De Panne wint Publica Award voor publieke projecten: “Deze erkenning doet deugd”

Dat Changing Places en De Planché vernieuwend en succesvol zijn, is nogmaals gebleken tijdens de uitreiking van de Publica Awards. Binnen de categorie Society & Wellbeing gingen beide projecten met de award naar huis.

Met de Publica Awards worden de beste publieke projecten beloond in zes categorieën. Na de prijsuitreiking keerde De Panne huiswaarts met een award voor Changing Places en De Planché, binnen de categorie Society & Wellbeing. In juni 2022 opende in De Panne de eerste locatie van Changing Places, een primeur voor de kust én Vlaanderen. Het biedt mensen met een beperking een gratis oplossing om in alle comfort naar het toilet te gaan, zich te verschonen of zich om te kleden. Changing Places heeft een mooie locatie, dicht bij zee, die onmiddellijk vakantie uitstraalt. Voor mensen met een beperking en hun begeleiders vormt het een rustplek tijdens hun bezoek aan De Panne. Met dit unieke initiatief zet het lokaal bestuur volop in op het project Zon, Zee… Zorgeloos voor meer inclusie. Het bestuur ging zelfs een stap verder door hulpmiddelen uit de zorgsector, zoals een plafondtillift en strandrolstoelen, te introduceren om ook mensen met een beperking beter te ondersteunen in hun strand- en zeebeleving.

Grenzeloos

Changing Places was dan ook de start van een veel groter project: Grenzeloos De Panne, waarmee De Panne iedereen, ook mensen met een beperking, wil laten meegenieten van haar troeven. In lijn met deze filosofie heeft het lokaal bestuur besloten om De Planché, een initiatief uit de coronaperiode om een houten wandelpad op het strand aan te leggen, te verankeren in de gemeente met een duurzaam en onderhoudsvriendelijk betonnen wandelpad. Dit pad garandeert plezier voor iedereen, inclusief bezoekers met een beperkte mobiliteit. Nu kunnen mensen met rolstoelen, kinderwagens en andere hulpmiddelen comfortabel over het zand bewegen.

Publica Award

Het nut en het succes van Changing Places en De Planché zijn niet alleen voor het lokaal bestuur overduidelijk. Ook de jury van vakmensen uit de sector was overtuigd en kende de eerste plaats toe aan beide projecten, omwille van de inspanningen die het lokaal bestuur leverde om het leven en welzijn van de burgers en onze samenleving te verbeteren. Ze waren erkentelijk voor het feit dat velen er niet bij stilstaan dat een strandbezoek voor mensen met een beperking niet evident is. Dankzij Changing Places en De Planché wordt dit alvast een stuk makkelijker en aangenamer.

“Zowel Changing Places als De Planché kaderen in het groter geheel Zon Zee… Zorgeloos, waarbij we inzetten op integrale toegankelijkheid voor mensen met een beperking. Zo zorgen we ervoor dat werkelijk iedereen kan genieten van een dagje strand. Het zijn beide belangrijke realisaties binnen onze beleidsdoelstellingen en het doet deugd dat we daarvoor van de buitenwereld erkenning krijgen”, reageert burgemeester Bram Degrieck.

The post De Panne wint Publica Award voor publieke projecten: “Deze erkenning doet deugd” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Maar één Democraat zou Trump volledig in de pan hakken bij verkiezingen, volgens nieuwe poll

Volgens een nieuwe poll van persbureau Reuters en marktonderzoeksbureau Ipsos is er maar één Democraat die erin zou slagen om Donald Trump te verslaan mocht die het tegen de oud-president opnemen tijdens de verkiezingen op 5 november. Het zou bovendien afgetekend gebeuren: met maar liefst 11 procentpunt (!) voorsprong. Er is wel één probleem: de kandidaat in kwestie liet in

Lees meer »

Michèle George en Manon Claeys naar Paralympische Spelen

De Raad van Bestuur van het Belgian Paralympic Committee heeft de selectie van Michèle George uit Waregem en Manon Claeys uit Maldegem bevestigd voor een deelname aan de komende Paralympische Spelen in Parijs, van 28 augustus tot en met 8 september.
The post Michèle George en Manon Claeys naar Paralympische Spelen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Acteur Louis Thyssen uit ‘Nachtwacht’ en K3-musical ‘De drie biggetjes’ breekt met z’n vriendin Liesl

Louis Thyssen (29), bekend van ‘Nachtwacht’ en z’n rol in musical ‘De drie biggetjes’, en z’n vriendin Liesl (27) hebben na zeven jaar besloten om uit elkaar te gaan. Dat bevestigt de acteur aan ‘Dag Allemaal’. Dat de breuk al dan niet het gevolg zou zijn van overspel, wil Thyssen niet kwijt: “Ik moet nog met m’n omgeving bespreken wat

Lees meer »

Opendeurdag van seksclub in Hoogstraten lokt duizenden nieuwsgierigen: “Het idee voor dit bezoek kwam van mijn schoonmoeder”

De opendeurdag van seksclub Club Amai in Hoogstraten heeft duizenden nieuwsgierigen gelokt. Er waren rondleidingen voorzien in de verschillende ruimtes, om mensen een beeld te geven van hoe het eraan toe gaat in zo’n club. "Ik wou graag eens zien wat er hier gebeurt, de hygiëne en alles wat erbij komt kijken, en ik ben aangenaam verrast", zegt één van

Lees meer »