Tristan Bruynsteen verdwijnt tijdelijk uit gemeenteraad in Langemark-Poelkapelle

Nu hij werkt in Brussel heeft Tristan Bruynsteen (23) het moeilijk om zijn mandaat in de gemeenteraad van Langemark-Poelkapelle te blijven volhouden. De Langemarkenaar zet tijdelijk een stapje opzij. Sabine Joye (N-VA) zal in die periode zijn zitje in de gemeenteraad warm houden.

Tristan Bruynsteen was amper 18 jaar toen hij in 2018 met 422 stemmen van op de tiende plaats op de N-VA-lijst net naast een gemeenteraadszetel greep, maar door het overlijden van Johan Vannoote verhuisde hij in februari 2020 alsnog van het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst naar de gemeenteraad. De afgelopen maanden moest hij echter geregeld de gemeenteraad volgen via livestream of zich verontschuldigen. Door de krappe meerderheid van de coalitie raakten daardoor op de laatste twee gemeenteraden enkele agendapunten niet goedgekeurd.

Opportuniteit

Dus besliste Tristan Bruynsteen om toch een stap opzij te zetten. “Als 18-jarige zette ik mijn eerste stappen in de politiek en zetelde gedurende vier jaar met trots in de gemeenteraad”, zegt hij in een Facebookpost waarin hij zijn vertrek aankondigt. “Na mijn studie aan de Vlerick Business School kreeg ik een unieke kans in de zakenbankierswereld in Brussel, wat een buitengewone opportuniteit is voor mijn professionele carrière. Op dit moment valt het uitdagende werk in Brussel en een bijkomende opleiding moeilijk te combineren met mijn zitje in de gemeenteraad.”

Bruynsteen benadrukt dat het een tijdelijk ontslag is. “Waarschijnlijk tot juni”, zegt hij. “Ik beloof met overtuiging terug te keren, sterker dan ooit tevoren. Mijn huidige focus ligt op mijn professionele carrière, zonder mijn politieke toewijding uit het oog te verliezen. Of ik ook deelneem aan de verkiezingen in 2024? Dat laat ik nog in het midden.”

Zijn opvolger in de gemeenteraad wordt landbouwster Sabine Joye (40). Zij is getrouwd met Joeri Demonie, die voorzitter is van N-VA Langemark-Poelkapelle, en mama van Laurien, Jarno en Xavi. Het gezin woont in de Hazeweidestraat in Sint-Juliaan.

The post Tristan Bruynsteen verdwijnt tijdelijk uit gemeenteraad in Langemark-Poelkapelle is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Democratische gouverneurs spreken openlijk steun uit voor Biden, maar eerste megadonor roept op om zich terug te trekken

De Democratische gouverneurs hebben woensdagavond een “open en eerlijk gesprek” gehad met president Joe Biden, waarin ze spraken over de bezorgdheden na zijn teleurstellend debat tegen Donald Trump. Alle gouverneurs steunen hem, zeiden ze na afloop, maar ondertussen zijn er wel al zeker drie die hem expliciet oproepen om zich terug te trekken. Ook een megadonor van de Democratische partij

Lees meer »

Kijk op 6 juli LIVE naar Club Brugge-AEK Athene (14u), exclusief op HLN!

Goed nieuws voor de voetbalfans. Bij HLN kan u de komende weken als abonnee exclusief alle voorbereidingswedstrijden van Club Brugge, waaronder eentje tegen het PSV van ex-speler Noa Lang, live bekijken. De eerstvolgende match is op 6 juli. Dan speelt Club op het Belfius Basecamp tegen het Griekse AEK Athene. Die match kan u vanaf 14u live bekijken.

Lees meer »

De macabere reden dat de nieuwe Britse premier een brief schrijft aan vier duikbootkapiteins als één van zijn eerste taken

In zijn eerste toespraak als premier beloofde Labour-leider Keir Starmer verandering. Hij wil het vertrouwen in de politiek herstellen en zijn land heropbouwen. Na zijn verhuis naar Downing Street 10, wordt net als bij andere nieuwe Britse premiers van hem verwacht om instructies te bezorgen aan de kapiteins van de vier Britse onderzeeërs met kernwapens.

