Diamant voor Ginette en Norbert

60 jaar geleden stapten Norbert Mommerency en Ginette Baeckelandt in Koekelare in het huwelijk. Door de onderwijscarrière van Norbert moesten ze naar Izegem verhuizen, waar ze het nog altijd naar hun zin hebben in de Schoolstraat.

Norbert Mommerency (83) is afkomstig van Kortemark, Ginette Baeckelandt (79) van Koekelare. Ze leerden elkaar kennen in de groentefabriek Talpe. De liefde die ontlook op de werkvloer, leidde tot hun huwelijk op 16 november 1963. Korte tijd later volgde Norbert een zogenaamde D-cursus om les te kunnen geven. “Eens benoemd moest je binnen de drie jaar in een straal van 10 km rond de school wonen. Doordat ik aan de slag kon in het VTI in Izegem zijn we hier ook komen wonen. We hebben het ons nog niet beklaagd. Hoewel het een drukke straat is, is het een goede buurt om wonen.”

In het VTI gaf Norbert mechanica en lassen tot aan zijn pensioen in 2000.

Passie voor filatelie

Ginette werd na de geboorte van de eerste dochter huisvrouw. Nog drie kinderen volgden zodat ze de handen meer dan vol had. De kinderen zijn Claudine, Geert die spijtig genoeg in 2011 is overleden, Katya en Kris. Zij zorgden op hun beurt voor acht kleinkinderen: David, Lynn, Ruth, Kyra, Jana, Simon, Robin en Jonis. Er zijn acht achterkleinkinderen en er zijn er nog twee op komst. “Ze kunnen hier niet allemaal samen meer binnen”, lacht Ginette. Maar daar wordt een mouw aan gepast. Op gezette tijdstippen spreekt de familie af voor een feest in een zaal. Zo werd het jubileum gevierd in zaal Gistelhove.

Ook thuis in de Schoolstraat is het een komen en gaan van kinderen, klein- en achterkleinkinderen. “We springen graag in”, legt Norbert uit. “De jongsten van school halen bijvoorbeeld en woensdag is het hier traditioneel frietjesdag, ook dan komen ze binnengewaaid.” Ondanks de gezellige drukte heeft Norbert nog tijd voor zijn grote passie: filatelie. Hij is voorzitter van de Izegemse Postzegelclub. Ginette zorgt ervoor dat het huishouden gerund wordt en dat de woning er piekfijn bijligt. “We genieten van elke dag”, besluiten de twee. (MI)

The post Diamant voor Ginette en Norbert is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Bekijk: Yves Ngabu luid toegezongen door de fans voor zijn wereldtitelkamp van vanavond in Kinshasa (Congo)

In het Hilton Hotel in Kinshasa kampt Yves Ngabu zaterdagavond 29 juni tegen Kevin Martinez. De Roeselarenaar is houder van de IBO-gordel, de ongeslagen Mexicaan Kevin Martinez is zijn uitdager. Maar Ngabu laat er weinig twijfel over bestaan wie de favoriet is. “Ik ben nog nooit zo sterk geweest.” Een bokser moet zelfvertrouwen uitstralen en dat doet de 35-jarige Ngabu

Lees meer »

Kunstenaars en dichters treden weer in interactie met omgeving voor Kunstenfestival Watou

Van 6 juli tot en met 1 september tonen kunstenaars en dichters tijdens Landscape of the Imagination de kracht van verbeelding op bijzondere plekken in het dorp en Kasteel De Lovie. Kunstenfestival Watou brengt ook een hommage aan dichter Gwij Mandelinck, de oprichter van Kunstenfestival Watou. Ook een fietsroute, de poëziepodcast en Watou Live staan weer op het programma.

Lees meer »

Bistro (H)eerlijk pakt uit met tweedaags bier- en comedyfeest na Rammstein

De komst van de Duitse rockers van Rammstein biedt ook opportuniteiten voor lokale ondernemers. Zo organiseren Vicky Helsmoortel (44) en Kevin Vandromme (49) van restaurant (H)eerlijk dit weekend een bierfestival en comedyavond.
The post Bistro (H)eerlijk pakt uit met tweedaags bier- en comedyfeest na Rammstein appeared first on KW.be.

Lees meer »

Eerste Loop van de Rostn op Kachtem Ommegang: “Attentie voor alle deelnemers”

Op vrijdagavond 28 juni organiseert Ivac samen met de Bende van de Rostn voor het eerst het loopevent ‘Loop van de Rostn’ tijdens het kermisweekend van Kachtem Ommegang. Ivac wenste op vrijdagavond te organiseren en de Bende van de Rostn zocht nog naar een sportief event op vrijdagavond. Door de handen in elkaar te slaan hadden beide verenigingen een oplossing

Lees meer »

Monsterboete voor Fluvius? “Hou mijn hart vast als ik verbruik van twee jaar ga moeten betalen”

De Vlaamse energieregulator VREG onderneemt op dit moment juridische stappen tegen Fluvius. Of dat een monsterboete of dwangsommen zijn, wordt eerstdaags beslist. De netbeheerder moest de IT-problemen die nu al bijna drie jaar aanslepen, oplossen. Deadline: afgelopen zondag 30 juni. Dat bracht HLN-consumentenexperte Safia Yachou aan het licht in april. Maar vandaag zijn er nog steeds duizenden Vlamingen die al

Lees meer »

LIVE RODE DUIVELS. Verandert Frankrijk van systeem? Deschamps denkt na over een 4-4-2 met twee aalvlugge spitsen

Matchdag min één voor de Rode Duivels. Maandag wacht de clash met Frankrijk, vandaag wordt er om 10u30 getraind in het Team Base Camp in Freiberg, waarvan alleen het eerste kwartiertje niet gesloten is. Na de korte afreis naar Düsseldorf zullen om 17u45 bondscoach Tedesco samen met Orel Mangala de pers te woord staan in de Düsseldorf Arena. Ondertussen denkt

Lees meer »

Brugge gaststad van WK YOU.FO

De nieuwe, misschien toekomstige olympische sport YOU.FO probeert in ons land voet aan de grond te krijgen. Het is een kruising tussen lacrosse en ultimate frisbee. Wie er kennis wil mee maken kan zondag 30 juni naar ’t Zand in Brugge. Daar wordt het wereldkampioenschap georganiseerd.
The post Brugge gaststad van WK YOU.FO appeared first on KW.be.

Lees meer »

Albert en Paola vieren huwelijksverjaardag gezellig samen in Frankrijk: “Ze zijn daar alleen met z’n tweeën”

Koning Albert (90) en koningin Paola (86) vieren vandaag hun 65ste huwelijksverjaardag. Ter gelegenheid van hun briljanten jubileum hebben ze via het koninklijk paleis een nieuwe foto laten verspreiden. Volgens royalty-expert Jo De Poorter vond het grote feest afgelopen weekend al plaats en vieren ze vanavond deze gebeurtenis gezellig samen met twee.

Lees meer »

Nieuwe Nederlandse regering legt de eed af

223 dagen na de verkiezingen heeft Nederland een nieuwe regering. Zestien ministers en dertien staatssecretarissen legden dinsdag de eed af in de Oranjezaal van Paleis Huis ten Bosch. Ze werden een voor een voorgesteld aan koning Willem Alexander door de nieuwe eerste minister Dick Schoof, tot voor kort nog een partijloze ambtenaar.

Lees meer »