Verschillende scholen in Brussel gesloten na bommelding

Verschillende scholen in Brussel blijven maandagochtend gesloten na een bommelding op zondagavond. 

Meer krantenkoppen in België

Journalist beschrijft angst na scènes in Libanon die op horrorfilm lijken: “Wat is het volgende dat gaat ontploffen? Mijn koelkast? Of ander toestel?”

Duizenden Hezbollah-biepers en walkietalkies zijn de afgelopen dagen ontploft in Libanon. Daarop haalden doodsbange bewoners de batterijen uit hun walkietalkies en gooiden andere toestellen in paniek de straat op uit angst voor meer explosies. Hassan Harfoush, een lokale journalist, beschrijft hoe het dagelijkse leven veranderd is in een horrorfilm.

Lees meer »

Israël voor het eerst met raket aangevallen vanuit Jemen

Voor het eerst is Israël aangevallen vanuit Jemen. Dat meldt het Israëlische leger. De raket werd tijdig onderschept, maar daar waren naar verluidt verschillende pogingen voor nodig. Er vielen geen gewonden. Het luchtalarm weerklonk in verschillende steden in het centrum van Israël.Volg alle ontwikkelingen over de oorlog in deze liveblog.

Lees meer »

Infopunt zet met activiteiten dementie in de kijker

21 september is het Wereld Alzheimer Dag. Een dag die het Infopunt dementie in Lichtervelde niet zomaar laat voorbijgaan. “We merken dat er een groot taboe rust op dementie en willen door info, activiteiten en verschillende acties dit helpen wegwerken.”
The post Infopunt zet met activiteiten dementie in de kijker appeared first on KW.be.

Lees meer »

Politie rukt opnieuw uit naar Brugse school na verontrustende online berichten: “Minderjarige leerlinge meegenomen voor verhoor”

Voor de tweede keer op enkele dagen tijd is de politie uitgerukt naar een Brugse school nadat er online mogelijk verontrustende berichten werden onderschept. Maandag was dat het geval in de Maricolen in de Brugse binnenstad. Een minderjarig meisje werd daar meegenomen voor verhoor.
The post Politie rukt opnieuw uit naar Brugse school na verontrustende online berichten: “Minderjarige leerlinge

Lees meer »

IJsbaan De Piste opent opnieuw de deuren: “2024 is het jaar van de transitie”

Het ijs van IJsbaan De Piste aan de Gentsesteenweg is klaar. Enkel de Zamboni-ijsdweilmachine moet nog de laatste gaten, scheuren en sleuven wegwerken. “Vrijdag 20 september gaan we officieel open voor het publiek. Dit weekend kan je discoschaatsen voor slechts 7,50 euro, aan bijna de helft van de normale prijs”, zegt Kenneth Deryckere (39).
The post IJsbaan De Piste

Lees meer »

Voorwaardelijke celstraf voor twintiger die naaktfoto’s van minderjarig ex-liefje verspreidde

Een 23-jarige Oostendenaar heeft voor de Brugse rechtbank zes maanden voorwaardelijke celstraf gekregen omdat hij naaktfoto’s van zijn Noorse ex-liefje verspreidde. Op het moment dat de foto’s genomen worden was het meisje amper veertien jaar.
The post Voorwaardelijke celstraf voor twintiger die naaktfoto’s van minderjarig ex-liefje verspreidde appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vakbonden vormen front in Audi-betoging

Zo’n 5.500 mensen kwamen deze voormiddag samen in Brussel om te betogen naar aanleiding van de nakende sluiting van de Audi-fabriek in Vorst. Onder het motto “De industrie is van ons”, liepen de leden van verschillende vakbonden mee in de nationale staking. “Van het Belgische tot het Europese niveau, de politiek moet ons verdedigen.”

Lees meer »

Man die rivaal in het been schoot riskeert zes jaar cel: “Uitpraten? Je had toch geen taart of bloemen bij? Wel een vuurwapen”

De 22-jarige Ledion T. riskeert in beroep zes jaar cel nadat hij een 27-jarige Oostendenaar van Tsjetsjeense origine een kogel in het bovenbeen schoot. “Uitpraten? Je had toch geen taart of bloemen bij? Wel een vuurwapen!”
The post Man die rivaal in het been schoot riskeert zes jaar cel: “Uitpraten? Je had toch geen taart of bloemen bij? Wel

Lees meer »

Feestcomité schenkt cheque aan vzw MUZURI

Het feestcomité De Pleinfeesten overhandigde een cheque van 250 euro aan de organisatie vzw MUZURI. Het gaat om een deel van de opbrengst van de jaarlijkse Pleinfeesten in Sint-Andries. De vzw MUZURI zet zich in voor vrouwen en kinderen die het slachtoffer zijn van oorlogsgeweld in Congo, meer bepaald in de regio Goma. Dit gebied
The post Feestcomité schenkt

Lees meer »

Broers Samyn met KSKV Zwevezele Ploeg van’t stad

Jaarlijks wordt er gestreden tussen de twee Wingense voetbalploegen KVC Wingene en KSKV Zwevezele om de titel Ploeg van ’t stad. Het werd een spektakel met een verrassend verloop. De broers Thibeau en Maxime Samyn van de Zwevezeelse club verlieten glunderend het terrein.
The post Broers Samyn met KSKV Zwevezele Ploeg van’t stad appeared first on KW.be.

Lees meer »

Real Madrid geeft Stuttgart lesje in efficiëntie, heerlijke streep van Debast zet Sporting op weg naar zege tegen Lille

Courtois en co hadden in hun eerste wedstrijd van de Champions League hun handen vol met de Duitse vicekampioen Stuttgart. Toch wisten ze in het slot alsnog de partij naar zich toe te trekken dankzij goals van Rüdiger en Endrick (3-1). Zeno Debast zorgde met een prachtig afstandschot mee voor de 2-0-zege van zijn Sporting Lissabon tegen het Lille van

Lees meer »

“Ze vertelde vrienden dat ze maîtresse van Dave Grohl was”: is pornoproducente de moeder van zijn buitenechtelijk kind?

Er hangt nog steeds veel mysterie rond het buitenechtelijk kind van Dave Grohl (55). De Foo Fighters-frontman gaf vorige week op sociale media toe dat hij zijn vrouw Jordyn Blum ontrouw is geweest en hij een dochter heeft verwekt bij een andere vrouw. ‘Daily Mail’ kwam via betrouwbare bronnen ter ore dat Grohl vijftien jaar lang een intense affaire zou

Lees meer »