Zij horen bij de 100.000 gezinnen die hun energiefactuur meteen maandelijks betalen: “We betalen tot de helft minder dan met ons voorschot”

Al bijna 100.000 Vlaamse gezinnen dokken hun energieverbruik élke maand tot op de laatste eurocent meteen af en betalen niet langer een vast voorschot. Drie van hen vertellen welke gemoedsrust dat schenkt. Al zetten ze intussen toch ook al een centje opzij voor de koudere wintermaanden. 

Meer krantenkoppen in België

Ex-vriend (41) die verdacht wordt van moord op Sabine (42) voor raadkamer verschenen: “Zaterdag nemen we afscheid van haar”

In besloten kring zal de familie van Sabine Hoeben (42) zaterdag afscheid nemen van de moeder van een 13-jarige dochter. De vrouw werd vorige week dood aangetroffen door haar eigen kind. Haar ex-vriend Kurt B. (41) uit Kinrooi werd aangehouden voor moord en is dinsdag voor de Tongerse raadkamer verschenen. Zijn advocate wil niet reageren in het belang van het

Lees meer »

Twee jongeren voorgeleid voor jeugdrechter na diefstal met geweld in Deerlijk

Op zondag 29 september werden twee jongeren slachtoffer van een diefstal met geweld in de Schoolstraat in Deerlijk. Ze werden benaderd door vijf jongeren tussen de 16 en 17 jaar uit Harelbeke, Deerlijk en Zwevegem, die met geweld twee heuptasjes, een portefeuille en wat kleingeld wisten te stelen.
The post Twee jongeren voorgeleid voor jeugdrechter na diefstal met geweld

Lees meer »

Het is vandaag Dierendag: stuur hier de leukste foto van jouw (huis)dier in

Vandaag, op 4 oktober vieren we Dierendag, een dag die bijna honderd jaar geleden in het leven is geroepen door dierenliefhebbers om onze huisdieren nog meer liefde en aandacht te geven. Die datum is niet toevallig gekozen. Het is de sterfdag van Franciscus van Assisi, een heilige die altijd erg begaan was met het welzijn van dieren. Deel daarom hier

Lees meer »

Cercle opent Europees seizoen tegen Sankt-Gallen: “Mooie beloning voor harde werk”

Cercle Brugge krijgt donderdagavond op de openingsspeeldag van de gloednieuwe competitiefase van de Conference League het Zwitserse Sankt-Gallen over de vloer in het Jan Breydelstadion. De Vereniging is na AA Gent de tweede Belgische vertegenwoordiger in de derde Europese beker en wil zich herpakken na de matige competitiestart.
The post Cercle opent Europees seizoen tegen Sankt-Gallen: “Mooie beloning voor

Lees meer »

Real Madrid pikt opnieuw aan met een zege: Villarreal gaat strijdend ten onder in Bernabéu, pijnlijke blessure Carvajal schrikt slotfase op

De Champions League-nederlaag tegen Lille is doorgespoeld. In eigen huis had Real Madrid de nodige moeite met Villarreal, maar doelpunten van Frederico Valverde en Vinicius Junior volstonden om de drie punten thuis te houden. Het voetbal was weliswaar allesbehalve wervelend. Dani Carvajal werd in het absolute slot weggedragen met een ogenschijnlijk zware blessure.

Lees meer »

Bijna 200 buren van Club Brugge pleiten bij Raad van State vóór nieuw stadion: “Slechts een minderheid is tegen”

Club Brugge krijgt steun uit onverwachte hoek voor haar stadionproject. Een grote groep buurtbewoners neemt juridische stappen om zich uit te spreken vóór een nieuw stadion. “Enkele tegenstanders houden het project tegen, maar de meeste buren zijn de plannen wél genegen”, zeggen initiatiefnemers Joke Vandaele en Nick De Grande, die samen met nog 190 anderen naar de Raad van State

Lees meer »