Club Brugge op weg naar groepswinst na klinkende zege op bezoek bij Besiktas

Club Brugge heeft donderdagavond dankzij een klinkende 0-5 overwinning op bezoek bij het Turkse Besiktas op de vijfde en tevens voorlaatste speeldag in groep D van de Conference League een stevige optie op groepswinst genomen.

Blauw-zwart was sinds vorige speeldag al zeker van minstens de tweede stek en Europese overwintering. In Istanboel moest er tegen het reeds uitgeschakelde Besiktas, dat dit seizoen al aan zijn derde trainer toe is, nog gespeeld worden om de groepswinst, die rechtstreekse kwalificatie voor de achtste finales oplevert. Voor de nummer twee wacht er nog een barrageronde en dat valt – gezien het drukke programma van de clubs – absoluut te vermijden.

Club is met dertien op vijftien en nog één wedstrijd te gaan leider in de groep, met een voorsprong van drie punten op het Noorse Bodo/Glimt, dat in eigen huis vlot afrekende met het Zwitserse Lugano: 5-2. Het resultaat is dat Lugano uitgeschakeld is en Bodo/Glimt dus net als de Bruggelingen zeker is van minstens de tweede stek. In de strijd om de groepswinst heeft blauw-zwart echter de beste papieren in handen. Op de slotspeeldag zakken de Noren over twee weken nog naar het Jan Breydelstadion af. Club heeft dan het thuisvoordeel en is bij een zege of een gelijkspel altijd zeker van de achtste finales. Ook bij een 0-1 nederlaag is de groepswinst nog voor de Bruggelingen, omdat zij eerder al met 0-1 gingen winnen in Noorwegen en het Brugse doelsaldo een pak beter is.

In Istanboel draaide de wedstrijd meteen in het voordeel van Club Brugge. Tegen een uitgeblust en ongeïnteresseerd Besiktas trapte Casper Nielsen na amper vier minuten buitenkant rechts de 0-1 voorsprong op het bord. Op het kwartier stond het zelfs al 0-2, na een treffer van Thiago. Toen de Braziliaan er vlak na de pauze met zijn tiende van het seizoen in Brugse loondienst 0-3 van maakte, was de wedstrijd helemaal gespeeld. Nog eens vier minuten later maakte Raphael Onyedika er na mooi combinatievoetbal in de vijandelijke zestien 0-4 van. De pandoering werd compleet met de 0-5 van Andreas Skov Olsen.

Club schreef zo op een haar na geschiedenis. Zijn grootste uitzege ooit in Europa liet het in augustus 2001 noteren op bezoek bij het IJslandse Akranes. Toen werd er ook met vijf doelpunten verschil gewonnen, maar maakten de Bruggelingen er wel zes: 1-6. Het ging echter slechts om een duel in de voorrondes van de toenmalige UEFA Cup. In september 1998 werd er in de heenwedstrijd van de eerste ronde van de UEFA Cup al eens met 0-5 gewonnen. Toen was het Hongaarse Ujpesti het slachtoffer.

The post Club Brugge op weg naar groepswinst na klinkende zege op bezoek bij Besiktas is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Kiwanis Club Oostende Noordzee 50 jaar actief

Kiwanis Club Oostende Noordzee, een van de 16 serviceclubs in Oostende, vierde vorig weekend haar halve eeuw maatschappelijk engagement in onze stad. “De sociale actie is voor de club de enige echte bestaansreden en is tevens de motor van de club”, aldus voorzitter Ruben Pannecoucke. En daar staat de strijd tegen kinder- en dus ook kansarmoede centraal.
The post

Lees meer »

Burgemeester Jan Morbee (Gemeentebelangen) onthult team voor gemeenteraadsverkiezingen in Knokke-Heist… mét steun van Valéry Lippens

Tijdens de officiële opening van de tentoonstelling ‘Photography Exhibition by Valéry Lippens’ stelde burgemeester Jan Morbee de kandidaten van Gemeentebelangen voor die in oktober zullen opkomen in Knokke-Heist. “De lijst bestaat uit ervaren schepenen en gemeenteraadsleden, voor de helft aangevuld met nieuwe mensen uit alle deelgemeenten en van alle leeftijden. De positieve sfeer was duidelijk voelbaar en het viel op

Lees meer »

GO De Kruipuit wuifde Katrien Piessens uit na 28 jaar

Na 28 schooljaren nam Katrien Piessens afscheid van de school op de Kruipuit. Zij heeft nog zoveel plannen voor de toekomst dat ze, nu ze met pensioen is, geen tijd zal hebben om zich te vervelen.
The post GO De Kruipuit wuifde Katrien Piessens uit na 28 jaar appeared first on KW.be.

