Vertrek Vincent Mannaert niet echt verrassend

Eind oktober raakte bekend dat Club Brugge vorig seizoen een recordopbrengst van 176 miljoen euro kon boeken – nooit eerder boekte een Belgische voetbalclub zoveel inkomsten. Het is bijna een afscheidcadeautje: precies een maand later maakt Club Brugge bekend dat CEO Vincent Mannaert op het einde van dit seizoen opstapt.

Samen met voorzitter Bart Verhaeghe maakte hij van Club Brugge sedert maart 2011 niet alleen een soevereine topclub – vijf landstitels, tot anderhalf seizoen geleden nog het Bayern van België genoemd Mannaert maakte vooral onder impuls van Verhaeghe van Club Brugge (in 2011 een vzw met 20 werknemers) een moderne en lucratieve nv met meer dan honderd werknemers. Club is més que un club (naar FC Barcelona): meer dan een club. Club is vandaag volgens zijn Chief Commercial Bob Madou het grootste sport-, media-, en eventbedrijf van het land.

Hulde voor Mannaert, die twaalf jaar de club met uitzonderlijk veel voetbalkennis én ondernemersschap leidde. Met daarbovenop evenveel passie en werklust, dat hij in zijn tomeloze ambities wel eens overdreef – zo was hij een controlefreak zonder weerga en er vielen er op Club ook wel eens woorden als ‘angstcultuur’ – moest men er in Westkapelle bijnemen. Westkapelle, het state of the art oefencomplex: ook daar heeft hij onmetelijk veel verdienste aan.

Het vertrek van Vincent Mannaert is geen volslagen verrassing

Dat beseffen de fans van Club, twee seizoenen geleden werd het Anderlecht van Kompany nog verwelkomd met ‘Our Vince is the Prince!’

Maar toch is zijn vertrek geen volslagen verrassing.

1) Club staat te koop en Mannaert bezit samen met Verhaeghe, Jan Boone en Peter Vanhecke via de vennootschap Grizzly Sports 71,89 procent van de aandelen van Club. Het verkoopproces kan voor Mannaert, – hij factureert via zijn eigen vennootschap Vincere – die wel aandeelhouder blijft, zijn beslissing op te stappen versneld hebben.

2) Sedert zijn bekentenis in april van dit jaar in HUMO te worstelen met een alcoholprobleem – was in de voetbalwereld al langer bekend – lijken er barsten te zijn gekomen in zijn hechte relatie met Verhaeghe – ook dat kan gespeeld hebben.

3) De kroon op het werk, een nieuw stadion, is nog niet voor morgen, die ambitie wordt bijna uitzichtloos.

4) En tenslotte: clubs als Antwerp, Gent, zelfs Anderlecht en Union worden steeds grotere bedreigingen voor het ‘Bayern van België’ en Club staat na een reeks mislukte transfers, ook op zijn conto, momenteel maar twaalfde, misschien word je dan toch eens op je 49ste, als vader van drie kinderen, doodmoe na twaalf bijzonder intense en heftige jaren, met uiteindelijk meer successen dan mislukkingen. Verhaeghe en co moeten nu op zoek naar een opvolger, er wachten Mannaert straks nieuwe interessante uitdagingen, ongetwijfeld nog steeds in de (internationale?) voetbalwereld.

Maar er wacht de Opwijkenaar ongetwijfeld eerst nog een groots en verdiend afscheid, op het einde van het seizoen. Vince, Our Prince.

The post Vertrek Vincent Mannaert niet echt verrassend is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Wat speelt zich écht af in een privésauna? Uitbaters klappen uit de biecht: “Wie dat doet, bel ik dat ze nooit nog welkom zijn”

“Goed weekend gehad?” Weinig Vlamingen die dan op en bloot durven te antwoorden: “Zeker weten! Ik ben naar een privésauna gegaan.” Want zulke etablissementen hebben een smoezelig imago. Eentje van scheefpoeperij, betaalde seks en twijfelachtige hygiëne. “Wij worden strenger gecontroleerd dan slachthuizen, en in chique hotels wordt veel meer vreemdgegaan dan hier.”

Lees meer »

Marino Keulen (Open VLD): “We zijn als partij in een crisis beland, Vlaanderen heeft met ons afgerekend”

De Vlaamse liberalen staan voor een tocht door de woestijn. De implosie van Open VLD trof ook boegbeeld Marino Keulen, die na 29 jaar de nationale politiek verlaat. Een gesprek over de “slijtage” van zijn partij, de klap in Limburg en MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez. “Een samensmelting MR-Open VLD? Het zou handig zijn als Bouchez eerst Nederlands zou spreken.”

Lees meer »

Lieva (55) moest net als slachtoffer van Nick Bril met prothesen leren stappen na ongeval: “Het is echt niet gemakkelijk, het lijkt wel steltlopen”

Een half jaar nadat Nick Bril met zijn terreinwagen over hem reed en hij zijn twee benen verloor, mag Joe Claridge (37) het ziekenhuis verlaten. Hij gaat rechtstreeks naar het befaamde revalidatiecentrum in Pellenberg. Om er te leren stappen op beenprothesen. Lieva Vervoort (55) moest zes jaar geleden hetzelfde doen en heeft goeie raad voor Joe: “Zorg dat je er

Lees meer »

WEERBERICHT. Vandaag drukkend warm tot 31 graden, maar daarna ook code geel voor zwaar onweer: “Lokaal code oranje mogelijk”

Vandaag begint de dag zonnig met temperaturen tot 28 graden en lokale uitschieters tot 31 graden. Maar het KMI waarschuwt voor een regen- en onweerszone die in de late namiddag en avond van zuidwest naar noordoost trekt. Die veroorzaakt zwaar onweer met buien, eventueel hagel en mogelijk zeer zware rukwinden die schade kunnen veroorzaken. Daarom is code geel afgekondigd, die

Lees meer »