Pieter en Aurélie nemen keurslagerij van zijn ouders over: “Wat verjongd en uitgebreid”

Pieter Lampaert (36) en zijn partner Aurélie Depuydt (32) hebben de keurslagerij van Pieters ouders in de Ieperstraat overgenomen. Ignace en Liliane vonden na 39 jaar dat het tijd was om te genieten van hun pensioen. De nieuwe uitbaters zijn erin gevlogen en presenteren volgend weekend hun eindejaarsassortiment.

“We hebben de zaak wel een nieuwe naam gegeven”, zegt Pieter. “Het is nu Keurslager Pure. Vroeger had ik een traiteurzaak die Pure heette, en onze klanten zeggen altijd dat wij alleen gaan voor pure kwaliteit. Vandaar dus.”

Kant-en-klaar

“Wij hebben voor een nieuwe wind in de slagerij gezorgd, maar voor de klanten is er niet veel veranderd. We blijven werken met streekgebonden producten, en zetten zo goed mogelijk in op de korte keten. Het bestaande assortiment en de kwaliteit zijn gebleven, maar er werd wel verder uitgebreid met kant-en-klare meeneemgerechten, warme en koude sausen, tapasplanken en nog meer warme traiteurproducten”, aldus nog Pieter.

“We gingen voor wat verjonging in ons aanbod, maar de specialiteiten zoals koetong blijven. Ook spelen we wat meer in op de wensen van jongere klanten, bijvoorbeeld met T-bone steak – met het been nog aan het vlees – en côte à l’os volgens de gewenste grootte, ook voor één persoon, altijd met passende kruiden”, geeft Aurélie mee.

“In het stadscentrum zijn er, behalve wij, nog maar twee andere slagers: Frederick & Caroline, en Luc Sohier. Gelukkig konden we rekenen op een groot en trouw klantenbestand van Liliane en Ignace”, zegt Aurélie.

Folder en tent

Uiteraard pakt het slagerskoppel uit met een speciaal eindejaarsassortiment. “Zo bieden we al onze afhaalgerechten en verfijnde hapjes aan in porseleinen potjes, wat meer stijl heeft dan plastic, en we verkopen ‘hapjesboxen voor sharing’, waaruit de feestvierders dan zelf kunnen kiezen aan tafel. In het weekend van 8, 9 en 10 december lanceren we een voorstelling van onze eindejaarsfolder. Wij voorzien een tent voor onze zaak waar alle gerechtjes zullen worden gepresenteerd. Zo hebben de mensen ook een idee van hoe alles er zal uitzien”, besluiten Pieter en Aurélie.

Info: 057 33 36 80, [email protected] of www.keurslagerpure.be.

The post Pieter en Aurélie nemen keurslagerij van zijn ouders over: “Wat verjongd en uitgebreid” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Keniaanse maaltijd steunt Children of Hope

Ongeveer 140 aanwezigen namen op zondag 29 september deel aan een Keniaanse maaltijd. Dit culinaire gebeuren vond plaats in ’t Kasteeltje. Het gezelschap genoot van een aperitiefhapje, een Keniaans buffet en dessert. De opbrengst vloeit naar de vzw Save the Children of Hope. Deze vereniging zag vijftien jaar geleden het levenslicht in Zandvoorde. Een Keniaanse
The post Keniaanse maaltijd

Lees meer »

Doodrijder Merel De Prins (12) weer voor rechter, deze keer voor onverzekerde wagen: “Hij heeft niet de minste intentie om lessen te trekken uit het verleden”

Muhammed Aytekin, de twintiger die negen jaar geleden Merel De Prins uit Eppegem doodreed, riskeert op verzet een celstraf van 12 maanden. De man werd enkele jaren geleden opgemerkt toen hij als passagier in een niet-ingeschreven en niet-verzekerde BMW zat, maar ontkent dat hij eigenaar was van het voertuig.

Lees meer »

Politie houdt grote controleactie aan grens met Frankrijk: van De Panne tot Doornik

Langs de Belgisch-Franse grens heeft de politie in de nacht van donderdag op vrijdag een grootschalige controleactie tegen grensoverschrijdende criminaliteit gehouden. Er namen naast de federale politie ook tien lokale politiezones deel. Ook aan de Franse kant van de grens waren er acties.
The post Politie houdt grote controleactie aan grens met Frankrijk: van De Panne tot Doornik appeared

Lees meer »

Vrees voor honderden doden na scheepsramp in Congo

Na een scheepsramp donderdagvoormiddag op het Kivumeer in Congo zijn al 126 lichamen geborgen. Dat zeggen haven- en veiligheidsbronnen. Het schip vervoerde naast passagiers ook goederen. Eerst was sprake van 450 mensen aan boord maar een lokale functionaris zegt tegen het Duitse persagentschap DPA dat er 700 passagiers waren.

Lees meer »

Portretten ex-burgemeesters van Bredene prijken in het gemeentehuis: “Deze leiders hebben hun stempel gedrukt”

Afgelopen vrijdag is in het gemeentehuis de tentoonstelling ‘Bredense burgemeesters door de jaren heen’ geopend. De expo toont niet enkel de gezichten van de vroegere burgemeesters maar geeft aan de hand van hun portretten een stukje van de rijkgevulde (politieke) geschiedenis van Bredene prijs.
The post Portretten ex-burgemeesters van Bredene prijken in het gemeentehuis: “Deze leiders hebben hun stempel

Lees meer »

Vaste rechtbankklant krijgt nieuwe straf voor bezit 3 gram cocaïne

Een 23-jarige man uit Veurne, een vaste klant in de rechtbank, heeft een nieuwe celstraf van zes maanden met uitstel en 8.000 euro boete, vier vijfden met uitstel, aan zijn strafblad toegevoegd. Dat kreeg hij voor het bezit van drie gram cocaïne. Voor de verkoop ervan werd hij wel vrijgesproken. Hij ontkent dat hij drie gram cocaïne verkocht aan een

Lees meer »