Celstraf voor Oostendse zeventiger die medische attesten van mentaal verzwakte partner (86) vervalste om haar uit bewindvoering te krijgen

Een 74-jarige Oostendenaar vervalste de scores op medische attesten van zijn 86-jarige handelingsonbekwame vrouw. Zo wou H.A. haar uit de bewindvoering krijgen. “Enkel en alleen om aan haar geld te kunnen”, aldus de bewindvoerder. Nu krijgt de man 25 maanden cel, waarvan tien effectief.

H.A. en zijn partner zijn al zo’n twintig jaar samen. Omdat de vrouw mentaal achteruitging, werd ze in 2009 handelingsonbekwaam verklaard en onder bewindvoering geplaatst. Sindsdien doet H.A. er alles aan om die maatregel terug te schroeven. “Hij is een parasiet die leeft op de kap van mevrouw”, zo pleitte de bewindvoerster in de rechtbank. “Zij is heel bemiddeld maar mentaal nog een schim van wie ze vroeger was. Hij wil van de bewindvoering af zodat hij aan haar geld kan. Hij wil namelijk met haar naar Algerije verhuizen.”

Tijdens een procedure voor de vrederechter in 2019 legde H.A. een attest voor van een neurologisch onderzoek van de vrouw. Hij vervalste daarin de scores en legde ook nog een ander attest voor om aan te tonen dat zijn partner wél handelingsbekwaam was. “Maar de stempels en de handtekeningen bleken gekopieerd van andere documenten”, ging de bewindvoerster verder. “In de begeleidende tekstjes stonden zelfs dt-fouten.”

De beklaagde werd ook schuldig bevonden aan lasterlijke aangifte. H.A. betichtte zijn stiefzoon namelijk ten onrechte van diefstal van een erfenis van 175.000 euro, slagen aan zijn moeder en racisme. “Hij heeft mijn moeder volledig in zijn macht”, aldus de zoon. De procureur sloot zich daarbij aan. “Het is triest om te zien hoe hij erin slaagt om van het slachtoffer zijn handlanger te maken.

De vrouw zélf ziet dat evenwel anders. “Hij is de liefde van mijn leven”, riep ze luid op het proces. “Ik ben geen slachtoffer.” Ook H.A. ontkende alles en legde de rechter tevergeefs een stapel papieren voor om dat te bewijzen. “De beklaagde heeft een antisociale persoonlijkheid en ging doordacht te werk om de feiten te plegen”, aldus de rechter. De bewindvoerder kreeg 2.464 euro schadevergoeding toegekend, de zoon 600 euro.

Tussen 1983 en 2010 liep H.A. al acht correctionele veroordelingen op, vooral voor geweldsdelicten. Hij woont nog steeds samen met het slachtoffer. (AFr)

The post Celstraf voor Oostendse zeventiger die medische attesten van mentaal verzwakte partner (86) vervalste om haar uit bewindvoering te krijgen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Sterk vertraagd verkeer nadat vrachtwagen door middenberm gaat op E403 in Loppem

Woensdagnamiddag rond halfvier gebeurde op de E403 in Loppem een zwaar ongeluk. Een trekker-oplegger die in de richting van Kortrijk reed, kreeg er een klapband. Er was voor de chauffeur geen houden aan en het gevaarte kwam op zijn zij tegen de vangrail terecht.
The post Sterk vertraagd verkeer nadat vrachtwagen door middenberm gaat op E403 in Loppem appeared

Lees meer »

Nieuwe details over koningin Letizia’s vermeende affaire overschaduwen militaire ceremonie van prinses Leonor

Een nieuwe stap in haar militaire opleiding: prinses Leonor (18) van Spanje is woensdag benoemd tot onderofficier tijdens een officiële ceremonie. Aanwezig en apetrots waren haar ouders koning Felipe (56) en koningin Letizia (51). Ze leken zorgeloos, terwijl er enkele uren voor de ceremonie een explosief interview heeft plaatsgevonden met de vermeende minnaar van Letizia. Jaimie Del Burgo, tevens haar

Lees meer »

Kjill Ampoorter (19) rijdt criterium voor eigen volk in Poperinge: “Veel bekende gezichten komen supporteren”

Op vrijdag 5 juli is er in Poperinge het avondcriterium, aan de vooravond van de kermis in de Hoppestad. Aan de start verschijnen enkele streekrenners, onder wie ook Kjill Ampoorter. De eerstejaarsbelofte en student zal voor het eerst deelnemen aan deze wedstrijd.
The post Kjill Ampoorter (19) rijdt criterium voor eigen volk in Poperinge: “Veel bekende gezichten komen supporteren”

Lees meer »

De eerste reacties op de zware nederlaag van de Tories en winst voor Labour en Reform in Britse verkiezingen: van “vreselijke avond” tot “bijna ongelofelijk”

Volgens exitpolls en de eerste resultaten lijdt de Conservatieve partij van premier Rishi Sunak een ongeziene nederlaag in de Britse parlementsverkiezingen, terwijl Labour een ruime meerderheid van de zetels behaalt. Ook de Liberal Democrats en Reform UK gaan er sterk op vooruit. Dit zijn de eerste reacties.

Lees meer »

Soetkin Vergote (42) gehuldigd als Laureaat van de Arbeid in Lo-Reninge: “Met haar inzet en toewijding inspireert ze anderen”

Gehuldigd worden met de titel Laureaat van de Arbeid, is een eer die slechts een beperkt aantal burgers te beurt valt. Om haar bijzondere staat van dienst, haar inzet, haar inspirerende gedrevenheid en de manier waarop ze mensen motiveert, werd Soetkin Vergote gehuldigd.
The post Soetkin Vergote (42) gehuldigd als Laureaat van de Arbeid in Lo-Reninge: “Met haar inzet

Lees meer »

Focus op lokaal tijdens culinaire festival Tastoe

Op 7 en 8 september wordt de Koning Ridderdijk van Westende, ter hoogte van surfclub De Kwinte, omgetoverd tot een waar gastronomisch paradijs tijdens Tastoe.
The post Focus op lokaal tijdens culinaire festival Tastoe appeared first on KW.be.

Lees meer »

IN BEELD – Bekende Vlamingen waren te gast op première ‘Sneeuwwitje’ in het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne

Wil je Manu Van Acker zien schitteren als de lakei? Of ben je benieuwd of de prins én prinses elkaar zullen kussen? Misschien beoordeel je graag de acteerprestatie van Karen Damen of Ruth Beeckmans? Indien je daarop telkens met een ‘ja’ reageert, dan moet je zeker tickets bestellen voor de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’ in Plopsaland De Panne.
The post IN

Lees meer »

Familie en vrienden nemen massaal afscheid van Mandy (33) die overleed na ongeval met vliegtuigje: “Onmogelijk om zonder een lach aan jou te denken”

In een overvolle aula in Eijsden (Nederland) met een zee aan kleurrijke bloemen namen honderden familieleden, vrienden, collega’s en kennissen vanmiddag afscheid van Mandy Linder. De 33-jarige stewardess uit Voeren overleed vorige week vrijdag na een crash met een pleziervliegtuigje in Hasselt. Samen met haar vriend — de piloot van het vliegtuig — vloog ze boven haar eigen woning om

Lees meer »