Chocolaterie Nibies opent pop-up winkel in Kortrijk: “Krijgen enorm veel energie van ons product naar buiten te brengen”

Op zaterdag 2 december opent Nibies een pop-up winkel in de Sionstraat 8 in Kortrijk. Een jaar na het ontstaan van hun webshop openden ze vorig jaar hun chocoladeboetiek in Stasegem, bij Harelbeke. Ze kregen de smaak te pakken om hun klanten te ontvangen in hun boetiek en gaan vanaf nu een stap verder.

Unieke creaties

Nibies is een unieke chocolaterie die drie jaar geleden startte in Stasegem. Van dag één maakten Tine Vandenberghe en Alexander Ronsse duidelijk dat ze een unieke weg insloegen. “Meng rock ‘n roll met een oog voor detail en design en je hebt de creaties van Nibies”, aldus zaakvoerster Tine Vandenberghe.

Alle creaties zijn handgemaakt in hun atelier in Harelbeke. Hun creaties vielen reeds in de prijzen op de Belgian Chocolate Awards in 2022, waar ze de derde prijs wegkaapten in de categorie Beste Chocoladeconcept. Ze kregen ook het Handmade-in-Belgium Label van Unizo.

Van webshop naar boetiek tot pop-up

Een jaar na het ontstaan van hun webshop openden ze vorig jaar hun chocoladeboetiek in Stasegem. Nu gaan ze een stap verder en openen ze een pop-up winkel in de Sionstraat 8 in Kortrijk. “Dankzij het Kortrijk Zaait-project kunnen we tot eind maart in het centrum van de stad Nibies een plaats geven.” Chocolatier Tine kijkt er alvast enorm naar uit. “Ik krijg enorm veel energie van ons product naar buiten te brengen. De verwondering van mensen als ze onze creaties zien, daar doen we het voor.”

Hun boetiek in Stasegem sluit dus even de deuren, maar Tine en Alexander vanaf 2 december te vinden in de Sionstraat 8. Op woensdag is de pop-up open van 14 tot 18.30 uur, op donderdag, vrijdag en zaterdag van 9.30 tot 18.30 uur.

The post Chocolaterie Nibies opent pop-up winkel in Kortrijk: “Krijgen enorm veel energie van ons product naar buiten te brengen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

’t Zwarte Veld klaar voor Oostveld Kermis: “Een echte Vlaamse kermis”

Van 5 tot en met 7 juli wordt het veld in de Bruinbergstraat in Oostveld opnieuw helemaal omgetoverd tot een kermisplein. Vzw ’t Zwarte Veld maakt zich op voor de 31ste editie van Oostveld Kermis. “Dit is wat ze noemen een echte Vlaamse kermis”, vertelt mede-initiatiefnemer Robin Verstraete.
The post ’t Zwarte Veld klaar voor Oostveld Kermis: “Een echte

Lees meer »

Boete dreigt voor artsen die te veel antibiotica voorschrijven

Alle huisartsen die de afgelopen vijf jaar antibiotica hebben voorgeschreven, kregen deze week een brief van de ziekteverzekering (Riziv) in de brievenbus. Daarin staat hoe vaak ze de medicijnen hebben voorgeschreven, en of ze zich daarmee aan de richtlijnen hebben gehouden, zo staat zaterdag in De Standaard.

Lees meer »

Voorpost: heel Vlaams, Heel-Nederlands en heel bereid tot actie

Een groep aanhangers van de extreemrechtse groepering Voorpost is zondagmiddag binnengedrongen in het nieuwe opvangcentrum Apollo in Zutendaal. De militanten klommen op het dak en staken er vuurpijlen af. Ze gebruikten een rookbom en rolden antimigratiespandoeken uit. Op Voorpost kan het Vlaams Belang al bijna 50 jaar rekenen. Om te plakken, om te betogen en om asielcentra te bestormen.

Lees meer »

LIVE PORTUGAL-FRANKRIJK. Verlengingen in Hamburg, Ronaldo mist reuzenkans

Portugal kon zich tegen de Slovenen pas na strafschoppen plaatsen voor de kwartfinales op dit EK voetbal. De Fransen hadden een eigen doelpunt van Jan Vertonghen nodig om door te gaan naar de volgende ronde. Kunnen Mbappé en co doorstoten naar de halve finales of steken de troepen van Martínez daar een stokje voor? Voorlopig staat het nog 0-0.

Lees meer »

Biden in eerste tv-interview sinds rampzalig verlopen debat: “Ik was uitgeput en voelde me verschrikkelijk”

De Amerikaanse president Joe Biden heeft in zijn eerste televisie-interview na zijn zwakke optreden tijdens het debat met Donald Trump op 27 juni aangegeven dat hij ziek was tijdens dat debat. “Ik voelde me verschrikkelijk”, zei Biden in gesprek met zender ‘ABC’. Hij noemde het “een slechte episode” en suggereerde daarmee dat het een eenmalig incident zou zijn geweest.

Lees meer »

LIVE RODE DUIVELS. Tedesco ziet België niet als favoriet, maar gaat vol voor kwalificatie: “Moeten er van bij de start in geloven”

Matchdag min één voor de Rode Duivels. Maandag wacht de clash met Frankrijk, deze voormiddag werd er getraind in het Team Base Camp in Freiberg. Met de volledige groep, want ook Axel Witsel was van de partij. Na de korte afreis naar Düsseldorf zullen om 17u45 bondscoach Tedesco samen met Orel Mangala de pers te woord staan in de Düsseldorf

Lees meer »

Twee Belgen die verdacht worden van moord op Vlaams koppel op Tenerife, verzetten zich niet langer tegen uitlevering aan Spanje

De twee Belgische verdachten, Michael A. (44) en zijn zoon Lucas A. (23), verzetten zich volgens hun advocaten niet langer tegen een uitlevering aan Spanje. Dat bericht ‘La Dernière Heure’. Spanje vraagt de uitlevering in het kader van het onderzoek naar de verdwijning van Marc Olbrechts (71) en de dood van Laura Trappeniers (67) op het Spaanse eiland Tenerife.

Lees meer »