Gilbert en Martine uit Blankenberge gaan voor vroege kerstsfeer: “Normaal beginnen we er in de eerste week van november al aan”

Traditioneel zetten veel mensen pas de kerstboom wanneer Sinterklaas terug naar Spanje is. Niet zo ten huize Gilbert Brailly en zijn vrouw Martine Denuit in Blankenberge: daar gingen de kerstlampjes twee weken geleden al aan.

Gilbert Brailly en zijn vrouw Martine Denuit, allebei 72, wonen in de Zuidlaan in Blankenberge. “Niet ver van d’Oefenschool”, zegt Gilbert. Want daar doet hij het voor. “De lichtjes gaan ’s avonds aan van zodra de school uit is, en ’s morgens opnieuw van halfacht. Maar soms komen ze al eerder aanbellen om te vragen of de lichtjes aan mogen: geweldig toch?”

Niet alleen de kindjes zijn trouwens fan van Gilberts kerstlichtjes. “Er stoppen ook veel auto’s voor de deur. Natuurlijk: er staat een stoplicht. Maar soms vergeten ze weer door te rijden als het groen wordt”, lacht hij. “Het begon allemaal drie jaar geleden tijdens corona: mijn leven heeft toen ook aan een zijden draadje gehangen. Maar ik had het er vooral moeilijk mee dat iedereen in zijn kot moest blijven. Laat het ons hier dan wat gezelliger maken, dacht ik.”

Vier dagen werk

Gilbert en zijn vrouw Martine hebben zelf geen kleinkinderen. “Ook daarom doen we dit. Martine en ik zijn maar alleen.” Hoevéél lichtjes het zijn? “Dat moet je mij echt niet vragen. Tel ze maar zelf”, knipoogt Gilbert. “Maar ik ben er elk jaar wel een dag of vier zoet mee.”

De lichtjes blijven hangen tot eind januari. “Dan is het tijd voor Valentijn en vervang ik de kerstlichtjes door allemaal rode lichtjes”, aldus Gilbert. Of het niet wat vroeg is voor kerstsfeer? “Vroeg? Normaal begin ik er in de eerste week van november al aan; we zijn dit jaar dus eerder aan de late kant. En in Engeland beginnen ze er al aan in augustus…”

The post Gilbert en Martine uit Blankenberge gaan voor vroege kerstsfeer: “Normaal beginnen we er in de eerste week van november al aan” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Ik wilde geen risico’s nemen”: Dit is waarom prins William niet aanwezig was op de Olympische Spelen

Van koning Filip en koning Willem-Alexander tot prinses Anne en koningin Mary: deze zomer trotseerden heel wat royals de Olympische Spelen in Parijs. Prins William moest echter noodgedwongen aan de zijlijn blijven. Bang om zijn vrouw, prinses Kate, te besmetten met corona, besloot hij thuis te blijven. Catherine onderging op dat moment namelijk nog preventieve chemotherapie.

Lees meer »

LIVE. Ook buiten Bosuil loopt het uit de hand: politie jaagt Antwerp-fans weg met waterkanon, Beerschot-bussen vertrekken

De derby tussen Antwerp en Beerschot is, zoals gevreesd, uit de hand gelopen. De bezoekende fans bleven rookbommen op het veld en scheidsrechter Lothar D’hondt besliste om de match definitief te staken. De Bosuil is intussen leeg, maar ook buiten het stadion is de sfeer nog grimmig – de politie moest zelfs al het waterkanon en traangas inzetten tegen de

Lees meer »

De boeken van de week: Stefan Hertmans over vriendschap, prikkelende weetjes van Pieter Gaudesaboos en vrouwen in het verzet in Antwerpen   

‘Dius’ van Stefan Hertmans is uit. Hij baseerde zijn nieuwe roman op een persoonlijke vriendschap. Welke rol speelden vrouwen in het verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog in Antwerpen? Nico Wouters zoekt een antwoord samen met een team historici. Hoe worden tennisballen of kauwgom gemaakt? Pieter Gaudesaboos, winnaar van de Boon in 2022, gaat op onderzoek. Tijdens de coronapandemie verliest Marthe

Lees meer »

Eerste Oktoberfest met Les Copines en Yves Seghers

Op zaterdag 12 oktober is er in het Fabriekspand de eerste editie van het Oktoberfest. Onder andere charmezanger Jens, Yves Seghers en de PartyShakerz zorgen er voor de sfeer. “Inmiddels zijn al 650 kaarten verkocht”, aldus organisator Tim De Bree.
The post Eerste Oktoberfest met Les Copines en Yves Seghers appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hij vierde de titel 30 uur lang en stond deze zomer op de radar van Club: wie is Mika Biereth, dé man om in de gaten te houden bij Sturm Graz?

