Koning Charles op klimaattop: “De aarde behoort ons niet toe, maar wij behoren toe aan de aarde”

De Britse koning Charles III heeft de deelnemers aan de VN-klimaattop COP28 in Dubai vrijdag opgeroepen om snel actie te ondernemen tegen de klimaatverandering. Charles hoopt dat de klimaattop “een kritisch omslagpunt naar echte transformatiemaatregelen” kan zijn. “De aarde behoort ons niet toe, maar wij behoren toe aan de aarde.”

 

Meer krantenkoppen in België

“Volumineuze vrouwen die grotere porties gewend zijn”: Nederlander kraakt klanten die negatieve recensie geven af

Van “volumineuze, bourgondische vrouwen die grotere porties gewend zijn” tot een uithaal naar een Belgische klant die geen tafeltje kreeg en daar zijn beklag over deed. Horeca-uitbater Frank van der Avert krijgt de wind van voren door zijn soms onbeschofte gedrag tegen klanten die negatieve recensies schrijven over zijn zaak. De Nederlander heeft nu zijn excuses aangeboden.

Lees meer »

Jaar na het verlies van ‘Juliettetje Kroketje’ verwelkomt Annelies (42) nieuwe baby: “Ik kon de tijd niet nemen om jarenlang te rouwen”

In april vorig jaar moest Annelies Segaert (42) afscheid nemen van haar vierjarige dochtertje Juliette, die onverwacht overleed. Ondanks het zware verlies kreeg Juliette een bijzondere manier om herinnerd te worden: op Annelies’ verzoek werden de sociale media met roze hartjes overspoeld als eerbetoon aan ‘Juliettetje Kroketje’. Nu, een jaar later, heeft Annelies haar gezin uitgebreid met zoontje Clément. “Ik

Lees meer »

“Als vurige fans blijven we erin geloven”: gejuich en gevloek in thuisstad Emma Meesseman na tweede olympisch verlies

In de thuisstad van Emma Meesseman en Elise Ramette leven ze op hoop na het tweede olympisch verlies van de Belgian Cats donderdagavond. “Dit keer speelden ze wel een beirematch”, klonk het voor de schermen van het sportcentrum.
The post “Als vurige fans blijven we erin geloven”: gejuich en gevloek in thuisstad Emma Meesseman na tweede olympisch verlies appeared

Lees meer »

Gepensioneerd onderzoeksrechter Karel Van Cauwenberghe wordt molenaar in Boechout: “Geslaagd voor examen na 100 uur stage”

Een carrièreswitch kan je het niet noemen, want de bekende Antwerpse onderzoeksrechter is al een tijdje op rust, maar Karel Van Cauwenberghe heeft wel een nieuwe uitdaging te pakken. Hij is geslaagd voor het theoretische en praktische examen om molenaar te worden. "Een heerlijke bezigheid", zegt hij trots in de schaduw van de wieken van De Steenen Molen in Boechout.

Lees meer »

LIVE. Eerste foto’s van vrijgelaten gevangenen na historische deal – Poetin-criticus Navalny zou ook vrij zijn gekomen, maar “helaas is hij overleden”

Rusland en enkele westerse landen hebben donderdag 26 gevangenen geruild, waaronder de Amerikaanse journalist Evan Gershkovich en de voormalige Amerikaanse marinier Paul Whelan. Dat zegt Turkije, dat de gevangenenruil coördineert. Het zou gaan om de grootste gevangenenruil tussen Rusland en het Westen sinds het einde van de Koude Oorlog. Volg alle updates over deze historische deal in onze liveblog.

Lees meer »

“Ik ben geklopt door een kampioen”: mirakelman Ganna legt zich neer bij nederlaag, pechvogel Tarling barst in tranen uit

Waar er winnaars zijn, zijn er natuurlijk ook verliezers. Terwijl Remco Evenepoel zich in Parijs tot olympisch kampioen tijdrijden kroonde, moest Filippo Ganna zich tevreden stellen met zilver – al was dat nog een mooie troostprijs, aangezien de Italiaan ei zo na ten val kwam. En wat dan gezegd van Joshua Tarling? Het brons voor twee seconden gemist na een

Lees meer »

Lijsttrekker Lieven Huys vindt met CD&V-RKD evenwicht tussen werknemers, landbouwers en ondernemers: “We nemen elke deelgemeente ernstig”

Lijsttrekker Lieven Huys van CD&V-RKD zit helemaal in de geest van de Olympische Spelen in Parijs, wanneer hij zonder meer stelt: ”Met onze lijst gaan we voor goud.” Hij wil de verkiezingen van 13 oktober winnen en stelde daarvoor een team samen, met – naar verluidt – ervaren sterkhouders en nieuwe talenten. “We zochten een mooi evenwicht tussen werknemers, landbouwers

Lees meer »

Vlastuin Kuurne loopt vertraging op: “Tegen voorjaar 2025 af”

Door onvoorziene omstandigheden heeft de werf van het nieuwbouwproject ‘Vlastuin’ in Kuurne enige vertraging opgelopen. Ondertussen is de aannemer Everaert-Cooreman terug volop gestart met het afwerken van de ruwbouw en de voorbereidingen voor de afwerking en de uitvoering van de technieken.
The post Vlastuin Kuurne loopt vertraging op: “Tegen voorjaar 2025 af” appeared first on KW.be.

Lees meer »