Familie Boury kan voor het eerst de feestdagen in familiekring vieren:“Restaurant sluit voor het eerst”

Was de voorbije jaren de kerstperiode voor Inge Waeles en Tim Boury steevast een drukke periode dan wordt het nu toch iets anders. Het driesterrenrestaurant sluit tijdens de kerstvakantie de deuren. Voor het eerst kan de familie Boury de feestdagen in familiekring beleven. Al geldt dat niet helemaal voor Inge.

“Het is de allereerste keer dat het restaurant zal gesloten zijn tijdens de eindejaarsdagen”, begint Inge Waeles, echtgenote van sterrenchef Tim Boury en mama van Félice (14) en Anaëlle (bijna 12). “We werken tot en met 23 december en dan gaat het restaurant dicht tot na de kerstvakantie. We hebben anderhalve dag nodig om op te starten en ontvangen onze gasten opnieuw vanaf woensdag 10 januari.”

“Het worden inderdaad traditionele feestdagen zoals we die vroeger hebben gekend. Op kerstavond gaan we vieren bij de ouders van Tim in Heuvelland. Ja, dat wordt een gezellige avond. Op Kerstdag zelf gaat het dan richting Diksmuide om te feesten. Mijn vader heeft ons reeds allemaal opgeëist nu we niet moeten werken.” (lacht)

Kalkoen voor het team

“De vorige jaren waren echter ook leuk voor ons en het team. We werkten op kerstavond en op kerstdagmiddag en we vierden daarna zelf feest met kalkoen en hapjes met het hele team. Dat hebben we een klein beetje veranderd. We vieren het kerstfeest nu met het team op verplaatsing in de maand december. We zijn al bij Madame Cocotte geweest en vorig jaar waren we te gast bij Gastro Henri. We proberen ons eigen kerstfeest altijd in Roeselare te houden.”

“We kijken echt wel uit naar die twee weken vakantie. Dat geeft ons zeker de tijd om de batterijen op te laden. Het is niet zo dat er niets gebeurt op restaurantniveau in die periode. Maar laat ons zeggen dat we nu een week kunnen recupereren en zaken doen met ons gezin en dat we een week hebben om kleine werkjes op te knappen en dingen voor te bereiden in het restaurant en de keuken.”

“Neem daar nog bij dat we twee pubers in huis hebben die graag inzetten op beleving. (lacht) Anaëlle is er bijna twaalf en Félice is veertien jaar en die meisjes zitten vol energie. Het kan dus best wel eens druk worden. Eens gaan bowlen en andere actieve vrijetijdsbestedingen zullen er zeker bij zijn.”

Opnames Masterchef

“Al moet ik toegeven dat het nu vooral Tim zal zijn die de ideale papa zal zijn en voor onze dochters zal zorgen. In de kerstvakantie moet ik immers naar Londerzeel voor zes volledige draaidagen van de tweede reeks van Masterchef. Meestal vertrek ik al op de vooravond van de draaidag. In mijn hotel overloop ik dan het script van de volgende dag vooraleer te gaan slapen. De volgende dag ben ik dan goed uitgerust en heb ik geen filestress. Anderzijds is het voordeel van opnamedagen in de kerstvakantie dat men mij niet of minder zal moeten missen in het restaurant.”

Leuke kerstliedjes

“Er zal zeker nog genoeg tijd overblijven om de Roeselaarse kerstmarkt te bezoeken. We zijn hier ondertussen goed ingeburgerd en hebben een mooie vriendenkring opgebouwd. De kerstmarkt op zich zullen we misschien niet zo lang bezoeken, ik vermoed dat het snel richting kerstchalets zal gaan. (lacht) Het voordeel van de kerstmarkt is dat die lang open is en er geen strikte timing is. Je komt en je gaat wanneer het je uitkomt. En dan die kerstliedjes die je overal hoort! Superleuk toch?”

