Invalide vrouw (86) rijdt waterloop in, maar kan zoon nog bellen: “Ze had enorm veel geluk”

Een wagen reed zondagavond in de Wieltjesgracht in Ieper. De 86-jarige vrouw die het voertuig bestuurde bleef boven de waterlijn steken en kon haar zoon nog bellen. “Van zodra ik bij het voertuig was, durfde ik het niet meer loslaten uit vrees dat het nog verder zou zakken”, zegt hij.

De batterij van zijn telefoon was leeg toen de wagen werd getakeld, maar even voordien had hij wel nog de oproep gekregen van zijn moeder nadat ze zondagavond in een waterloop was gereden in het centrum van Ieper. “Mijn moeder is 86 jaar en invalide”, vertelt de man die liever anoniem blijft. “Ze belde plots om hulp omdat ze in de Wieltjesgracht was gereden.”

Te vroeg ingedraaid

Dat gebeurde even voor 23 uur op het kruispunt van de Diksmuidestraat en de Hoge Wieltjesgracht, een straat die langs de Wieltjesgracht loopt. “Ze kwam van de Brugseweg en mogelijk is ze de Hoge Wieltjesgracht iets te vroeg ingedraaid en zo in de waterloop beland”, aldus de zoon. “Gelukkig woon ik in de buurt van de Menenpoort en was ik al na een paar minuten rijden ter plaatse.”

Door de geringe snelheid en de begroeiing bij de oever belandde het voertuig amper in het water. “Maar ze had enorm veel geluk”, beseft de zoon. “Voor hetzelfde geld ging de wagen over de kop en lag ze met haar hoofd naar beneden in het water. Van zodra ik bij het voertuig was, durfde ik het niet meer loslaten uit vrees dat het nog verder zou zakken.”

Duikers

Vanuit haar wagen belde de vrouw de hulpdiensten. Politie en brandweer snelden ter plaatse en uit voorzorg werden ook duikers opgeroepen. “Ze konden de zetels in de wagen platleggen en mijn moeder via een zijdeur bevrijden”, getuigt de man.

“De dame was wat onderkoeld en werd voor een controle overgebracht naar het ziekenhuis”, aldus Pieter Ooghe, officier van Brandweer Westhoek.

Niet eerste keer

“Volgens de eerste vaststellingen valt de schade aan de wagen nog mee”, zegt Rik Vandenbruwaene die het voertuig uit de Wieltjesgracht kwam takelen. Exact een jaar geleden moest de man al eens een wagen uit de waterloop takelen, maar dan aan de andere kant van de Diksmuidestraat. Ook toen kon de begroeiing langs de oever erger vermijden.

In de voorbije zomer belandde een wagen wel grotendeels onder het wateroppervlak toen een man van 83 een fout manoeuvre had uitgevoerd op de Masscheleinlaan. Hulpdiensten en buurtbewoners konden hem toen tijdig uit het voertuig bevrijden. (TP)

The post Invalide vrouw (86) rijdt waterloop in, maar kan zoon nog bellen: “Ze had enorm veel geluk” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Twee jubilea tijdens Watermolenfeesten in Heule: “Feeststraat met toeters en bellen”

80 jaar Watermolenfeesten, verkiezing 60ste Tineke van de Watermolen: dat wordt knallen. Onder de vleugels van de kersverse voorzitter Pascal Verhamme laat het feestcomité een nieuwe wind waaien door Heule-Watermolen. “Het wordt anders. We willen alle Watermolenaren meer betrekken in het feestgebeuren en dat doen we met een aantrekkelijk programma.”
The post Twee jubilea tijdens Watermolenfeesten in Heule: “Feeststraat

Lees meer »

Negen doden door auto die in mensenmassa rijdt in Seoel

In de Zuid-Koreaanse miljoenenstad Seoel zijn negen mensen overleden nadat een auto in een mensenmassa reed. Dat meldt de politie. Zes personen overleden ter plaatse, drie anderen werden dood verklaard bij hun aankomst in het ziekenhuis. Nog eens vier mensen raakten gewond.

