Onverbeterlijke tafelschuimer spoelt portie mosselen door met elf Duvels en twee glazen wijn: twaalf maanden cel

Hij spoelde zijn mosselen door met liefst elf Duvels en twee glazen witte wijn, om daarna in een ander restaurant nog een steak tartaar en drie Kasteelbiertjes soldaat te maken. Maar betalen deed David M. (41) zoals gewoonlijk niet. De onverbeterlijke tafelschuimer krijgt bijgevolg nog maar eens twaalf maanden cel.

Op 17 september deed M. zich in brasserie Cap Nord in Knokke tegoed aan een portie mosselen en dronk daar een pintje, twee glazen witte wijn en liefst elf Duvels bij. Tussendoor bestelde hij ook nog een spuitwatertje. De man uit Seraing kon de rekening evenwel niet betalen waarop de politie hem kwam oppakken.

M. mocht na zijn verhoor beschikken. “Ik heb precies nog een hongertje”, zei hij ongegeneerd tegen de agenten, waarop hij in Michelle’s Pub in Knokke een steak tartaar en drie Kasteelbieren soldaat maakte. Net als in Cap Nord loog hij dat er 5.000 euro op zijn rekening stond, maar dat hij zijn bankkaart kwijt was. “Hij beweerde dit ook al tegen de politie. Dit is echt niet meer normaal”, foeterde de advocaat van een gedupeerde uitbater.

In een tweede dossier stond M. terecht voor nog meer onbetaalde etentjes in dezelfde periode in diverse horecazaken aan de kust. De dakloze Waal sloeg onder meer toe in Blankenberge, Oostende, Bredene, Middelkerke en De Panne. In de beide dossiers vroeg de procureur zes maanden effectieve celstraf, de maximumstraf bij dergelijke feiten. “Hij is een onverbeterlijke afzetter”, aldus procureur Jinmin Arnou.

De voorbije jaren liep M. al talrijke veroordelingen op voor tafelschuimerij. In totaal zou het gaan om honderden feiten over heel het land. In juni kreeg hij voor de Brugse rechtbank nog zes maanden voorwaardelijk. De man moest onder meer zijn drankprobleem aanpakken, maar dat bleek duidelijk een maat voor niets. (AFr)

Lees ook…

Zes maanden cel voor tafelschuimer die twaalf Kasteelbieren dronk in Brugse horecazaak – KW.be

The post Onverbeterlijke tafelschuimer spoelt portie mosselen door met elf Duvels en twee glazen wijn: twaalf maanden cel is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Boete dreigt voor artsen die te veel antibiotica voorschrijven

Alle huisartsen die de afgelopen vijf jaar antibiotica hebben voorgeschreven, kregen deze week een brief van de ziekteverzekering (Riziv) in de brievenbus. Daarin staat hoe vaak ze de medicijnen hebben voorgeschreven, en of ze zich daarmee aan de richtlijnen hebben gehouden, zo staat zaterdag in De Standaard.

Lees meer »

Dylan Vens is nieuwkomer bij promovendus Zwevegem Sport: “We zullen zeker ons mannetje kunnen staan”

Zwevegem Sport won vorig seizoen met vlag en wimpel de titel in tweede provinciale. In het tussenseizoen haalden de jongens van T1 Frederic Calu zeven nieuwelingen binnen. “Het zou moeten volstaan om een rustig seizoen vol te maken”, hoopt sportief verantwoordelijke Mathieu Dosquet.
The post Dylan Vens is nieuwkomer bij promovendus Zwevegem Sport: “We zullen zeker ons mannetje kunnen

Lees meer »

Proeven van Filipijnse spijzen en dranken op de Kopjesdagen in Eernegem

Op de Kopjesdagen zal je morgen (zondag) kunnen proeven van typisch Filipijnse spijzen en dranken. Een deel van de Westkerkestraat, van huisnummers 4 tot 22, zal ingenomen worden door de Philippine Streetfood Market, een initiatief van Mario Wolleghem, ten voordele van Helping Hands for the Philippines.
The post Proeven van Filipijnse spijzen en dranken op de Kopjesdagen in Eernegem

