Vlaams Parlementslid Els Ampe wil nieuwe audit naar corruptie in Knokke

Na het zien van de Pano-uitzending ‘Knokke(n) om vastgoed’ woensdagavond vraagt onafhankelijk Vlaams Parlementslid Els Ampe een nieuwe audit.

“Plots stond de burgemeester hier om mij te overtuigen mijn grond aan Ghelamco te verkopen, het is één van de talloze getuigenissen in VRT-reportage Pano over de recent opgestapte burgemeester van Knokke, Piet De Groote. Het is hoogst merkwaardig dat een burgemeester zich bemoeit met aan- en verkopen tussen private personen. Dat roept vragen op over mogelijke corruptie”, zegt Els Ampe, die uit Oostende afkomstig is, maar al jaren in Brussel woont. Ze verliet onlangs Open VLD om als onafhankelijke te gaan zetelen.

“Ook de nieuwe burgemeester van Knokke, Jan Morbee, wordt genoemd. Hij kocht appartementen in een toren waar hij als lid van het schepencollege zelf de -afwijkende- bouwvergunning voor gaf”, vervolgt Ampe. “Deze ‘Heldentoren’ veroorzaakte veel protest in Heist door zijn afwijkende hoogte van 20 verdiepingen. Nog een ander lid van het Knokse college, schepen Antony Wittesaele, trad ondertussen op als notaris van Ghelamco en haar golfproject.”

“Het hele Knokse college stinkt naar corruptie. Daarom vraag ik Audit Vlaanderen de mogelijke belangenvermenging van elk lid van het college te onderzoeken. Audit Vlaanderen wees op belangenvermenging van voormalig schepen Kris Demeyere, maar Pano toonde dat de audit van één lid van het college onvoldoende is,” aldus Els Ampe. Ampe dient in het Vlaams Parlement een vraag in om deze audit te bekomen. Ook Vlaams minister Gwendolyn Rutten vraagt intussen de gouverneur om bijkomend onderzoek te voeren naar de toestanden in Knokke-Heist.

Lees meer over de Pano-uitzending en over mensen uit de buurt die veel hinder en schade aan hun woning ondervinden van een bouwproject in Heist.

The post Vlaams Parlementslid Els Ampe wil nieuwe audit naar corruptie in Knokke is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Grote Markt in Lier krijgt nieuwe ledverlichting die van kleur kan veranderen: “Zal er een stuk frisser uitzien”

De Grote Markt in Lier krijgt volledig nieuwe verlichting. Onder andere de lichten aan de gevels van het stadhuis en de straatverlichting, worden vervangen door ledlampen die van kleur kunnen veranderen. "Zo willen we energie besparen, maar het esthetische is zeker ook van belang", klinkt het bij de stad. Tegen 2030 moet alle openbare verlichting werken op ledlampen.

Lees meer »

Prijzen stegen in 2023 nog steeds sneller dan lonen in EU

De reële lonen zijn in de Europese Unie in 2023 verder gezakt: ondanks sterkere loonstijgingen en een dalende inflatie is de koopkracht met gemiddeld 0,6 procent gedaald. Dat blijkt uit analyse van het Duitse onderzoeksinstituut WSI van de Hans-Böckler-Stichting, een orgaan van de Duitse vakbonden.

Lees meer »

Federaal parket wil niemand vervolgen na Operatie Kelk: “Opnieuw grote klap voor slachtoffers”

Als het van het federaal parket afhangt, zal geen enkel kopstuk van de kerk zich voor de rechtbank moeten verantwoorden na Operatie Kelk, het onderzoek naar seksueel misbruik in de kerk. Volgens de eindvordering van het parket zijn de meeste zaken intussen verjaard. Bovendien zijn verschillende verdachten intussen overleden, of ze werden al eens berecht en kunnen dus niet opnieuw

Lees meer »

Karmen Goemaere kiest met Rejan Paints voor nieuw avontuur: “We willen doe-het-zelvers en particulieren zelf leren kaleien”

Vakmensen en doe-het-zelvers kunnen sinds kort voor hun verf- en kaleiproducten terecht bij Rejan Paints in de Oostendse Steenweg 131 in Brugge. “We bieden niet alleen de producten aan, maar ook begeleiding aan particulieren die zelf willen kaleien”, zegt zaakvoerster Karmen Goemaere.
The post Karmen Goemaere kiest met Rejan Paints voor nieuw avontuur: “We willen doe-het-zelvers en particulieren zelf

Lees meer »

Advocaat-generaal die sjoemelde met examenvragen gearresteerd

De magistraat die begin maart in opspraak kwam omdat hij de vragen van het magistratenexamen gelekt had aan minstens twee kandidaten, is woensdag gearresteerd in zijn woning in Gits bij Hooglede. Advocaat-generaal C.B. (58) werd na verhoor vrijgelaten onder voorwaarden.
The post Advocaat-generaal die sjoemelde met examenvragen gearresteerd appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nieuw ontmoetingshuis ’t Verzetje in oude bib in Moerbrugge biedt luisterend oor

Het ontmoetingshuis ’t Verzetje heeft onlangs de deuren in de voormalige bibliotheek in de Valentin Hennemanstraat in Moerbrugge geopend. Het is, naast ’t Gezelleke in Oostkamp, Nieuwvliet in Nieuwenhove, Tope in Ruddervoorde, Het Hertenbos in Hertsberge en De Oude Pastorie in Waardamme, het zesde ontmoetingshuis dat in Oostkamp geopend werd. Je kan er elke maandagnamiddag terecht en uitzonderlijk ook nu

Lees meer »

‘Vlaanderen Zingt’ massaal mét publiek in Izegem, Wenduine, Oostende, Blankenberge, Sint-Idesbald, Nieuwpoort én Torhout

Ook deze zomer zal ‘Vlaanderen Zingt’ weer door het Vlaamse land toeren om op 34 locaties het publiek aan het zingen te krijgen. Na de eerste editie 26 jaar geleden in Antwerpen blijven de pleinen overal volstromen, in totaal zo’n 150.000 mensen. En ‘Vlaanderen Zingt’ komt tot 31 augustus ook nog vaak naar West-Vlaanderen.
The post ‘Vlaanderen Zingt’ massaal

Lees meer »

Exitpoll voorspelt politieke aardverschuiving in Verenigd Koninkrijk: Labour haalt monsterscore, Tories lijden zware nederlaag

In Groot-Brittannië zijn de stembureaus voor de parlementsverkiezingen gesloten. De sociaaldemocraten van Labour hebben overtuigend de stembusgang gewonnen en 410 van de 650 zetels in het Lagerhuis binnengehaald. Dat blijkt donderdagavond uit een gezamenlijke exitpoll van de grote Britse media. De conservatieve Tories van premier Rishi Sunak worden afgestraft en stranden op 131 zetels. De Liberal Democrats behalen 61 zetels,

Lees meer »