Ciske Aneca naar Atom 6: “Twijfelde eind vorig jaar al”

Volgend seizoen draagt Ciske Aneca (29) andere kleuren. Na vijf seizoenen Decock-Van Eyck-Van Mossel Devos-Capoen stapt de eliterenner zonder contract over naar Atom 6. Om meer zijn eigen weg te gaan.

“Laat dit duidelijk zijn: bij Decock zat ik niet slecht”, benadrukt Aneca. “Luc, Conny en Rik doen bijzonder veel voor hun renners. Maar het zijn bijna allemaal hele sterke mannen. Als iemand van hen in een ontsnapping zat, moest je blijven zitten. Eind vorig seizoen twijfelde ik al. Ook dan had ik een gesprek met Alexander Labbe van Atom 6. Ben toch gebleven.”

“Ik dacht misschien wat te kunnen profiteren van al die goeie renners bij Decock.” Aneca won het voorbije wegseizoen twee criteriums: in Wakken, waar hij de zege na een tumultueuze finale moest delen met Guillaume Seye, Alex Vandenbulcke en de Nieuw-Zeelander Kiaan Watts en twee dagen later in Zonnebeke. “Van 2023 had ik iets meer verwacht”, geeft Aneca toe. “Ik won ook nog twee koersen bij nevenbond LWU. In 2024 hoop ik weer enkele kermiskoersen van 120 kilometer te kunnen winnen.”

Seppe gaat mee

Om dat te realiseren, zoekt hij extra vrijheid bij Atom 6. “Het was weer de enige ploeg die vroeg om over te stappen”, vertelt Aneca, die z’n jongere broer Seppe meeneemt. “Eind augustus kwam de vraag al, redelijk vroeg dus. Het voorbije seizoen reed ik slechts twee interclubs. Gent-Staden haalde ik de finish niet. De nieuwe interclub in Torhout was mijn tweede interclub. Ik voel dat je zo’n langere wedstrijd nodig hebt om je niveau op te krikken. Atom 6 zal misschien de Beker van België rijden.”

“Zodat er wat meer clubkoersen op mijn kalender kunnen komen.” Deze winter gaat Ciske Aneca geen competitie betwisten. Na een test kreeg hij het advies om z’n basisconditie breder te maken. “Van het West-Vlaams kampioenschap maak ik elk jaar een doel”, besluit hij. “In Anzegem was het dit jaar een heel mooi rondje. In eigen Ruddervoorde haalde ik in 2019 brons op het PK. Andere jaren kwam ik nooit in de buurt.”

(HF)

The post Ciske Aneca naar Atom 6: “Twijfelde eind vorig jaar al” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Hooggerechtshof geeft Donald Trump deels gelijk over presidentiële immuniteit

Donald Trump kan slechts deels aanspraak maken op presidentiële immuniteit. Dat heeft het Amerikaanse Hooggerechtshof maandag bekendgemaakt. En dat oordeel kan een impact hebben op zijn vervolging voor de bestorming van het Capitool op 6 januari 2021. Het Hof stuurt de zaak terug naar de lagere rechtbank die moet uitmaken welke zaken wel en welke niet berecht mogen worden.

Lees meer »

Voor het eerst in 36 jaar geen Belg in olympisch enkeltennis? Zizou Bergs moet rekenen op afzegger(s) voor plekje in Parijs 2024

Staat er deze zomer geen enkele Belg in het olympische enkelspel? Ons tennisland leeft in onzekerheid. Zizou Bergs staat wel op de drempel van Parijs 2024, maar heeft nog één afzegging van een andere tennisser nodig voor zijn doel. Hij wil niet liever dan deelnemen, maar dat bleek niet zo voor Elise Mertens: wat maakt het waarde-oordeel in tennis over

Lees meer »

Bart doet dochter tickets voor Taylor Swift cadeau, zij maakt voorbereidende cursus: “Ik wist niet dat het zo complex was”

De Amerikaanse zangeres Taylor Swift is momenteel bezig aan een tour door Europa. Binnenkort gaan ook Bart en Merel De Waele uit Gent kijken. Het is een cadeautje voor dochterlief, maar zij wil geen mal figuur slaan met haar vader aan haar zijde. En dus ontwierp Merel een PowerPoint, een spoedcursus Taylor Swift. VTM NIEUWS ging kijken hoe goed papa

Lees meer »

Feestelijke opening van N35 na 25 jaar aanslepend dossier

Op 5 juli is het project voor de heraanleg van de N35, de belangrijke verkeersader die door Veurne, Koksijde en De Panne, eindelijk afgerond. Aan Sporthal Den Oosthoek werd de N35 feestelijk geopend en wijdden de lokale besturen en bewoners het heraangelegde fietspad in met een fietstochtje tot aan de rotonde in de Slableedstraat in Veurne.
The post Feestelijke

Lees meer »

“Ik twijfel aan de toekomst met Tedesco”

De Rode Duivels verloren met 1-0 van Frankrijk en zijn uitgeschakeld op het EK. Onze analist Marc Degryse is scherp voor Lukaku en co, maar vooral Tedesco wordt niet gespaard. “Zijn keuzes waren te ver gezocht, hij hield het niet simpel. Maar ook in de omgang en qua uitstraling heeft hij niet gescoord.”

Lees meer »