Lees meer »

Neemt Cristiano Ronaldo met negatieve primeur afscheid bij Portugal? “Hij weet dat het er waarschijnlijk voor hem opzit”

Hij troostte Pepe, maar zat zelf in zak en as. Cristiano Ronaldo (39) heeft z’n laatste minuut op een EK gespeeld, misschien wel z’n laatste minuut als international. Dat laatste is nog niet duidelijk. Wel is zeker dat EURO 2024 is uitgedraaid op een teleurstelling voor de Portugese vedette. Het leverde hem ook een (negatieve) primeur op.

Lees meer »

Florence (31) en Dries (32) openen ZAELIG Hotel in Knokke-Heist na totaalrenovatie: “Enkel buitenmuren bleven staan”

Na maandenlang hard zwoegen openen Florence Depauw (31) en Dries Quintens (32) de deuren van ZAELIG Hotel in Westkapelle. Na een totaalrenovatie is het oude hotel niet meer te herkennen. Deze week ontvangt het koppel de eerste gasten. En ja, zij kunnen zelfs een plonsje wagen in het zwembad.
The post Florence (31) en Dries (32) openen ZAELIG Hotel

Lees meer »

Vermiste 85-jarige man na zoekactie dood teruggevonden in beek

De 85-jarige Michel Lion uit Koksijde, die afgelopen weekend vermiste raakte na een wandeltocht, is maandagochtend dood teruggevonden. Zijn lichaam werd door een politiehelikopter opgemerkt in een beek, een aantal kilometer van zijn woning. “Na onderzoek door een wetsdokter gaan we uit van een tragisch ongeval, er is geen tussenkomst van derden”, meldt het West-Vlaamse parket.

Lees meer »

Klassiek recept voor kermis in Sint-Juliaan: “Reus Leontien zit op Tinder”

Met de Toontjesloop en koers op vrijdag 12 juli, kinderanimatie en schlageravond op zaterdag 13 juli, barbecue en quiz op zondag 14 juli en afsluitende Zotte Maandagstoet, grijpt Kermiscomité Sint-Juliaan terug naar de klassieke ingrediënten van de kermis. Dit jaar is er wel een glansrol voor reus Leontien, die op vrijersvoeten is.
The post Klassiek recept voor kermis in

Lees meer »

Gehavende Thor De Baene ambieert ereplaatsen in Vichte: “Blij dat ik meer kan dan gewoon in het peloton blijven”

Thor De Baene koerst komende zondag voor eigen volk in de junioreskoers van Vichte. Als alles goed gaat tenminste, want afgelopen weekend kwam hij zwaar ten val in de Acht van Bladel, met veel averij als gevolg. De tweedejaarsjunior was nochtans best tevreden over zijn seizoen en hoopt de komende weken en maanden nog eens dichte ereplaatsen in de wacht

Lees meer »

Frankrijk heeft met Maignan een ‘bunker‘, maar Duivels rekenen op Casteels: “Hij hoeft niemand nog iets te bewijzen”

“Niet vaak naar de Bundesliga gekeken, zeker?” Op zijn manier is Koen Casteels (32) in Duitsland meester van de situatie. Fijntjes slaat een ondergewaardeerde doelman terug bij de Rode Duivels: Keep calm and carry on. Hoe de kalmte van coole Casteels steeds meer bewondering oproept. Uw krant analyseerde nog eens zijn vijf belangrijkste ingrepen op het Europees Kampioenschap. En hoe

Lees meer »

Veilinghuis Flanders Auctions in Wingene viert 25ste verjaardag: “Design is het antiek van vandaag”

Veilinghuis Flanders Auctions bestaat 25 jaar en dat verdient een nostalgische terugblik. “Ik kocht mijn eerste kast toen ik amper 23 jaar was”, herinnert stichter Pol Desmet zich nog. “Van het een kwam het ander en voor ik het wist zat ik voltijds in Franse rommelmarkten en antiekbeurzen rond te neuzen.” Vandaag worden Pol en Hilde Desmet geholpen door zonen

Lees meer »