Vakantiewoning Het Klassement in centrum van Westouter: “Elke kamer verwijst naar de naam van een schoolmeester”

Vanaf december kan je terecht in de nieuwe vakantiewoning Het Klassement in het hart van Westouter. Het Klassement is een oude ‘schoolmeesterwoning’. Het project van de Ieperse familie Feys-Vanoverberghe heeft plaats voor 14 personen.

Zondag opende Het Klassement de deuren voor familie en vrienden. Deze nieuwe vakantiewoning is eigendom van de familie Feys-Vanoverberghe. “Het zat altijd wel in ons achterhoofd om een vakantiewoning uit te baten”, vertelt Marjan Vanoverberghe, die met haar man in Sint-Jan woont. “Ik ging met pensioen na bijna 40 jaar te hebben lesgegeven. Ik vond het nog vroeg om niets te doen en uiteindelijk kwam dit op ons pad. We zien het als een familieproject, samen met mijn man Hans Feys, onze drie kinderen en de drie schoonkinderen.”

Grondige renovatie

Het Klassement bevindt zich in het centrum van Westouter. “Wij gaan af en toe naar Heuvelland om te ontspannen en onze kinderen fietsen hier veel. Het is er een oase van rust. We passeerden vaak aan dit gebouw en plots zagen we dat het te koop stond. Het is een voormalige schoolmeesterwoning, dat al voor WO I werd opgetrokken. Tijdens de oorlog werd de helft platgebombardeerd. Later woonde hier de hoofdonderwijzer van de school. Daarna werd het een bistro en er was al 15 jaar eerder een vakantiehuis. In Heuvelland mogen er geen extra vakantiewoningen gebouwd worden of bij komen. Voor Het Klassement heette het hier De Zevende Hemel. Aangezien het een oude schoolmeesterwoning is en we op wandel -en fietstoerisme mikken, dachten we aan een nieuwe naam waar beide zaken in verwerkt zitten. We kwamen zo uit bij Het Klassement: het woord ‘klas’ zit erin en de wielertoeristen kunnen hier hun klassement verbeteren op de heuvels.”

“Ook nog andere accenten, zoals een schoolbord en schoolkapstok”

De voorbije maanden stonden in teken van grondige renovatie. “De plannen werden getekend in volle coronatijd. Het was niet evident voor de aannemers om de materialen te verkrijgen. Uiteindelijk startten de renovatiewerken enkele dagen na Nieuwjaar tot half november. Waar we konden, hielpen we mee. Zeker in de afwerkingsfase deden we vanalles zelf.” De vakantiewoning telt zes kamers. “Het schoolaspect blijft behouden. Zo kreeg elke kamer de naam van een vroegere onderwijzer uit Westouter. De oudste is Roger, een kwieke man die nu 102 is en veel anekdotes had over vroeger. Verder verwerkten we ook nog andere accenten, zoals een schoolbord en een schoolkapstok.”

Elke kamer heeft een eigen badkamer. “Er is geen grote tuin, maar er zijn wel twee terrassen. De sterkte van het huis is dat alle ruimtes in elkaar lopen. We voorzien alle faciliteiten zoals bed- en badlinnen en de eindschoonmaak is inbegrepen zodat de gasten een zorgeloze vakantie hebben. Tegen het voorjaar voorzien we ook extra accommodatie voor de fietsen. Bovendien liggen we op wandelafstand van lokale horeca, ook dat is een pluspunt. Het is ook de perfecte uitvalsbasis om Ieper, Poperinge en het noorden van Frankrijk te bezoeken. Wij staan steeds paraat om de mensen een korte rondleiding te geven bij aankomst en we voorzien ook steeds voldoende informatie.”

Cursus volgen

Marjan liet zich ook begeleiden door Westtoer en volgt nog een bijkomende cursus. “Westtoer heeft ons prima begeleid tijdens hun workshops en seminaries. Intussen volg ik de cursus ‘uitbater van kleine vakantieverblijven’ bij Syntra in Ieper. Ik leer veel bij over de organisatorische kant, zoals verzekeringen, brandveiligheid. Het is ook boeiend om in contact te komen met mensen uit de brede sector.”

De reservatietool staat intussen online en Het Klassement is ook terug te vinden op Booking.com. “Begin december gaan we officieel open. Intussen is de periode rond Kerstmis en Nieuwjaar al volzet. Het is hier een sfeervol kader om de feestdagen door te brengen. Een standaardweekend is van vrijdagavond tot zondag. Extra dagen zijn ook mogelijk. Via de website vind je alle info terug”, geeft Marjan nog mee.

Meer info: www.hetklassement.be. Je kan Het Klassement ook volgen op Instagram.

