Cédric Defreyne naar Shifting Gears: “Na mijn beste seizoen ooit”

Cédric Defreyne (28), vijftiende in de Panne Beach Endurance, rijdt volgend wegseizoen bij Team Shifting Gears. Hij leek nochtans eeuwig verbonden aan het strandteam Laeremans. Die ploeg stopt over enkele weken.

“Ik heb altijd beweerd dat ik zou stoppen met koersen op het moment dat het Laeremans Cyclingteam ophield te bestaan”, geeft Defreyne toe. “Het einde van de ploeg had ik niet zo snel verwacht. Hoofdsponsor David Laeremans heeft z’n vleeswarenbedrijf verkocht. Bij de ploeg zorgde hij voor een hele belangrijke financiële inbreng. Door de overname stopt de sponsoring. Ik kon dus niet anders dan op zoek gaan naar een ander team. Ook omdat het dit jaar nog veel te goed ging.”

Overgang snel in orde

Het is vrij logisch dat Defreyne terechtkan bij Team Shifting Gears, de ploeg van Hakim Verbeure en Pablo Alonso. “Shifting Gears is ook sponsor van het Laeremans Cyclingteam”, verduidelijkt Defreyne. “Die overgang was snel in orde. Het strandseizoen doe ik uit in het shirt van Laeremans. Mijn eerste koers op de weg zal ik betwisten in de trui van Shifting Gears.”

Eind februari van dit jaar won Defreyne in Maldegem-Kleit de openingskoers van het seizoen. Hij sloot z’n wegcampagne 2023 af met vijf zeges. “Er zat misschien zelfs nog wat meer in”, mijmert hij. “Sowieso is dit mijn beste seizoen ooit. Eigenaardig, want ik heb er minder voor gedaan dan vroeger.”

Wat makkelijk te verklaren is. De eliterenner zonder contract, om den brode actief in het transport van vleeswaren en om vier uur ’s morgens uit de veren, werd vijftien maanden geleden voor het eerst vader. Z’n dochtertje werd geboren met schisis, een afwijking in het gezicht. Om de drie maanden ondergaat het meisje in Antwerpen een ingreep.

“Ik ga altijd mee als die operaties worden uitgevoerd”, verduidelijkt Defreyne. “Telkens zorg ik enkele dagen voor onze dochter. Dat zijn dagen zonder trainingen. Gedwongen rust, want anders wil ik altijd bezig zijn. Blijkbaar heeft dat op mij een positief effect. Telkens na een ingreep kon ik een koers winnen. Dit voorjaar is nog één ingreep gepland. De volgende is pas als ze vijf jaar zal zijn.”

The post Cédric Defreyne naar Shifting Gears: “Na mijn beste seizoen ooit” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Familie moedigt Biden na debatdebacle aan om niet op te geven

De Amerikaanse president Joe Biden heeft na zijn moeizaam verlopen verkiezingsdebat met familie overlegd in Camp David. Hij trok zich met zijn echtgenote, kinderen en kleinkinderen terug in dat buitenverblijf, bericht The New York Times. De familie van Biden moedigt hem volgens bronnen van de krant aan om niet op te geven.

Lees meer »

KIJK. De kop is eraf: festivalterrein Rock Werchter officieel geopend

Geduld wordt beloond. Na opnieuw een jaar wachten, zwierde Rock Werchter vanmiddag om 12 uur de poorten open, en is editie 2024 gestart. Vandaag verwacht de weide 88.000 festivalgangers in de Vlaams-Brabantse gemeente, en ook de komende dagen zijn dat er telkens zoveel. En die hebben er – weer of geen weer – zin in. “We zijn zo blij om

Lees meer »

Julie Vermeire doet oproep aan Gert Verhulst: “Als je daar voor iemand nodig hebt, bel mij”

Zondagnamiddag vond in het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne de première plaats van de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’. Meer dan 25 jaar na de eerste voorstelling steekt Studio 100 deze klassieker in een nieuw jasje en dat lokte heel wat nieuwsgierige BV’s naar de rode loper. Reporter Jarne strikte er Marie Verhulst en Julie Vermeire voor een gesprek. Bekijk het

Lees meer »

63ste editie van Koekuit-in-Feest in Menen is weer een voltreffer, rommelmarkt op zaterdag is absolute publiekstrekker

Het staat te boek als een van de oudste kermissen van Menen en blijft, jaar na jaar, heel wat mensen lokken. Koekuit-in-Feest wist ook dit jaar de wijk van heel wat animo te voorzien, met een reuze rommelmarkt als absolute publiekstrekker.
The post 63ste editie van Koekuit-in-Feest in Menen is weer een voltreffer, rommelmarkt op zaterdag is absolute publiekstrekker

Lees meer »

“Niveau Waalse basisscholieren blijft (wel) stabiel”

Na de kritiek op het niveau van onze leerlingen in het basisonderwijs, klinkt er uit Waalse hoek wel positief nieuws. Uit de resultaten van algemene testen die Waalse leerlingen uit het zesde leerjaar jaarlijks afleggen, blijkt dat meer dan 87 procent van de scholieren geslaagd is.

Lees meer »

Met Lieselot Decroix terug naar de Spelen van Peking: “Onvergetelijke ervaring, maar ook een ontgoocheling”

Eind deze maand starten de Olympische Spelen in de Franse hoofdstad Parijs. De Westhoek telt verschillende ex-olympiërs. Wij zochten hen op en blikken terug naar hun olympische ervaring. Vandaag deel 1: ex-wielrenster Lieselot Decroix (37).
The post Met Lieselot Decroix terug naar de Spelen van Peking: “Onvergetelijke ervaring, maar ook een ontgoocheling” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Roel (40) zet zich schrap voor orkaan Beryl op Jamaica: “We moeten matrassen voor ramen hotelkamer zetten en ons barricaderen in de badkamer”

De orkaan Beryl is op weg naar Jamaica, nadat hij in het zuidoosten van de Caraïben al dood en vernieling zaaide. Op het eiland worden de laatste ramen dichtgetimmerd en zet iedereen zich schrap. Ook Roel Stassen (40) en zijn gezin uit het Limburgse Vlijtingen (Riemst), die er met vakantie zijn. “We hebben geen idee wat ons te wachten staat”,

Lees meer »

Ruimte voor carpoolparking in Geluwe?

Als het van gemeenteraadslid Nino D’Hellem (Team 2030) afhangt, dan komt er op de hoek van de Komerenstraat en Menenstraat (N8) naast de rotonde van de drukke expresweg N58 in Geluwe een carpoolparking.
The post Ruimte voor carpoolparking in Geluwe? appeared first on KW.be.

Lees meer »