Club15 schenkt 24.000 euro aan twee goede doelen

Club 15, een gezelschap van vijftien gedreven West-Vlaamse ondernemers, organiseert jaarlijks een aperitiefconcert ten voordele van een specifiek goed doel. Voor het eerst in jaren steunen ze dit jaar twee goede doelen: Linum Foundation en Cindy Verthé die getroffen werd door het noodlot. Samen krijgen ze 24.000 euro.

De naam Club 15 bevat een symbolische verwijzing naar het aantal leden dat de vereniging wil tellen: 15 personen, bij voorkeur uit verschillende beroepssectoren. In een maandelijkse bijeenkomst komen de leden samen, luisteren naar een gastspreker en bespreken er de komende activiteiten.

Linum Foundation

“De organisatie van het aperitiefconcert waarvan de opbrengst naar een goed doel gaat is een van onze belangrijkste punten”, zegt voorzitter Claude Baert.

“Voor het eerst in jaren steunen we dit jaar niet één goed doel maar twee. Sinds 2015 steunen we Linum Foundation, een organisatie die kinderen met weesziektes helpt: zeldzame ziekten die slechts een beperkt aantal patiënten treffen.

“We mogen niet vergeten dat naast deze schrijnende gevallen er altijd verder lopende hulp is voor de kinderen die we de vorige jaren geholpen hebben. De medische kosten blijven lopen en zijn niet na een jaar afgelopen. Alleen al daarom blijft Club 15 Linum Foundation steunen.” Zij krijgen een schenking van 10.000 euro.

Intensieve behandeling

Het tweede goede doel draait rond Cindy Verthé die getroffen werd door een septische shock waardoor ze verschillende ledematen moest laten amputeren.

“In maart 2022 werd ik naar spoed gebracht met buikpijn die maar niet over ging. Een darmprobleem, gevolgd door een septische shock, heeft geleid tot het afsterven van weefsel op verschillende plaatsen op mijn lichaam”, vertelt Cindy.

Na negen dagen kunstmatige slaap, een pak operaties, een lange tijd op intensieve zorgen en een intensieve behandeling in het brandwondencentrum van UZ Gent, was het verdict zwaar.

Lange weg

“Van mijn handen en voeten konden enkel de linkerhandpalm en een stukje duim worden overgehouden. Ik ben praktisch vanaf nul opnieuw moeten beginnen. Amper 48 kg, weinig tot geen spiermassa meer, niet meer kunnen praten door toedoen van een canule en verminkt van lichaam en geest.”

“Met behulp van mijn partner en de steun van familie en vrienden vond ik de kracht om aan de lange weg te beginnen. Het revalidatiecentrum K7 in UZ Gent bleek hiervoor het meest geschikt. Veel hindernissen zijn reeds overwonnen. Stap voor stap naar een nieuwe toekomst toe.”

Om de daaraan verbonden gigantische kosten voor verzorging en broodnodige aanpassingen thuis te dragen, schenkt Club 15 haar 14.000 euro.

The post Club15 schenkt 24.000 euro aan twee goede doelen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

KVK en stad Kortrijk sluiten nieuwe overeenkomst af rond Guldensporenstadion en jeugdcomplex

Op de gemeenteraad van maandag 8 juli werd de nieuwe gebruiksovereenkomst tussen KV Kortrijk en de stad Kortrijk goedgekeurd. De nieuwe overeenkomst garandeert op lange termijn het gebruik van het Guldensporenstadion en het jeugdcomplex voor KVK. Tegelijk biedt de overeenkomst zekerheid op een lokaal sterk verankerde club die ten dienste staat van de Kortrijkse (sport)gemeenschap.
The post KVK en

Lees meer »

Dan toch geen Nederland op EK-finale: Engeland wint halve finale met 1-2 

Engeland heeft Nederland met 1-2 verslagen en plaatst zich zo voor de finale van het EK voetbal. Ollie Watkins kon voor Engeland in de laatste minuut de beslissende goal maken. Op zondag zal de EK-finale dus uitgevochten worden tussen Engeland en Spanje, dat gisteren Frankrijk heeft verslagen met 2-1. Lees er alles over bij onze collega’s van Sporza.

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. Nieuw wapenbestand? VS en Israël zien mogelijke doorbraak na voorstel Hamas – Ziekenhuis in Zuid-Gaza “op breekpunt”

De Amerikaanse regering is optimistisch dat een nieuw voorstel van de extremistische Palestijnse organisatie Hamas kan leiden tot een staakt-het-vuren in de Gazastrook. Er is een “doorbraak” bereikt op een punt waarover tot nu toe geen overeenstemming werd gevonden, zegt een vertegenwoordiger van de Amerikaanse regering. Lees hier de ontwikkelingen van vrijdag 5 juli terug.

Lees meer »

Filou opent Champions League tegen Europees kampioen

De Basketball Champions League is straks aan zijn negende editie toe. Van de 165 deelnemende clubs zijn er slechts drie telkens bij: het Spaanse Tenerife (winnaar 2017 en 2022), de Griekse traditieclub AEK Athene (winnaar 2018) en BC Oostende.
The post Filou opent Champions League tegen Europees kampioen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ook Karl uit Lendelede ligt uit Baekelandt Universalis

Karl moest vorige week als twaalfde deelnemer het spel Baekelandt Universalis verlaten. “Ik hou wel van een uitdaging en overtuigde mijn vrouw ook om mee te doen”, aldus Karl.
The post Ook Karl uit Lendelede ligt uit Baekelandt Universalis appeared first on KW.be.

Lees meer »

Krijgt Gella eindelijk een opvolger? Dit zijn de (medaille)kansen van de West-Vlaamse Olympiërs

19 september 2000 in Sydney: judobrons voor Gella Vandecaveye, amper twee maanden nadat ze de kruisbanden van haar rechterknie scheurde. Vierentwintig jaar later is Vandecaveye – hockeyer Arthur De Sloover behaalde in Tokio goud met de Red Lions – nog altijd de laatste West-Vlaamse individuele medaillewinnares op de Olympische Spelen. Komt daar tussen zaterdag 27 juli en zondag 11 augustus

Lees meer »