Lees meer »

Workshops en try-out bij Stefans Pottery

Bij Stefans Pottery in Roesbrugge kan je op zaterdag 6 en zondag 7 juli aan de slag. Je kan aansluiten bij een try-out of deelnemen aan een workshop decoratie keramiek.
The post Workshops en try-out bij Stefans Pottery appeared first on KW.be.

Lees meer »

Braziliaanse oud-president Bolsonaro aangeklaagd voor witwassen en ontvangen van geheime diamanten

De voormalige president van Brazilië, Jair Bolsonaro, wordt door de federale politie beschuldigd van witwassen van geld en criminele betrokkenheid bij geheime diamanten die hij tijdens zijn ambtsperiode uit Saoedi-Arabië heeft ontvangen. Dit is de tweede juridische procedure tegen de extreemrechtse politicus sinds zijn aftreden. In maart werd hij al aangeklaagd van het vervalsen van zijn COVID-vaccinatiecertificaat.

Lees meer »

Voor het eerst in 36 jaar geen Belg in olympisch enkeltennis? Zizou Bergs moet rekenen op afzegger(s) voor plekje in Parijs 2024

Staat er deze zomer geen enkele Belg in het olympische enkelspel? Ons tennisland leeft in onzekerheid. Zizou Bergs staat wel op de drempel van Parijs 2024, maar heeft nog één afzegging van een andere tennisser nodig voor zijn doel. Hij wil niet liever dan deelnemen, maar dat bleek niet zo voor Elise Mertens: wat maakt het waarde-oordeel in tennis over

Lees meer »

Als niet de zon, maar bosbranden jouw vakantiebestemmingen verhitten: dit zijn je rechten

Als gevolg van de bloedhete temperaturen woeden er opnieuw bosbranden in Athene, op de Griekse eilanden Kos en Chios en in delen van Turkije. Maar kunnen je vakantieplannen hierdoor ook in rook opgaan? Wie bepaalt of er wordt afgereisd? En dekt een annulatieverzekering wel de kosten als je thuisblijft? Enkele experten geven antwoord. “Het gaat enkel in zeer uitzonderlijke gevallen.”

Lees meer »

Ligo stoomt anderstalige jongeren klaar richting werk

Negen anderstalige jongeren kregen in het nieuwe onderwijsproject BENO de kans hun Nederlands, wiskunde en digitale vaardigheden te verbeteren en van verschillende beroepsopleidingen te proeven. Onlangs sloten de jongeren in Ieper hun traject af met een afscheidsfeest.
The post Ligo stoomt anderstalige jongeren klaar richting werk appeared first on KW.be.

Lees meer »

Tegen eind deze week moeten ze elkaar recht in de ogen kijken: hoe Bart De Wever Vooruit aan tafel krijgt én houdt

Drie weken na de stembusslag bracht preformateur Bart De Wever (N-VA) de vijf gedoodverfde federale coalitiepartners een eerste keer rond dezelfde tafel. Maar na therapeutische sessies over economie, energie en defensie zal De Wever toch ook de explosieve dossiers moeten aansnijden. Die beloven vooral voor Vooruit moeilijk te liggen. In welke departementen gebeuren de miljarden euro’s aan besparingen?

Lees meer »

“Iedereen moet spreken over willen promoveren, niet moeten”: Nieuwbakken Zulte Waregem-coach Sven Vandenbroeck begonnen aan Operatie Promotie

De voorbereiding bij Zulte Waregem is nu ook echt begonnen. De eerste oefenwedstrijd werd gewonnen, de open training voor fans is gegeven. Een gesprek met nieuwbakken T1 Sven Vandenbroeck. “In 1B moet je niet te lang met hetzelfde systeem voetballen.” We kunnen ons dus verwachten aan tactische flexibiliteit.
The post “Iedereen moet spreken over willen promoveren, niet moeten”: Nieuwbakken

Lees meer »