Real Madrid in de ban van Jude Bellingham: Engelse alleskunner blinkt ook uit in 4-2-zege tegen Napoli

‘Same old’ Real. Geregeld subliem, soms lethargisch, maar uiteindelijk juichend. Dankzij 4-2-winst tegen Napoli groepswinnaar in groep C van de Champions League. Eens te meer was Jude Bellingham de grote uitblinker. Met een geweldige kopbalgoal en met een prima assist floreerde de Engelse alleskunner alweer. Napoli heeft op de slotspeeldag voldoende aan een draw thuis tegen Braga, dat 1-1 speelde tegen Union Berlin, om zich te plaatsen voor de achtste finale. 

Meer krantenkoppen in België

EXCLUSIEF. In dit beveiligd luxeresort houdt van miljoenenfraude verdachte ex-wielrenner (45) zich schuil: “Het loopt hier vol slachtoffers”

Een oase van privacy en natuurpracht aan de zonovergoten Costa Blanca: dit is de beveiligde ‘Las Colinas Golf & Country Club’ in Spanje, waar de van miljoenenfraude verdachte ex-wielrenner Stijn V. (45) zich volgens getuigen al jarenlang schuilhoudt. Hij licht er schaamteloos medebewoners op. “Het loopt hier vol slachtoffers”, klinkt het. “Hij bedreigt mensen die iets openbaar willen maken.”

Lees meer »

Opgepast voor fraude door ‘kaartophalers’: parket van Antwerpen verwacht piek tijdens zomervakantie

Bankenfederatie Febelfin en het parket van Antwerpen waarschuwen donderdag voor fraude door zogenaamde kaartophalers. Daarbij doen criminelen zich voor als bankmedewerkers en proberen ze thuis langs te komen om de bankkaart en pincode van slachtoffers in handen te krijgen. Het parket van Antwerpen ziet momenteel al een stijging van het aantal feiten en verwacht een piek tijdens de zomervakantie.

Lees meer »

KIJK. Zo ziet “mogelijk catastrofale” orkaan Beryl die op Caraïben afstevent eruit vanuit de ruimte

Orkaan Beryl, die momenteel door het Caribisch gebied raast en al aan land is gegaan op het eiland Grenada, is opgeschaald naar categorie 5. Het gaat om de hoogste categorie die het Amerikaanse National Hurricane Center (NHC) toekent. Bovenstaande satellietbeelden tonen hoe de volgens het NHC “mogelijk catastrofale” storm de zuidoostelijke Caraïben nadert.

Lees meer »

En toen veranderde het sixpack in buikvet. Zij getuigen over hun ‘zwemband’: “O, je krijgt een baby?”

Geen gezondheidskwaal hardnekkiger dan buikvet. Geen lichaamsonderdeel ook dat hardnekkiger wordt weggemoffeld onder de juiste plooi, want iederéén heeft het. Maar wanneer moffelen niet meer werkt en diëten ook weinig soelaas biedt, wordt buikvet – noem het liefkozend ‘een penske’ of afkeurend ‘mijn zwemband’ – een strijd die mensen in stilte voeren. Behalve Karen (45) en Naldo (36): zij spreken

Lees meer »

Krijgt Gella eindelijk een opvolger? Dit zijn de (medaille)kansen van de West-Vlaamse Olympiërs

19 september 2000 in Sydney: judobrons voor Gella Vandecaveye, amper twee maanden nadat ze de kruisbanden van haar rechterknie scheurde. Vierentwintig jaar later is Vandecaveye – hockeyer Arthur De Sloover behaalde in Tokio goud met de Red Lions – nog altijd de laatste West-Vlaamse individuele medaillewinnares op de Olympische Spelen. Komt daar tussen zaterdag 27 juli en zondag 11 augustus

Lees meer »

Signe Maene debuteert met ‘Flemish Folktales Retold’: “Ik schuimde markten af op zoek naar oude volksverhalen”

Signe Maene ging op zoek naar Vlaamse volksverhalen, herschreef ze met een eigen twist, vertaalde ze in het Engels en bundelde ze in het boek ‘Flemish Folktales Retold’. “Tijdens mijn studies Engelse literatuur in Schotland raakte ik in de ban van folklore en volksverhalen.”
The post Signe Maene debuteert met ‘Flemish Folktales Retold’: “Ik schuimde markten af op zoek

Lees meer »

Brugse Darts Federatie lauwert kampioenen en kijkt uit naar Darts Masters: Tornooi met profs en amateurs

De Brugse Darts Federatie zette een punt achter het voorbije seizoen en dat ging traditiegetrouw gepaard met de kampioenenviering. Men week hiervoor uit naar Oostcampus in Oostkamp. Komend weekend wordt in Assebroek de tweede editie van de Belgium Darts Masters georganiseerd.
The post Brugse Darts Federatie lauwert kampioenen en kijkt uit naar Darts Masters: Tornooi met profs en amateurs

Lees meer »

“We hadden zes keepers”: Oranje staat in halve finale na vijf dolle minuten tegen Turkije, en dan gaat zelfs Koeman even volledig los

Nederland mag blijven dromen van de hoofdprijs op het EK voetbal. Oranje had in z’n kwartfinale een vette kluif aan Turkije, maar trok dankzij vijf dolle minuten toch de felbevochten zege over de streep.” We krijgen wel eens het verwijt dat we geen groot hart hebben. Maar dat hadden we in deze wedstrijd wel”, zegt Oranje-bondscoach Koeman. In de halve

Lees meer »