Vondels steunt voedselbedeling Op ‘t Spoor in Ieper

Vondels vzw schonk 300 euro aan de voedselbedeling Op ’t Spoor in Ieper. Vondels vzw is een organisatie die mensen met een verstandelijke beperking ondersteunt en vestigingen heeft in Ieper, Veurne, Wervik en Wulvergem.

“De oorlog in Oekraïne heeft niemand onberoerd gelaten. Het personeel van Vondels wou een steentje bijdragen als steun voor de vaak radeloze vluchtelingen”, vertelt Mario Lebbe van Vondels. “Daarom besloten we om een pannenkoekenverkoop te organiseren ten voordele van een vereniging in Ieper die betrokken is in deze crisis. Een tijd geleden konden we in ons dagcentrum De Milieuboerderij tijdens de opendeurdag verse pannenkoeken verkopen. De uiteindelijke opbrengst bedraagt 300 euro.”

“We zijn trots dit bedrag te kunnen schenken aan vzw Op ‘t Spoor, dat instaat voor voedselbedeling aan mensen in armoede, dus ook voor vluchtelingen. Door hun bestaan is er ook minder voedselverspilling, twee vliegen in één klap.” Op de foto zien we Mario Lebbe en Rita Verhaeghe van Vondels, Katrien Durnez, Marleen en Martine Coutigny van Op ‘t Spoor, Christine Vandewalle van Vondels en Ghislaine Van Oostenryck van Op ‘t Spoor.

(foto EG)

The post Vondels steunt voedselbedeling Op ‘t Spoor in Ieper is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Albert en Paola vieren huwelijksverjaardag gezellig samen in Frankrijk: “Ze zijn daar alleen met z’n tweeën”

Koning Albert (90) en koningin Paola (86) vieren vandaag hun 65ste huwelijksverjaardag. Ter gelegenheid van hun briljanten jubileum hebben ze via het koninklijk paleis een nieuwe foto laten verspreiden. Volgens royalty-expert Jo De Poorter vond het grote feest afgelopen weekend al plaats en vieren ze vanavond deze gebeurtenis gezellig samen met twee.

Lees meer »

Dijk beschermt Hemelhoek tegen wateroverlast

Tussen de Oostlaan en de Menenstraat in Ledegem wordt er momenteel volop gewerkt aan de realisatie van een definitieve dijk ter bescherming van de Hemelhoek. “De dijk zorgt voor extra beveiliging van de wijk tegen wateroverlast”, aldus burgemeester Bart Dochy.
The post Dijk beschermt Hemelhoek tegen wateroverlast appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Gestorven tijdens zijn geliefde Ronde van Frankrijk”: Lichtervelde neemt afscheid van oud-geletruidrager Gilbert Desmet

In de Sint-Jacobuskerk in Lichtervelde werd afscheid genomen van Gilbert Desmet. De voormalige profwielrenner overleed op 93-jarige leeftijd. Hij was de oudste nog levende Belgische geletruiwinnaar van de Ronde van Frankrijk, maar overleed op zondag 30 juni.
The post “Gestorven tijdens zijn geliefde Ronde van Frankrijk”: Lichtervelde neemt afscheid van oud-geletruidrager Gilbert Desmet appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vergeet de 4 dagenweek, Griekenland voert 6-daagse werkweek in

In Griekenland mogen werknemers in bepaalde sectoren vanaf vandaag 6 dagen per week werken. Opvallend, want in heel wat andere Europese landen – ook bij ons – wordt net volop geëxperimenteerd met kortere werkweken. De nieuwe regel geldt voor bedrijven waar nu in principe al 24 op 24 wordt gewerkt, en waar dus heel wat overuren worden gepresteerd of waar

Lees meer »

Nu al wegverzakkingen in pas geopende Centrumbrug van Izegem: “Aannemer onderzoekt wat fout gelopen is”

Je kan er niet naast kijken, naast de putten die ontstaan zijn op de pas heropende Centrumbrug in Izegem. “De aannemer onderzoekt wat fout gelopen is. Vast staat dat dit euvel hersteld moet worden, maar de brug hoeft hiervoor niet opnieuw dicht”, garandeert schepen van Mobiliteit Caroline Maertens.
The post Nu al wegverzakkingen in pas geopende Centrumbrug van Izegem:

Lees meer »

Werd Marc Olbrechts in verzwaarde kist gedumpt in zee? Spaanse speurders leggen vader en zoon vermoedelijk eerstdaags op de rooster

Ons land zet de vader en zoon die opgepakt zijn in het onderzoek naar de vermoorde en vermiste Laura Trappeniers (67) en Marc Olbrechts (71) binnen een tiental dagen wellicht op een vliegtuig richting Tenerife. Opvallend: de Guardia Civil vermoedt dat Marc in een verzwaarde kist op de bodem van de zee ligt en hoopt de man nog te vinden.

Lees meer »

Worden open relaties meer aanvaard? BV’s klappen uit bed. “Ik heb ingezien dat vaste relatie meer voldoening geeft”

Ex-topmodel Kate Moss (50) houdt er losse zeden op na. De Britse promoot eerlijk haar open relatie. “Zij en haar lief (kunstenaar en edelman Nikolai von Bismarck, red.) geven elkaar de vrijheid om seks te hebben met anderen”, aldus intimi. Hoe staan BV’s tegenover de vrije liefde. In ‘TV Familie’ zijn ze opvallend rechtuit. “Dankzij mijn open relatie combineer ik

Lees meer »

Brigitte (54) en zoon Alex (22) openen nieuwe bakkerij op de Hille in Wingene: “Dit is altijd onze droom geweest”

Terwijl overal in Vlaanderen de bakkers verdwijnen, komt er op de Hille in Zwevezele (Wingene) net een nieuwe bakker bij. Brigitte Croenen (54) en haar zoon Alex Dewilde (22) openen in oktober de deuren van hun nieuwe winkel B&A Desserts, nadat ze eerder al een atelier openden in Beernem. Vanaf vrijdag 5 juli kan je er terecht voor ambachtelijk ijs

Lees meer »

Wim Opbrouck zoekt strandbloemen

Wim Opbrouck is de curator van het vernieuwde Provinciaal Hof op de Markt in Brugge. Hij is nu samen met zijn team volop bezig het Hof der Dingen vorm te geven dat er een vaste stek krijgt.
The post Wim Opbrouck zoekt strandbloemen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Slovaakse premier Fico tijdens eerste publieke verschijning sinds aanslag: “Had Orbán graag vergezeld naar Moskou”

De Slovaakse premier Robert Fico is voor het eerst weer in het openbaar verschenen, 2 maanden nadat hij is neergeschoten. Fico uitte zijn bewondering voor zijn Hongaarse collega Viktor Orbán, die een omstreden ontmoeting had met de Russische president Vladimir Poetin. De premier hield ook een vurig betoog voor conservatieve en tegen progressieve en liberale ideeën.

Lees meer »