Mikel Arteta vond hem ‘een ongelooflijke afwerker’, Club Brugge zag er in het voorjaar even zijn nieuwe nummer 9 in. Vandaag is Mika Biereth (21) evenwel hét wapen van Sturm Graz. Kennismaking met de man die zichzelf omschrijft als een kruising tussen Kane en Haaland. En waarom hij dan uiteindelijk niet bij blauw-zwart speelt?

Lees meer »

Genieten van lekkernijen op ‘Bake with Love’ in wzc Duinenzee De Panne: “Smul mee en steun alzheimeronderzoek”

Op zondag 6 oktober organiseert het Woonzorgcentrum Duinenzee in De Panne een speciale editie van Bake with Love ten voordele van Stichting Alzheimer Onderzoek. Het evenement vindt plaats in de Dynastielaan 42 en brengt iedereen samen voor een goed doel. De opbrengsten van het evenement gaan rechtstreeks naar Alzheimeronderzoek. Tijdens deze bijzondere dag zijn er ook speciale gasten aanwezig, onder

Lees meer »

Hendrik en Iris vieren gouden bruiloft

Hendrik Rivière (73) en Iris Dupont (70) zagen op zaterdag 28 september 50 jaar huwelijksgeluk bekroond met een plechtige ontvangst op het stadhuis.
The post Hendrik en Iris vieren gouden bruiloft appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dodental door storm Helene in zuidoosten VS richting honderd

Vijf Amerikaanse staten in het zuidoosten van het land melden gezamenlijk 93 doden sinds de storm Helene donderdag aan land kwam, bericht ‘CNN’. North Carolina werd met 37 doden het zwaarst getroffen. Autoriteiten in South Carolina melden 25 doden, in Georgia 17, in Florida 11, in Tennessee 2 en in Virginia 1.

Lees meer »

Anderlecht hoopt op zes op zes, Union wil stijgen: ontdek hier het programma en de klassementen in Europa League en Conference League

Vandaag komen vier Belgische ploegen in actie in de Europa League en de Conference League. Anderlecht wil zes op zes, maar dan moet het stunten in Spanje. Union hoopt tegen Bodo/Glimt op een eerste zege. In de Conference League speelt AA Gent tegen het grote Chelsea, Cercle ontvangt Sankt Gallen. Hieronder kan u alle wedstrijden terugvinden in een handig overzicht,

Lees meer »

“Nee, Kortrijk is geen drugsstad”: Stand van zaken na 1 maand verhoogde politieaanwezigheid

Bij het begin van het nieuwe schooljaar startten de Politiezone VLAS en Stad Kortrijk, samen met De Lijn, NMBS, Securail en de spoorwegpolitie, met de aanpak van de (verkeers)veiligheid en overlast in de stations- en uitgaansomgeving in Kortrijk. Eén maand verder geven ze politie een tussentijdse stand van zaken over deze aanpak.
The post “Nee, Kortrijk is geen drugsstad”:

Lees meer »

Kunst, ambacht en innovatie samen onder één dak

Twee ondernemingen, Homarium en CRAFT, betrokken eerder dit jaar samen een pand in de Populierstraat. Tijdens de opendeurdagen exposeren diverse kunstenaars die vaak een beroep doen op plexi, de corebusiness van Homarium by Craft.
The post Kunst, ambacht en innovatie samen onder één dak appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kiano blijft zich inzetten voor fusieploeg in Damme (4D)

Met een match minder gespeeld dan de naaste rivalen bezet KFC Damme toch de vijfde positie in vierde provinciale B. De eerste competitiezondag waren de jongens van coach Johnny Bleyaert bye. Vervolgens speelden ze gelijk in Blankenberge en wonnen recent tegen Heist en Fusion Oostende.
The post Kiano blijft zich inzetten voor fusieploeg in Damme (4D) appeared first on

Lees meer »