Leerlingen Tiener Techniekacademie sluiten interessante lessenreeks af: “Veilig thuis met het deurmatalarm”

In zaal De Binding in Rollegem-Kapelle vond de diploma-uitreiking van de jaarlijkse Tiener Techniekacademie plaats. Leerlingen uit het vijfde en zesde leerjaar werden de voorbije weken ondergedompeld in de wondere wereld van techniek.

Al enkele jaren organiseert de gemeente een Tiener Techniekacademie waarin kinderen uit het vijfde en zesde leerjaar kennis kunnen maken met verschillende aspecten van techniek. “Sommige deelnemers hebben in het verleden ook al deelgenomen aan de Junior Techniekacademie. Die is bedoeld voor leerlingen uit het derde en vierde leerjaar. Dankzij de Junior- en Tiener Techniekacademie leren de kinderen heel wat technische zaken ontdekken. Je merkt dat de kinderen vol interesse de lessen volgen”, legt schepen van Jeugd Emiel Debusseré (CD&V/VD) uit.

Bedrijfsbezoek

De voorbije weken maakten de leerlingen tijdens een zestal lessen drie verschillende werkjes. “Vanaf nu bekijken de deelnemers aan de Techniekacademie hun zelfgemaakte zelfrijdende auto’s door de periscoop en zijn de kinderen gewaarschuwd wanneer onverwachte bezoekers voor hun kamer staan. Ze leerden namelijk een deurmatalarm maken.” Naast deze drie grote opdrachten gingen de kinderen ook op bedrijfsbezoek. Dit jaar werd er gekozen voor de firma Ramen Vandenbroucke in Wevelgem.

Vrijwilligers

Bij het gemeentebestuur beseffen ze maar al te goed dat de organisatie van de Techniekacademie niet mogelijk is zonder de vrijwilligers, de steun van hogeschool Vives en de materiële en financiële hulp van verschillende partners. “Dankzij onze lesgevers Walter en Christel kunnen we ook nu terugblikken op een geslaagde lessenreeks. Zij hebben de kinderen met de nodige vrijheid maar toch ook discipline aan het werk gezet met de mooie werkjes als eindresultaat”, aldus Emiel Debusseré.

Walter en Christel kregen voor hun inzet elk een Ledegembon die besteed kan worden in een Ledegemse handelszaak.

The post Leerlingen Tiener Techniekacademie sluiten interessante lessenreeks af: “Veilig thuis met het deurmatalarm” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Remco Evenepoel pakt witte trui, maar staat in dezelfde seconde als gele Pogacar: “Zou fantastisch zijn om die trui morgen over te nemen”

Na twee etappes heeft Remco Evenepoel (24) zijn eerste trui al beet in de Ronde van Frankrijk. Toen Tadej Pogacar ten aanval trok zat hij te ver, maar na een knappe achtervolging klokte Evenepoel dezelfde tijd in het algemeen klassement. De witte trui is een leuk souvenir, maar als Evenepoel morgen enkele plekken voor Pogacar eindigt, pakt hij geel. “Dat

Lees meer »

Midden-Pastoriestraat zet de zomer in met zesde buurtfeest

Het feestcomité Midden-Pastoriestraat in Sint-Andries hield onlangs zijn zesde buurtfeest. De jaarlijkse traditie aan de start van de zomer lokte zoals elk jaar een honderdtal bewoners.
The post Midden-Pastoriestraat zet de zomer in met zesde buurtfeest appeared first on KW.be.

Lees meer »

Wie heeft Michel Lion (85) uit Koksijde gezien?

Op zaterdag 29 juni, omstreeks 22.30 uur, verliet de 85-jarige Michel Lion zijn woning gelegen in de Zeelaan in Koksijde. Sindsdien ontbreekt elk spoor van hem.
The post Wie heeft Michel Lion (85) uit Koksijde gezien? appeared first on KW.be.

Lees meer »

Samson & Marie namen nieuwe clip ‘Naar Zee’ op tijdens een zonnig moment op het strand van De Haan: “Ik ben een meisje van de zee!”

Het was op een zonnige maandag dat Samson & Marie hun nieuwe clip opnamen op het strand, nabij het Zeepreventorium in De Haan. Heel wat toevallige strandgangers keken raar op toen medewerkers van Studio 100 een opnameset aan het plaatsen waren, waarna de bekende personages ter plaatse kwamen. Naast brandweerman Bill, kunstenares Trees, bakkerin Florentine, turnleraar Tarik en de burgemeester

Lees meer »

Laat ons nu maar focussen op de start van de Spelen

Waar blijft die ‘ongeziene’ sportzomer waarmee Sporza uitpakt? We hadden tijdens het EK alvast een hoog déjà vu-gevoel. Het liep voor de Rode Duivels precies af zoals op het EK 2016, het EK 2020 en het WK 2022: teleurstellend en frustrerend. Bange Tedesco. Wie wél ongezien presteerde in Duitsland, was onze Charles De Ketelaere. Omdat
The post Laat ons

Lees meer »

Karel Gits uit Ingelmunster had een unieke ontmoeting met Bruce Springsteen in Hotel Amigo in Brussel

Dinsdagavond trad Bruce Springsteen op in Werchter, maar twee dagen eerder had Karel Gits al rond 18 uur een ontmoeting met ‘The Boss’ in Hotel Amigo in Brussel. Voor de 52-jarige Springsteen-fan uit Ingelmunster blijft die dag een onvergetelijk moment.
The post Karel Gits uit Ingelmunster had een unieke ontmoeting met Bruce Springsteen in Hotel Amigo in Brussel appeared

Lees meer »

Bosbranden in buurt van Athene onder controle

De hevige bosbranden die zondag waren uitgebroken in de buurt van de Griekse hoofdstad Athene “zijn onder controle”. Dat heeft Vassilis Vathrakoyannis, woordvoerder van de brandweer maandag meegedeeld. “Er zijn geen fronten meer actief. Het vuur is ingedamd door de brandweer.”

Lees meer »

Eerste editie van Waffle Ride in Beernem

Gravelliefhebbers zakken op zaterdag 6 juli af naar Beernem voor de eerste editie van de Waffle Ride. Naar analogie van een aantal Amerikaanse gravelritten, organiseert Cycling Team Toeristiek aan O. C. De Kleine Beer een gelijkaardig evenement.
The post Eerste editie van Waffle Ride in Beernem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Exitpoll voorspelt politieke aardverschuiving in Verenigd Koninkrijk: Labour haalt monsterscore, Tories lijden zware nederlaag

Volgens de exitpolls wint de Britse oppositiepartij Labour de Britse parlementsverkiezingen met overwicht. De partij van Keir Starmer zou maar liefst 410 van de 650 zetels in het parlement kunnen claimen. De Tories van premier Rishi Sunak volgen op ruime afstand en zakken weg tot 131 zitjes. De Liberal Democrats gaan van 11 naar 61 zetels. Reform UK, de nieuwe

Lees meer »

Voor één keer spreken we de inwoners van de meest chique wijk van het land: Knokke-Zoute. “Het is een stukje paradijs voor wie het nog kan betalen”

Knokke wil het unieke karakter van het Zoute bewaren: aan de kronkelende smalle paadjes en witte villa’s met rode dakpannen mag niet geraakt worden. Kortom, het Zoute wordt mogelijk nóg wat exclusiever. Maar wie zijn de mensen die er wonen nu écht? Welke clichés kloppen en welke niet? In witte sneakers en met een hemelsblauw linnen hemd trokken we op

Lees meer »