Nederland heeft uiterst rechts onderschat. De overwinning van Geert Wilders is daar het resultaat van

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

“Entertainment staat centraal”: Dries Mertens en Jan Vertonghen stampen gloednieuw voetbalconcept uit de grond

Voetballers Dries Mertens (37) en Jan Vertonghen (37) zetten samen hun schouders onder een gloednieuwe voetbalcompetitie: ‘Masters of Madness’. In het concept nemen 80 mannen en vrouwen verdeeld over acht gemengde teams het tegen elkaar op. Entertainment staat centraal. “Masters of Madness is sneller en eigentijdser dan alle bestaande voetbalcompetities”, zegt Mertens. “We hebben nieuwe spelregels verzonnen, geïnspireerd door alle

Lees meer »

Kunstenfestival Watou trekt de kaart van de verbeelding

Van 6 juli tot 1 september is Kunstenfestival Watou er terug met een nieuwe editie, ‘Landscape of the Imagination’. Kunstenaars en dichters tonen er de kracht van verbeelding en gaan in dialoog met elkaar én met bijzondere plekken in en rond het dorp en Kasteel De Lovie. Ervaar kunst op unieke locaties, fiets langs klimaatpoëzie
The post Kunstenfestival Watou

Lees meer »

Rock Zottegem ondanks regenweer klaar voor 30e editie: “Terrein zo veel mogelijk gevrijwaard en extra zand indien nodig”

In Zottegem zijn ze helemaal klaar voor de 30e editie van Rock Zottegem. Met namen als John Fogerty en Joost Klein op de affiche hoopt het driedaagse festival zo’n 30.000 bezoekers te lokken. Door de vele regen van de afgelopen dagen, nam het festival al enkele maatregelen. Zo is er extra zand en boomschors voorzien, om het festivalterrein indien nodig

Lees meer »

WGC De Reien komt in sociale woonwijk Peterseliestraat in Brugge: “Locatie is gebaseerd op een omgevingsanalyse”

In de Peterseliestraat opent binnenkort een tweede wijkgezondheidscentrum voor Brugge: WGC De Reien. Dit centrum, waar je terecht kan voor laagdrempelige medische zorg zal gevestigd zijn in het oude militaire hospitaal, eigendom van sociale woningmaatschappij Vivendo.
The post WGC De Reien komt in sociale woonwijk Peterseliestraat in Brugge: “Locatie is gebaseerd op een omgevingsanalyse” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Brownfieldconvenant moet nieuw leven geven aan oude Campinasite: Ruimte voor kmo’s en bedrijven

Nadat de Vlaamse regering eind mei het brownfieldconvenant Klerken-De Melkerie goedkeurde, volgde onlangs een inspraak- en informatiemoment. Bedoeling is dat het noordelijk deel van de site herontwikkeld wordt tot “een bedrijventerrein gericht op lokale bedrijven en bedrijven met een ruimtelijk-functionele relatie met de landbouw.”
The post Brownfieldconvenant moet nieuw leven geven aan oude Campinasite: Ruimte voor kmo’s en bedrijven

Lees meer »

Oud-schooldirecteur viert diamanten huwelijksjubileum

Op donderdag 27 juni vierden Willy Vandevivere en Agnes Vanwildemeersch hun diamanten huwelijksjubileum. Ze trouwden op 27 juni 1964 in Beselare en gingen daarna in Boezinge wonen.
The post Oud-schooldirecteur viert diamanten huwelijksjubileum appeared first on KW.be.

Lees meer »