge reist af naar Thailand. Hij speelt rolstoelsnooker, dus hij zit in een andere groep dan ik. Er zijn elf sporten en 2.600 atleten. Ik sta vierde op de ranglijst van mijn groep vijf. Ik wilde deze kans niet laten liggen en hoop op een mooi resultaat. Zondag is er de openingsceremonie en op dinsdag 5 december kom ik dan in actie.”

Top van de wereld

“De acht beste van de wereld doen mee, het zijn dus geen pannenkoeken. Er zijn twee poules van vier en de beste twee mogen telkens door. Er zijn wel maar zes in plaats van 15 rode ballen, dus safety is heel belangrijk. Het zorgt ervoor dat je kan winnen en verliezen van iedereen. Mijn vertrouwen zit goed, het is beter dan een maand geleden. Ik had toen veel meer stress en ik kon geen bal potten”, zegt Gerdy, die aangesloten is bij de World Disability Billiards and Snooker en nog meegeeft dat zijn terugkomst voorzien is voor 10 december. (API)

The post Gerdy Dupont naar Thailand voor World Abilitysport Games is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Start-up The Nutty Farmer wint award voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemer: “Meer jobs en winst voor boeren in Burkina Faso”

De food start-up The Nutty Farmer uit Zwevegem heeft de award voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemer 2024 van gemeente Zwevegem in de wacht gesleept tijdens de Tranzformer awards.
The post Start-up The Nutty Farmer wint award voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemer: “Meer jobs en winst voor boeren in Burkina Faso” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Dat koppel wilde alleen maar winnen. De rest interesseerde hen niet”: B&B-uitbaters over de impact van ‘Met vier in bed’

“Die lage scores? Een slag in ons gezicht.” Nee, Magda (63) en Marc (66) blikken niet onverdeeld tevreden terug op hun deelname aan ‘Met vier in bed’. In dat programma mogen uitbaters hun B&B in de kijker zetten en dat heeft wel degelijk gevolgen. “De bekendmaking van de winnaar moesten we vijf keer opnemen. Niemand wilde voor hen applaudisseren.”

Lees meer »

Cafégangers gaan viraal wanneer ze vrouw aanmoedigen die maar niet kan parkeren

Een hilarisch filmpje uit het Britse Warwickshire gaat viraal op sociale media. Op de beelden is te zien hoe een bestuurster moeite heeft om achteruit te parkeren, maar ongelofelijk wordt aangemoedigd door cafégangers. De mannen zaten te wachten op de EK match van Engeland, maar vonden dit de ideale gelegenheid om even op te warmen. Uiteindelijk slaagde de vrouw erin

Lees meer »

Deel voetpad Brabanstraat Nieuwpoort afgesloten na onduidelijkheid met gevelplaten gebouw

De brandweer en stad Nieuwpoort kwamen donderdagmiddag ter plaatse naar een flatgebouw op de hoek van de Brabantstraat en de Franslaan in Nieuwpoort-Bad. Zware gevelplaten aan de zijkant van het gebouw zaten schijnbaar wat los. Voor de veiligheid werd het voetpad afgesloten.
The post Deel voetpad Brabanstraat Nieuwpoort afgesloten na onduidelijkheid met gevelplaten gebouw appeared first on KW.be.

Lees meer »

Verkeersdrukte ebt weg: hoogtepunt van 220 kilometer file in Vlaanderen

Vlaamse automobilisten moesten deze namiddag heel wat geduld uitoefenen. De vakantie-uittocht en verschillende ongevallen en incidenten veroorzaakten heel wat verkeershinder op onze snelwegen. Rond 16 uur stond er maar liefst 220 kilometer file op de hoofdwegen, meldt het Vlaams Verkeerscentrum. Intussen lijken de files zich stilaan op te lossen.

Lees meer »

“Zijn rider met eisen bestaat uit 37 pagina’s”: alles wat u wil weten over Bruce Springsteens passage in België

Hij is er. Nu nog in hartje Brussel, straks op de wei van Werchter. Bruce Springsteen was even slapjes door een maagzweer en stemproblemen, maar dat zal hem niet weerhouden van een weergaloos concert én een bezoek aan zijn favoriete Belgische winkel. Wat staat er op zijn setlist? Wat op zijn bankrekening? En wat op zijn 37 bladzijdes tellende rider?

Lees meer »

“24/7 dezelfde snelheid, zelfs op feestdagen en banksluitingsdagen”: binnenkort kunnen we ‘payconiq’en’ in het buitenland met ‘Wero’

De betaaldienst ‘Wero’, oftewel de ‘Europese Payconiq’, komt dit jaar nog onze richting uit. De app maakt het op termijn mogelijk in de hele eurozone met een QR-code te betalen. Handig voor op reis. Maar wat kan je voorts nog met de nieuwe internationale betaaldienst? Hoe werkt het concreet? En is Payconiq binnenkort verleden tijd?

Lees meer »

WEERBERICHT. Regen in Vlaanderen, zon in Wallonië

Vandaag en tijdens het komende weekend krijgen we wisselvallig weer met koude temperaturen voor de tijd van het jaar. Wie zon zoekt, kan het beste een uitstap naar de zuidelijke helft van ons land plannen. Daar blijft het droog en ook de zon zal daar van de partij zijn. Voor volgende week voorspelt onze weerman David Dehenauw iets warmere temperaturen,

Lees meer »

“Hij is voorbij het point of no return”: Joe Biden is nu écht onverkiesbaar

De kans dat Joe Biden uit de presidentsrace verdwijnt, wordt eerder onder- dan overschat. Dat zegt Nate Silver, één van de befaamdste Amerikaanse voorspellers. Of hij opstapt, blijft voorlopig koffiedik kijken. “Maar hij is nu definitief voorbij het point of no return”, legt onze buitenlandjournalist Guy Van Vlierden uit. “Hij kan alleen nog opgeven of verliezen.” Waarom zou dat plots

Lees meer »