Lees meer »

Kruidvat-dieven krijgen tot meer dan 2 jaar cel: “Diefstallen in bijna elk land van Europa”

Een Roemeens koppel werd donderdag in de rechtbank van Ieper veroordeeld tot celstraffen tot 24 maand voor een reeks diefstallen in vestigingen van winkelketen Kruidvat en andere handelszaken in heel het land. “We zien zelfs diefstallen in bijna elk land van Europa.”
The post Kruidvat-dieven krijgen tot meer dan 2 jaar cel: “Diefstallen in bijna elk land van Europa”

Lees meer »

Zij-instromer Corine blikt terug op eerste schooljaar als directeur: “Samenleving moet de kracht voelen van goed onderwijs”

Voor Corine Versteylen (50), die vroeger als marketingdirecteur werkte in de Vlerick Business School, zit het eerste schooljaar als schooldirecteur erop. Op 1 september startte ze de gloednieuwe Jezuïetenschool in het Brusselse Sint-Jans-Molenbeek op. VRT NWS volgde haar een jaar lang in haar nieuwe avontuur. Was haar nieuwe job wat ze ervan verwachtte? En hoe kijkt ze terug op dat

Lees meer »

Onze F1-watcher is in Oostenrijk getuige van spanningen bij Red Bull: “Vader Verstappen weigerde om Horner een hand te geven”

Wat gebeurt er achter de schermen van de paddock in Spielberg? Lees het in het dagboek van onze F1-watcher. Over Corinna Schumacher die haar zoon bij de juiste mensen komt promoten, een voorvleugel als wild gerucht, remmen die mogelijks niet remmen en ruzie die weer oplaait bij Red Bull. “Ik heb het helemaal gehad met Christian Horner.”

Lees meer »

Einde van damesvoetbal in Merkem, A-ploeg verhuist naar Oostende

Nadat eerder al bekendraakte dat de eerste ploeg van KSV Diksmuide vanaf volgend seizoen in Oostende gaat voetballen onder de naam KV Diksmuide-Oostende maken ook de dames nu dezelfde verhuis. De eerste ploeg speelt volgend seizoen zijn thuismatchen in het Albertpark, de B- en C-ploeg in Diksmuide. Zo komt er een einde aan damesvoetbal in Merkem.
The post Einde

Lees meer »

EXCLUSIEF. Spermadonor die 550 kinderen verwekte, reageert op Netflix-docu ‘The Man with 1.000 Kids’: “Ik ben geen monster”

De rechter legde hem een donorverbod op toen aan het licht kwam dat honderden kinderen werden verwekt met zijn zaad. Jonathan Meijer (42) is het onderwerp van de Netflix-docureeks ‘The Man with 1000 Kids’. Daarin getuigen enkele ouders over Meijers “onverzadigbare drang om zich zoveel mogelijk voort te planten”. “Die documentaire is pure sensatie”, reageert Meijer in een exclusief gesprek

Lees meer »

Zes donderdagen feest tijdens Congé In ‘t Park in Wevelgem

Gedurende zes donderdagen tijdens juli en augustus is het opnieuw feest in het Park. Vzw Rebel Rebel verzorgt de organisatie en programmatie van Congé in ’t Park, met bekende namen zoals Willy On Tour, ABBA4U en Isolde Lasoen. Met opkomend geweld Arend Delabie, Maria Iskariot en ISE en verder heel wat Wevelgems talent en dj’s die het Park zonder twijfel

Lees meer »

Website om overal in Vlaanderen aangepaste fiets voor mensen met beperking te huren voorgesteld bij het GielsBos in Lille

Bij zorgvoorziening Het GielsBos in Gierle, bij Lille, heeft G-sport Vlaanderen vandaag een nieuwe website voorgesteld waarop mensen met een beperking overal in Vlaanderen een aangepaste deelfiets kunnen huren. Het GielsBos gebruikt zelf al enkele jaren zulke aangepaste fietsen, en verhuurt die ook via een fietspunt aan andere mensen buiten de zorgvoorziening. Door aan te sluiten bij het online platform,

Lees meer »