“Natuurlijk luisteren we ook thuis naar kerstliedjes. Onze favoriet? Niet moeilijk hé, dat is hét kerstlied bij uitstek: All I want for Christmas van Mariah Carey. We laten dat zelfs horen tijdens de voorbereidingen in de restaurantkeuken. Anders weerklinkt daar vaak hardcore maar op die momenten mag het iets zachter. In het restaurant zelf laten we Mariah Carey niet zingen, neen.” (lacht)

“Het is ondertussen volop de tijd van het jaar hé. De kerstboom staat al van half november bij ons thuis en in het restaurant. We bouwen dus langzaam op naar een Merry Christmas and a Happy New Year!” (Peter Soete)

The post Familie Boury kan voor het eerst de feestdagen in familiekring vieren:“Restaurant sluit voor het eerst” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Duitse politie zwijgt over doodsoorzaak teruggevonden Arian (6): “Het kan zijn dat we nooit zullen weten hoe en wanneer hij stierf”

Een week nadat het levenloze lichaam van de vermiste 6-jarige Arian teruggevonden werd in het noorden van Duitsland, is er nog altijd geen duidelijkheid over wat de Duitse jongen precies is overkomen. De politie verklaarde dat hij niet door een misdrijf om het leven kwam, maar zwijgt over wat er dan wél met hem gebeurde. “Om zijn familie te beschermen”,

Lees meer »

Foute wegwijzer naar Aartselaar in Kontich maakt ‘anale driehoek’ even officieel: ‘AARStelaar’

Op een kruispunt in Kontich is bij wegenwerken een nieuwe wegwijzer naar Aartselaar geplaatst met een schrijffout op. Er staat niet Aartselaar maar Aarstelaar. De gemeenten Aartselaar, Kontich en Reet worden al jaren grappend de anale driehoek genoemd. Bart Lambrecht (N-VA), schepen voor communicatie in Aartselaar, ziet de humor er wel van in, maar hij heeft aan het Agentschap Wegen

Lees meer »

Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Gwendolyn Rutten schorst burgemeester van Moorslede Ward Vergote (Visie)

Ward Vergote, burgemeester van Moorslede, is geschorst voor de resterende duur van de huidige gemeentelijke bestuursperiode, zo besloot Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Gwendolyn Rutten, gebaseerd op een hoorzitting, het tuchtverslag van de gouverneur en een eerder vonnis van de rechtbank van eerste aanleg in december 2023. “Ward Vergote heeft als burgemeester een bewezen tuchtfeit gepleegd door privébelangen te vermengen

Lees meer »

Politicoloog Carl Devos over trage formatie: “Er zijn fouten gemaakt met mogelijk verstrekkende gevolgen”

Uit de Vlaamse formatie lekken de eerste formatienota’s. “Een teken dat de discretie afneemt”, aldus politicoloog Carl Devos (UGent). Reflecties over het temporiseren door N-VA worden in deze nieuwsluwe periodes uitvergroot tot koptitels. Waarom blijft de Vlaamse formatie vastzitten in de academische fase? “Geen geslaagde formatie zonder drama.”

Lees meer »

Brugse Darts Federatie lauwert kampioenen en kijkt uit naar Darts Masters: Tornooi met profs en amateurs

De Brugse Darts Federatie zette een punt achter het voorbije seizoen en dat ging traditiegetrouw gepaard met de kampioenenviering. Men week hiervoor uit naar Oostcampus in Oostkamp. Komend weekend wordt in Assebroek de tweede editie van de Belgium Darts Masters georganiseerd.
The post Brugse Darts Federatie lauwert kampioenen en kijkt uit naar Darts Masters: Tornooi met profs en amateurs

Lees meer »

Christine en Patrick zijn een gouden paar

Ter gelegenheid van hun vijftigste huwelijksverjaardag werden Patrick Vande Walle en Christine Desmet door het stadsbestuur van Waregem in de bloemetjes gezet.
The post Christine en Patrick zijn een gouden paar appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Vlaamse leeuwen met handicap worden niet gelijk behandeld”: Actiegroep tekent present 10 juli

Op de Guldensporenviering in Kortrijk op woensdag 10 juli zal ook Actiegroep Recht op Ondersteuning aanwezig zijn. “Horen de Vlaamse onderhandelaars ons brullen en krijgen de 20.000 wachtenden eindelijk waar ze recht op hebben? Het regeerakkoord zal het uitwijzen”, klinkt het bij Youri Devlaminck.
The post “Vlaamse leeuwen met handicap worden niet gelijk behandeld”: Actiegroep tekent present 10 juli

Lees meer »

Groen Ieper wil rallydorp verhuizen van centrum naar industriezone

Volgens Sam Vancayseele (Groen) brengt het rallydorp in het centrum meer lasten dan lusten. Op de gemeenteraad stelde hij dan ook voor om alles te verhuizen naar de industriezone. Schepen Diego Desmadryl (Open Ieper) ging niet akkoord en stelt voor om de beleving te optimaliseren. “De terugkeer van Boezinge op woensdagavond is een grote stap in de goeie richting”, aldus

Lees meer »