Zeldzame olifantentweeling geboren in Kenia

In Kenia is een zeldzame olifantentweeling geboren. Dierenbeschermingsorganisatie Save the Elephants maakte het heuglijke nieuws vrijdag bekend. De twee olifantenkalveren werden ter wereld gebracht door een vrouwtje met de naam Alto in het Nationaal Park van Samburu, in het centrum van het Oost-Afrikaanse land.

 

Meer krantenkoppen in België

Bart De Wever maandag naar de Koning: nog weekend werk om basisakkoord uit de brand te slepen

Zeven uur lang zaten de partijvoorzitters van N-VA, Vooruit, CD&V, MR en Les Engagés gisteren samen. Alhoewel: af en toe werd er gepauzeerd én waren er ook één-op-één gesprekken met formateur Bart De Wever (N-VA). Die lijkt maandag naar de koning te kunnen trekken met een basisakkoord, tenminste als hij dit weekend groen licht krijgt van zijn coalitiepartners. Hoe liggen

Lees meer »

‘Prison Break’ in Wortel: hoe konden gedetineerden dagenlang onopgemerkt gat in celmuur maken om te ontsnappen?

De 4 gedetineerden die gisterennacht geprobeerd hebben om te ontsnappen uit de gevangenis van Wortel konden een gat in de muur maken door de verouderde staat van het gebouw. Dat zeggen de liberale en socialistische vakbond. De 4 gevangenen waren door een zelfgemaakt gat in een van hun celmuren gekropen en probeerden daarna over het gevangenishek te klimmen met aan

Lees meer »

Blauwtongvirus op 874 plaatsen in België vastgesteld

Het blauwtongvirus is op 874 plaatsen in België vastgesteld. Dat blijkt dinsdag uit recente cijfers van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV). Vorige week maandag ging het nog om 501 uitbraken, een forse stijging dus. Maar de verspreiding van het virus – met een seizoensgebonden verloop – gaat zoals verwacht, zegt FAVV-woordvoerder Hélène Bonte.

Lees meer »

Zillebeke sluit zomervakantie af met kermis: vier dagen feest vol ambiance

Eind augustus zorgen de Zillebeekse Dorpsraad, het Sint-Maartenscomité en de Sint-Pietersvrienden voor een gevarieerd kermisprogramma. Alles vindt plaats tussen vrijdag 23 en maandag 26 augustus in oc In ‘t Riet en op de parking.
The post Zillebeke sluit zomervakantie af met kermis: vier dagen feest vol ambiance appeared first on KW.be.

Lees meer »

Russische vulkaan weer actief

De vulkaan Sjiveloetsj op het schiereiland Kamtsjatka in het oosten van Rusland is weer actief. Sinds zondag zijn dikke rook- en aswolken zichtbaar boven de vulkaan, aldus het Russische staatspersbureau TASS. Ook werden er lavastromen gezien.

Lees meer »

Oekraïne richt militair kantoor op in Rusland

Volgens president Volodimir Zelenski hebben Oekraïense troepen de controle veroverd over de Russische stad Soedzja. Voor het eerst sinds de start van de oorlog hebben de Oekraïners zelfs een militair kantoor opgericht op Russisch grondgebied.

Lees meer »