Busverbindingen tot 2.30 uur vanaf januari in Hooglede

Vanaf 6 januari 2024 verandert het vervoersnet in de regio Hooglede. De gemeente en De Lijn gaan voor Hoppin, de nieuwe mobiliteitsvisie van de Vlaamse overheid. “Een visie die de verschillende vervoersmiddelen combineren makkelijker maakt en inspeelt op de noden van onze bewoners. We willen hiermee tegemoetkomen aan een vlottere verbinding naar het werk, de school, het ziekenhuis, je favoriete winkel of sport- en cultuurcentrum. Daarom vervangen we het huidige net door een gloednieuw net”, klinkt het bij de gemeente Hooglede.

“Op drukke assen zullen vooral meer bussen rijden. Op plaatsen waar de vraag naar openbaar vervoer minder groot is, zullen mensen kunnen rekenen op het ruime aanbod van flexbussen. Dat zijn de vroegere belbussen die je al vanaf 6 december kunt reserveren via de Hoppin-app, -website of -centrale (0800 12 2 12)”, klinkt het bij De Lijn en de gemeente.

“We zijn er ons van bewust dat de verandering onzekerheden met zich meebrengt bij de gebruikers van het huidige net. Toch hopen we dat de bewoners de voordelen zien, zoals een hogere frequentie van de bussen, een verbinding tussen de dorpskernen van Hooglede en Gits en de gloednieuwe avondverbindingen tot ongeveer 2.30 uur op vrijdag en zaterdag. In de nabije toekomst, na aanleg van het Hoppinpunt, zal er ook een vaste verbinding naar Groep Gidts zijn.”

Het nieuwe net

“Concreet rijdt lijn 75 (Roeselare-Hooglede-Gits-Lichtervelde-Torhout) op weekdagen en zaterdagen om het half uur tussen Roeselare en Gits. Op zondagen gebeurt dat om het uur. Tussen Roeselare en Torhout rijdt diezelfde bus om het uur op weekdagen en in het weekend rijdt deze om de twee uur. Lijn 91 (Torhout-Kortemark-Staden-Langemark-Ieper) rijdt op weekdagen en zaterdagen om het uur en op zondagen om de twee uur. Deze lijn rijdt via de markt en het Jan Yperman Ziekenhuis in Ieper. Lijnen 351 (Roeselare-Hooglede-Kortemark-Zarren-Diksmuide) en 911 (Torhout-Kortemark-Staden-Houthulst) rijden vooral in de spits of wanneer het nodig is in functie van de school of het werk.”

“Helemaal nieuw is de avondbediening in de regio Roeselare. De chauffeurs staan voor je klaar tot ongeveer 22.30 uur en op vrijdag- en zaterdagavond zelfs tot rond 2.30 uur ’s nachts. Wie van deze latere dienstregeling gebruik wil maken, kan dat met lijn 1 (Roeselare-Rumbeke AZ Delta-Oekene), lijn 11 (Roeselare-Rumbeke AZ Delta-Izegem), lijn 30 (Roeselare-Staden), lijn 54 (Roeselare-Beitem-Ledegem), lijn 75 (Roeselare-Hooglede-Gits), lijn 80 (Roeselare-Beveren-Ardooie) en lijn 90 (Roeselare-De Ruiter-Moorslede).”

“We hopen hiermee tegemoet te komen aan de mensen die ook op een later uur graag gebruikmaken van de bus”, klinkt het.

Reserveer Flexbus

Op plaatsen waar er minder openbaar vervoer is of de vraag beperkt is, wordt er flexvervoer ingevoerd dat vooraf moet gereserveerd worden via Hoppin. De Flexbus vervangt de huidige belbus. “Tijdig reserveren via de app, website of Hoppincentrale is belangrijk. Op de Flexbus zijn de tarieven en de vervoersbewijzen van De Lijn geldig. Bij elke boeking wordt bekeken wat voor jou de meest geschikte oplossing kan zijn. Dit kan een Flexbus zijn maar ook (een combinatie van) een vaste lijn of zelfs de trein. “

“ie zijn reis wilt uitstippelen kan dat via www.hoppin.be, of de website of app van De Lijn. Op tal van manieren informeren we de inwoners nu al over het nieuwe net. Aan de bushaltes en in de folders vind je meer informatie, en dan zijn er nog onze medewerkers van De Lijn die met veel plezier alle vragen beantwoorden via 070/220 200 of in de Lijnwinkels.”

(EVG)

The post Busverbindingen tot 2.30 uur vanaf januari in Hooglede is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Slapende ambtenaar vecht met succes ontslag aan

Een statutair ambtenaar in dienst van de Vlaamse overheid werd in mei 2022 ontslagen, nadat hij meermaals betrapt was op slapen tijdens de werkuren. De man trok naar de Raad van State en kreeg gelijk, omdat de ontslagprocedure niet correct verliep. Het ontslag werd vernietigd.