Lees meer »

China zal ‘nooit’ dossier 23 dopingpositieve zwemmers delen met Amerika

De Chinese antidopingautoriteiten zullen “nooit” instemmen met het verzoek uit de Verenigde Staten om details vrij te geven van het onderzoek naar de 23 Chinese zwemmers die vlak voor de Olympische Spelen in Tokio positief testten op een verboden middel. Het Amerikaanse antidopingbureau USADA en leden van het Congres hebben om publicatie van het dossier gevraagd.

Lees meer »

Vervoersdienst Nestor breidt uit met een riksja: “Om mensen op een nog duurzamere manier naar hun bestemming te brengen”

Wie minder mobiel is, kon bij de Buurthulp Nestor Poperinge al een beroep doen op vrijwilligersvervoer of taxicheques. “Om mensen op een nog duurzamere manier naar hun bestemming te brengen, schakelen we nu een riksja in. Op de elektrische fiets is plaats voor twee passagiers”, zegt Rebecca Vandemaele, coördinator bij Nestor.
The post Vervoersdienst Nestor breidt uit met een

Lees meer »

Gerechtspsychiater Paul Lodewyck zwaait na veertig jaar af: “Met iemand als Alexander Dean zie ik het niet meer goed komen”

Na ruim veertig jaar in opdracht van het gerecht in het hoofd te hebben gekeken van moordenaars, brandstichters, verkrachters, agressievelingen en andere criminelen, gaat psychiater en criminoloog Paul Lodewyck (75) met pensioen. “Welke les ik trek uit veertig jaar forensische psychiatrie? Dat de mens potverdorie een ingewikkelde maar fascinerende constructie blijft.”
The post Gerechtspsychiater Paul Lodewyck zwaait na veertig

Lees meer »

Kempenaar Lennart Driesen over het leven na ‘De mol’: “Ik had meer in de media kunnen doen, maar Brussel was me te ver”

Hij profileerde zich als simpele, goedlachse kerel uit de Kempen. Maar Lennart Driesen (29) ontpopte zich in 2021 tot de gewiekste Mol aller tijden. Sindsdien belandde de opvoeder uit de jeugdzorg voor de klas, veranderde hij van flexi-job, nam hij afscheid van zijn axolotl en verhuisde hij. “Maar ik woon nog steeds in Schoonbroek, niet in Retie. Dat is hier

Lees meer »

Juf Katrien (61) gaat met welverdiend pensioen Prizma Heilige Familie Bosmolens: “Genoten van een laatste dag vol verrassingen”

Het schooljaar zit erop en dat was meteen ook het laatste van juf Katrien Mestdagh bij Prizma Heilige Familie Basisschool Bosmolens in Izegem. De kleuterjuf mag vanaf nu genieten van een welverdiend pensioen en daar kijkt ze heel erg naar uit.
The post Juf Katrien (61) gaat met welverdiend pensioen Prizma Heilige Familie Bosmolens: “Genoten van een laatste dag

Lees meer »

Twee comebacks, ongeplande zwangerschap en clash tussen rivalen: dit gebeurt er in het nieuwe seizoen van ‘Familie’

De seizoensfinale van ‘Familie’ blijft nazinderen bij de soapfans. Niet alleen vanwege de verrassende plottwists, ook omdat er enkele nieuwe verhaallijnen in gang werden gezet, die veel onheil en strubbelingen doen vermoeden. Er staat de kijker volgend seizoen sowieso veel te wachten, maar niet alles is nog één grote verrassing. Babygehuil, comebacks of een verhuis: wij zetten alle hints en

Lees meer »

Kapster Christel Verhaeghe van Team 2030 naar …N-VA in Wervik

Omdat ze zich niet kon verzoenen met haar plaats op de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober verliet kapster Christel Verhaeghe (57) maanden geleden Team 2030. Alvast een verlies voor de oppositiepartij die de ambitie heeft om de grootste fractie te worden. Christel Verhaeghe zegt de politiek evenwel geen vaarwel, want op de lijst van N-VA krijgt ze de tweede

Lees meer »

Dit weekend Eekhoutefeesten in Proven: “Wijkfeesten kregen nieuw jasje”

Het wijkcomité van de Eekhoute in Proven is volop in de weer met de voorbereidingen van zijn jaarlijkse wijkfeesten. Nieuw is de quiz op vrijdagavond. Enkele grote namen binnen de Vlaamse muziekwereld sluiten de feesten af op zondagavond.
The post Dit weekend Eekhoutefeesten in Proven: “Wijkfeesten kregen nieuw jasje” appeared first on KW.be.

Lees meer »