Bar Ran uit Brugge verkozen tot Cocktailbar van het Jaar

“De erkenning van een instituut als Gault Millau is top, het is de bekroning van het vele werk dat we al jaren in onze bar steken”, zegt Bruggeling Ran Van Ongevalle (31), wiens Bar Ran door deze culinaire gids tot beste cocktailbar van het land verkozen werd.

“Nadat mijn vrouw Janah Van Cleven en ikzelf enkele jaren ervaring opgedaan hadden in The Pharmacy in Knokke-Heist, de zaak van mijn vader en zussen, hebben we een wereldreis gemaakt en samen in 2019 Bar Ran geopend in de Kuipersstraat in Brugge.”

Conceptueel menu

“Er waait daar sinds maart een nieuwe windrichting, die mee te danken is aan onze jonge bartender MatthisVerhaeghe. We hebben een conceptueel menu op poten gezet onder de naam Chroma. Vertrekkend vanuit de kleurenwetenschap hebben we 14 nieuwe cocktails gecreëerd.”

“Geïnspireerd op kleuren als Dragon’s Blood, Mummy Brown en Peach Black. Mijn schoonvader, de bekende aquarellist Paul Van Cleven, heeft zich op die kleuren geïnspireerd om nieuwe kunstwerken te maken. Ze komen terug in onze menukaarten.”

King Kong Milk Punch

“Mijn favoriet? Je mag Bar Ran niet verlaten zonder een King Kong Milk Punch geproefd te hebben: een drank op basis van rum, koffie, passievrucht amandel, geklaard met melk”, aldus Ran, die sinds juli 2022 ook restaurant Màs in de Academiestraat runt en in maart voor de tweede keer papa wordt.

The post Bar Ran uit Brugge verkozen tot Cocktailbar van het Jaar is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Voor het eerst in de K3-geschiedenis treden de meiden op tijdens LGBTQ-festival: “Het plaatje klopt gewoon”

Vandaag zullen Hanne, Marthe en Julia van K3 voor de allereerste keer ooit in de geschiedenis van K3 aanwezig zijn tijdens Canal Pride in Amsterdam. Op een rondvarende boot doorheen de kanalen van de stad zullen de meiden bekende liedjes als ‘Alle Kleuren’, ‘Waterval’ en ‘Oya Lélé’ zingen. Uiteraard zullen ze hun beroemde regenboogjurk op deze feestelijke dag aantrekken. Reporter

Lees meer »

Voorlopige zuiveringsinstallatie van The Farmchix Company operationeel

Eind mei kreeg het bedrijf The Farmchix Company, een aanmaning van het Meense stadsbestuur. De boodschap luidde dat het bedrijf formeel maatregelen tegen de vervuiling van de Oude Leiemeander moest kunnen aantonen. Intussen had The Farmchix Company wel al beslist om een investering in een eigen waterzuivering te realiseren. Het bedrijf heeft zich tegenover het stadsbestuur geëngageerd om een tijdelijke

Lees meer »

“Wij zijn geen gewoon festival, maar een muziekvakantie”: organisatie blikt vooruit op 50ste Festival Dranouter, dat voor het eerst helemaal uitverkocht is

Van een handvol mensen die in 1975 naar wat folkgroepjes kwamen kijken tot 50.000 bezoekers voor de 50ste editie: festival Dranouter heeft er een lang parcours opzitten dat dit weekend extra in de verf wordt gezet. De organisatoren richten hun blik echter op de toekomst.
The post “Wij zijn geen gewoon festival, maar een muziekvakantie”: organisatie blikt vooruit op

Lees meer »

Onze analiste Kim Gevaert over boost van het openingsweekend: “Andere atleten gaan hierop voort willen surfen”

Twéé medailles in het openingsweekend, daar staat ook onze analiste Kim Gevaert van te kijken. Ze is ervan overtuigd dat het eremetaal van Evenepoel en Van Aert voor een superboost bij heel Team Belgium zal zorgen. “Je wordt als team uiteindelijk afgerekend op het aantal medailles. Nu er al twee binnen zijn, zal er toch opgelucht zijn gereageerd.”

Lees meer »

SPOOR Kunstfestival in Ichtegem en Torhout wil verder uitbreiden

Onder ruime belangstelling werd de derde editie van kunstfestival SPOOR/ART62 op gang geschoten. Oorspronkelijk werd SPOOR alleen in Ichtegem georganiseerd, nu is ook de stad Torhout bij dit project betrokken. En er wordt gedroomd van meer…
The post SPOOR Kunstfestival in Ichtegem en Torhout wil verder uitbreiden appeared first on KW.be.

Lees meer »

Venezolaanse oppositieleiders moeten “achter tralies”, zegt Maduro

De Venezolaanse president Nicolas Maduro vindt dat oppositieleidster María Corina Machado en de oppositiekandidaat bij de presidentsverkiezingen van afgelopen zondag, Edmundo González Urrutia, “achter de tralies” moeten worden gezet na de dodelijke protesten in Venezuela. Dat zei het staatshoofd woensdag tijdens een persconferentie.

Lees meer »

Ook N-VA roert zich in dossier rond Thermae Palace Hotel

N-VA Oostende is niet opgezet met de demarche van Trots op Oostende rond het Thermae Palace Hotel. Ze komen met een invulling voor de oude zwembadsite en met een duidelijke boodschap. “De stad heeft de verplichting om te zoeken naar extra middelen en als dat niet lukt moet men het in minnelijk overleg over een andere boeg gooien.”
The

Lees meer »