Koninginnenrit van Renewi Tour vertrekt vanuit Menen

De Renewi Tour, de enige UCI WorldTour-rittenkoers in België en Nederland, verwelkomt volgend jaar voor het eerst Menen als gaststad. Op zondag 1 september is Menen de startplaats van de koninginnenrit, die traditioneel eindigt op de Vesten in Geraardsbergen. Dat bevestigt organisator Golazo woensdag.

Het startschot van de slotetappe zal weerklinken vanop de markt van het West-Vlaamse Menen. De renners zullen eerst een lokale ronde in het centrum van Menen en langs deelgemeenten Rekkem en Lauwe afleggen, alvorens koers te zetten richting Henegouwen. In het Pays des Collines kunnen stevige kuitenbijters zoals de Hameau des Papins en de Bourliquet voor een eerste schifting zorgen. Vervolgens gaat het naar Geraardsbergen. In de Oost-Vlaamse wielerstad wacht het peloton de traditionele lokale ronde over de Denderoordstraat, Onkerzele Berg, Bosberg, Muur van Geraardsbergen en Vesten.

“De Renewi Tour is verheugd met het partnership met de Stad Menen”, zegt Christophe Impens van organisator Golazo. “De passages door het centrum van Menen, Lauwe en Rekkem zullen een waar feest worden. Bij het verlaten van Menen trekken we dwars door het mooie, maar zware Pays des Collines, waar we de vele steile hellingen gaan opzoeken. Om vervolgens een spetterende finale in te duiken in en rond Geraardsbergen. De aankomst op de Vesten is inmiddels een klassieker op de UCI WorldTour-kalender.”

De Renewi Tour 2024 start op woensdag 28 augustus en eindigt op zondag 1 september. Het volledige rittenschema met alle start- en aankomstplaatsen zal later bekendgemaakt worden. Dit jaar ging de eindzege voor de derde keer naar Tim Wellens.

The post Koninginnenrit van Renewi Tour vertrekt vanuit Menen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

? “Evenepoel mag nu dromen van het podium. Het beste moet nog komen”

De eerste bergetappe van deze Tour stelde allerminst teleur. “Een adembenemend schouwspel”, noemt Michel Wuyts het zelfs. Stof genoeg dus om over na te kaarten in onze wielerpodcast ‘De Tour van Wuyts & Vlaeminck’. Vooral de knappe etappe én tweede plek van Remco Evenepoel komen uitgebreid aan bod. “Naar mijn gevoel heeft Evenepoel nooit beter geklommen dan vandaag”, aldus Wuyts.

Lees meer »

Negen nieuwkomers bij KSV De Ruiter (2B)

KSV De Ruiter promoveerde vorig seizoen eerder onverwacht naar tweede provinciale. Vandaar dus dat coach Gregory Werbrouck en de sportieve cel extra op de transfermarkt actief zijn met nu in totaal negen nieuwkomers. Zij werden vrijdagavond voorgesteld in de kantine.
The post Negen nieuwkomers bij KSV De Ruiter (2B) appeared first on KW.be.

Lees meer »

Directeur Maxim Esprit waagt de sprong naar Prizma Campus VTI: “De laatste weken ging ik in elke klas van de school een uitdaging aan”

Directeur Maxim Esprit van Prizma Basisschool Heilige Familie heeft er drukke laatste weken opzitten. Hij sloot het schooljaar af op de lagere school en start binnenkort met een nieuwe uitdaging in Prizma Campus VTI.
The post Directeur Maxim Esprit waagt de sprong naar Prizma Campus VTI: “De laatste weken ging ik in elke klas van de school een uitdaging

Lees meer »

“Warmte van gezin kunnen we nooit vervangen”: pleegkinderen komen (lange tijd) in ziekenhuis terecht door plaatstekort

Een kinderziekenhuis kan de warmte van een gezin nooit vervangen, terwijl dat net is wat een kind nodig heeft. Dat zegt professor en kinderarts Ann De Guchtenaere van het UZ Gent, dat net als andere ziekenhuizen af en toe pleegkinderen (lange tijd) opvangt door een groot tekort aan crisisopvangplaatsen. Concreet zoekt Pleegzorg Vlaanderen meer dan 400 zulke plaatsen voor dringende

Lees meer »