Lees meer »

Brugse Kinderkrak Arthur Defour ontvangen in stadhuis door Burgemeester

Vrijdagvoormiddag werd Arthur Defour (15), die in april van Krant van West-Vlaanderen de titel van Kinderkrak van Brugge kreeg, door burgemeester Dirk De fauw ontvangen in het stadhuis. De jongeman die in opleiding is bij de jeugdbrandweer hielp vorig jaar de spuitgasten bij een woningbrand in zijn buurt.
The post Brugse Kinderkrak Arthur Defour ontvangen in stadhuis door Burgemeester

Lees meer »

Zilveren scepter van Mariabeeld in de Sint-Medarduskerk in Wervik gestolen

In de monumentale Sint-Medarduskerk in Wervik is een zilveren scepter van een Mariabeeld vooraan bij het altaar gestolen. “De scepter dateert vermoedelijk uit de negentiende eeuw”, zegt secretaris Rudy Vanden Broele van het kerkbestuur.
The post Zilveren scepter van Mariabeeld in de Sint-Medarduskerk in Wervik gestolen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Start verbouwingen gemeentehuis voor nieuwe lokalen Scouts Tiegem: “Dit is nodig, want de huidige locatie is erg verouderd”

Deze week begon men met de verbouwingen in het voormalige gemeentehuis van Tiegem. Nu de cultuur- en toeristische dienst verhuisd zijn naar het gemeentehuis aan De Vierschaar 1, kan het gebouw heringericht worden tot jeugdlokalen voor de Tiegemse Scouts. “Dit is nodig, want de huidige scoutslokalen zijn erg verouderd”, aldus oud-scout en schepen van Jeugd Yannick Ducatteeuw (Inzet). “Op deze

Lees meer »

Politieke aardverschuiving in het Verenigd Koninkrijk: oppositiepartij Labour verplettert Conservatieven, premier Sunak kondigt ontslag aan

Zoals verwacht een politieke aardverschuiving in het Verenigd Koninkrijk: nadat de rechtse Conservatives van huidig premier Rishi Sunak veertien jaar lang aan de macht waren, wint oppositiepartij Labour nu de Britse verkiezingen. En nog geen klein beetje ook. “Een verpletterende overwinning”, voorspelt de exitpoll van de grote Britse media. De Conservative Party wordt zwaar afgestraft: de partij stevent af op

Lees meer »

Duizenden demonstreren in Frankrijk tegen extreemrechts

Duizenden mensen zijn zondag in Parijs en andere Franse steden de straat op gegaan om te demonstreren tegen de opkomst van extreemrechts, na de uitslag van de eerste ronde van de Franse parlementsverkiezingen. Die werden gewonnen door het radicaal-rechtse Rassemblement national (RN) van Marine Le Pen.

Lees meer »

Davy en Annick openen tweede fietsenwinkel in Sint-Andries: “Ook fietsleasing en webshop”

Davy en Annick Lauryssen hebben een tweede fietsenwinkel geopend in Sint-Andries. Ondertussen baten ze al twaalf jaar een succesvolle winkel uit in Varsenare. Er is ook een nieuwe webshop en samen zetten ze meer en meer in op fietsleasing.
The post Davy en Annick openen tweede fietsenwinkel in Sint-Andries: “Ook fietsleasing en webshop” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Wereldwijde voedselprijzen stabiel gebleven in juni

De wereldwijde voedselprijzen bleven in juni gemiddeld onveranderd in vergelijking met mei. Een daling van de graanprijzen compenseert de hogere prijzen van producten zoals plantaardige oliën, boter en suiker. Dat heeft de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO) vrijdag gemeld.

Lees meer »

Speed pedelecs verboden op De Groene 62 in Torhout

Het provinciebestuur is een hoffelijkheidscampagne gestart langs de oude spoorwegverbindingen die omgevormd zijn tot waardevolle, recreatieve, groene assen. Zo onder meer langs De Groene 62, die Torhout met Oostende verbindt.
The post Speed pedelecs verboden op De Groene 62 in Torhout appeared first on KW.be.

Lees meer »

Eveline (44) opent met ‘Next Life’ winkel met tweedehandskledij op Tieltse Markt: “Alles wat hier in de rekken hangt, is in prima staat”

Op zoek naar merkkledij aan zachte prijsjes? Dan kan je vanaf dinsdag 2 juli terecht bij ‘Next Life’ op de Markt van Tielt. Geboren en getogen Tieltse Eveline Mullaert (44) verkoopt er voortaan tweedehandskledij voor dames, heren en kinderen, maar je vindt er ook schoenen, handtassen en andere accessoires.
The post Eveline (44) opent met ‘Next Life’ winkel met

Lees meer »