The post Vakantiewoning Het Klassement in centrum van Westouter: “Elke kamer verwijst naar de naam van een schoolmeester” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Racen met zelfgebouwde zeepkisten op STEM-kamp in VTI van Tielt

Knotsgekke zeepkisten bouwen en er dan samen met vrienden over de speelplaats mee scheuren? Het gebeurt deze week in het VTI van Tielt, waar in samenwerking met de jeugd- en sportdienst van de stad een nieuwe editie van het ‘STEMmania’-kamp loopt.
The post Racen met zelfgebouwde zeepkisten op STEM-kamp in VTI van Tielt appeared first on KW.be.

Lees meer »

Einde van damesvoetbal in Merkem, A-ploeg verhuist naar Oostende

Nadat eerder al bekendraakte dat de eerste ploeg van KSV Diksmuide vanaf volgend seizoen in Oostende gaat voetballen onder de naam KV Diksmuide-Oostende maken ook de dames nu dezelfde verhuis. De eerste ploeg speelt volgend seizoen zijn thuismatchen in het Albertpark, de B- en C-ploeg in Diksmuide. Zo komt er een einde aan damesvoetbal in Merkem.
The post Einde

Lees meer »

Sprookjesmusical Sneeuwwitje betovert publiek tijdens première in Plopsaland De Panne

Zondag werd het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne omgetoverd tot een magisch sprookjesbos voor de langverwachte première van de sprookjesmusical Sneeuwwitje. De zaal was gevuld met een enthousiast publiek dat genoot van deze nieuwe betoverende klassieker. Sneeuwwitje is gedurende heel de zomer exclusief te zien in het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne.
The post Sprookjesmusical

Lees meer »

Bouw nieuwe sporthal is opnieuw opgenomen in meerjarenplanning Pittem: “Nu is duidelijk dat we financieel gezond zijn om dit aan te kunnen”

De bouw van een nieuwe sporthal staat opnieuw op de planning in Pittem. In mei 2022 werd het project – goed voor een investering van 4 à 6 miljoen euro – in de koelkast gezet omwille van de onzekere financiële vooruitzichten. Vorige maand bleek echter dat Pittem 3,5 miljoen euro meer over had dan verwacht, waardoor de plannen nu dus

Lees meer »

Sterkte aan de nieuwe premier van Nederland

“Dat de Nederlandse oppositie premier Dick Schoof zou proberen pakken op zijn afgemeten ambtelijke stijl en onervarenheid als debater, was te verwachten”, schrijft politiek journalist Astrid Roelandt. “Maar als de meerderheid hem hetzelfde verwijt, dan moet ze toch vooral in eigen boezem kijken. Als je een ‘felle bek’ wil, zet er dan een doorwinterde politicus en geen ambtenaar.”

Lees meer »

Martine (61) zet knijtenstrijd voort via vredegerecht: “We zijn door de plaag zelfs verhuisd met onze zaak”

Martine De Pauw (61) uit Schellebelle, bij Wichelen, stapt naar het vredegerecht na de aanhoudende knijtenplaag in de omgeving van haar woning vlak bij de Schelde. Precies een jaar geleden overwoog de vrouw al juridische stappen, maar de Vlaamse Waterweg beloofde toen maatregelen te nemen. “Ik gaf hen het voordeel van de twijfel, maar het is nog altijd niet verbeterd”,

Lees meer »

LIVE COPA AMÉRICA. Met de schrik vrij: Messi mist in strafschoppenreeks, maar ‘Dibu’ Martínez loodst Argentinië toch naar halve finale

Ook in Amerika wordt er gevoetbald, want in de Verenigde Staten wordt gebikkeld om de Copa América. Lionel Messi staat met Argentinië in de halve finale, al had het daar wel strafschoppen voor nodig tegen Ecuador. Messi miste, maar werd gered door doelman ‘Dibu’ Martínez. Volg al het nieuws en alle uitslagen op de voet in deze liveblog!

Lees meer »

Prinses Delphine prijst koning Albert: “Je kan niet alles inhalen, maar ik hou van mijn vader en dat is genoeg”

Ze heeft jarenlang voor erkenning moeten vechten, maar vandaag is prinses Delphine (56) gelukkig met de relatie die ze met haar vader heeft opgebouwd. In een interview met het tijdschrift ‘Paris Match’ geeft de prinses meer details over de band die ze met koning Albert (90) heeft. Sinds hun verzoening zijn hun interacties zowel hartelijk als betekenisvol geworden.

Lees meer »

Biden lijkt jongste maanden “vaker, duidelijker en zorgwekkender” mist in te gaan volgens mensen die tijd met hem doorbrachten

De Amerikaanse president Joe Biden (81) is niet meer de man die hij was toen hij 3,5 jaar geleden aan zijn ambtstermijn begon. Dat blijkt uit een hele reeks gesprekken die de Amerikaanse krant ‘The New York Times’ had met mensen die de jongste maanden tijd met hem doorbrachten weg van het oog van de camera’s. Volgens hen lijkt de

Lees meer »