Brandweer rukt uit voor heropflakkering in afgebrande villa, buren doen oproep om massaal boeken van Katia te kopen: “Naast leesplezier, help je ook mensen in nood”

De brandweer moest woensdagmorgen – anderhalve dag nadat een brand een hele villa verwoestte – opnieuw uitrukken naar dezelfde villa in de Vuurtorenwijk door een heropflakkering. Ondertussen roepen buren op om massaal boeken te bestellen van de eigenares van het pand en auteur Katia Van Cauwenberghe.

Afgelopen maandag verwoestte een brand de villa van Katia en Johan. De hitte moet enorm geweest zijn, want de stalen dakconstructie is gesmolten. De schade in het huis is dan ook enorm. De brand ging gepaard met enorme rookontwikkeling. Woensdagmorgen omstreeks 7.30 uur kreeg de brandweer opnieuw een oproep voor dezelfde villa in de Kwintebankstraat. “Het vuur was terug opgeflakkerd”, zegt kapitein Maertens van brandweerpost Oostende. “Dat gebeurt soms bij dergelijke felle branden. Ook na twee dagen kan dat nog. Uiteindelijk hebben we een en ander los kunnen maken om het vuur te blussen en de constructie af te koelen.”

Het was een toevallige wandelaar die het vuur opmerkte en de brandweer verwittigde. Na een uur was de interventie afgelopen en kon Johan, de man des huizes, opgelucht ademhalen. “Blij dat het uiteindelijk dat maar is. Na alle ellende die we over ons heen kregen, is het nu wel voldoende geweest”, zegt Johan. “Vandaag beginnen de opruimwerken zodat we zo snel mogelijk kunnen beginnen met opbouwen. Toch zullen we de eerste maanden niet terug kunnen naar onze thuis. Maar we proberen toch positief te blijven.”

Ondertussen lanceerden buren een oproep tot steun voor het koppel. “Katia is een Oostendse schrijfster, natuurgids en muzikante”, vertelt buurman Carlo. “Zelf ben ik een boekenwurm en daarom kwam ik op het idee om een oproep te lanceren om massaal boeken van Katia te bestellen. Al is het voor jezelf of om aan iemand te schenken tijdens de feestdagen. Je krijgt er niet alleen het leesplezier bij, maar je helpt er ook mensen in nood mee.”

Katia Van Cauwenberghe is in de ruime regio vooral bekend als De Zeeheks. In haar reeds uitgebrachte boeken snijdt ze telkens een actueel thema aan: van een vluchtelingenverhaal tot een fictief reisverhaal, filosofische gedachtenspinsels of zeeverhalen voor kinderen. Zo bracht ze al vijf boeken uit: Illusies, Wat een heksenleven, Vlucht uit het inferno, Wie is de zeeheks? en Ontworteld. Ook het script voor haar zesde boek ligt inmiddels klaar. Alle boeken zijn te koop via haar eigen website: www.katiavancauwenberghe.be.

The post Brandweer rukt uit voor heropflakkering in afgebrande villa, buren doen oproep om massaal boeken van Katia te kopen: “Naast leesplezier, help je ook mensen in nood” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Meer Fransen trekken naar de stembus: opkomst fors hoger dan normaal

De opkomst voor de eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk lag zondagmiddag rond 25,9 procent. Dat is een pak hoger dan de 18,4 procent op hetzelfde tijdstip in 2022, volgens het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken. In 1997, toen de laatste vervroegde parlementsverkiezingen werden gehouden, lag de participatie op 22,74 procent op het middaguur.

Lees meer »

Vintage Heuvelland klaar voor Open Wijngaardfeesten: “Lokale wijnbouw ondersteunen”

Vintage Heuvelland vzw groepeert twintig gepassioneerde wijnbouwers uit de Westhoek. 17 daarvan hebben wijngaarden in Heuvelland. De vzw zet zich in om de lokale wijnbouw globaal te ondersteunen en organiseert zo het eerste weekend van juli de Open Wijngaardfeesten.
The post Vintage Heuvelland klaar voor Open Wijngaardfeesten: “Lokale wijnbouw ondersteunen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Wie op 13 oktober thuis blijft, moet niet zes jaar lang klagen dat het gemeentebestuur het verprutst”

Naast het doorbreken van het cordon sanitaire bij de lokale verkiezingen heeft Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken nog een doel voor ogen: op 13 oktober zo veel mogelijk Vlamingen naar de stembus krijgen. In Frankrijk heeft dat ‘zijn goeie vriendin’ Marine Le Pen geen windeieren gelegd. Haar slogan: ‘si le peuple vote, le peuple gagne’. En ze heeft gelijk, schrijft

Lees meer »

Meer dan 270 arrestaties na betogingen in Kenia

De Keniaanse politie heeft meer dan 270 mensen gearresteerd voor het plegen van criminele feiten tijdens de anti-regeringsbetogingen van dinsdag. Al twee weken lang komen vooral jongeren in het land op straat om te betogen tegen de plannen van de regering.

Lees meer »

Tiener urenlang mishandeld en vernederd tijdens “horrornacht”: “Hij moest op zijn knieën zitten, waarna ze op hem urineerden”

Nadat hij de instelling ontvlucht was, zocht een 17-jarige jongen zijn toevlucht in het appartement van Bruggeling Dylan D. (18). Daar wachtten het slachtoffer urenlange vernederingen en mishandelingen waarbij zelfs op hem geürineerd werd. Toen D. en zijn kompaan ermee dreigden de jongen aan een steen in de vaart te gooien, brachten de buren redding. “Het was totale horror”, stelde

Lees meer »

Izegem breidt blauwe zone in centrum uit, oppositie hekelt krappe timing: “We hebben hier toch wel wat vragen bij”

De stad Izegem breidt vanaf 1 juli de blauwe zone in het centrum uit. Bedoeling is om de parkeerdruk in enkele straten rond het zwembad, Kerkplein en ziekenhuis aan te pakken en voor meer rotatie te zorgen. Enkele oppositiepartijen hekelen echter de vlugge invoering en het feit dat inwoners voor hun eerste kaart moeten betalen. Schepen Caroline Maertens (N-VA) nuanceert.<br

Lees meer »

Jan (77) uit Heverlee betaalt plots 4 keer meer voor water door probleem met digitale meter: “Als het opgelost is, trakteer ik, en niet met water!”

Jan Geuns uit Heverlee en zijn vrouw hebben een afrekening gekregen van De Watergroep die maar liefst 4 keer hoger is dan normaal. Het koppel moet bijna 1.400 euro betalen, omdat hun digitale meter over een periode van 8 maanden een verbruik registreerde van 888 liter per dag. De Watergroep zal nog deze week onderzoeken wat er aan de hand

Lees meer »