’t Saam campus Cardijn gaat Greenpower Challenge aan

In ‘t Saam campus Cardijn werd het startschot gegeven voor deelname aan de Greenpower Challenge, een racecompetitie die scholen en bedrijven samenbrengt om kleine elektrische wagens te bouwen.

“’t Saam campus Cardijn heeft zich aangesloten bij de Greenpower Challenge, waarbij elke deelnemende ploeg zelf een kleine elektrische wagen bouwt om mee te racen, met als doel om niet alleen grote snelheid te bereiken, maar ook efficiëntie te maximaliseren”, vertelt directeur Bart Laleman.

“De Greenpower Challenge stimuleert creativiteit en technische bekwaamheid bij onze studenten. Intussen werken ze ook aan milieuvriendelijke oplossingen én leren ze samenwerken. Verschillende STEM-richtingen zullen immers betrokken worden bij het project. De leerlingen in de derde graad elektromechanische technieken zullen een eigen wagen bouwen en optimaliseren, maar ook leerlingen uit andere studierichtingen zullen hun steentje bijdragen. Zo zullen de leerlingen in de derde graad technologische wetenschappen bijdragen bij de engineering van de wagen.”

Logistieke hulp

Voor dit project krijgt de school sponsoring en hulp van de firma Braem uit Kortemark, die ook logistieke hulp zal bieden door hun machinepark ter beschikking testellen van de leerlingen.

Op 19 mei gaat de finale van de wedstrijd door op het racecircuit van Zolder. “Aan de finale zullen een honderdtal teams uit binnen- en buitenland deelnemen”, aldus Pierre De Canniere van Greenpower Benelux. “De deelnemers krijgen allen een bouwkit voor de basis van de auto. Die moeten ze zelf samenstellen en daarna kunnen ze aan de slag. Ze moeten een carrosserie bouwen en alles aanpassen om hun auto zo ver mogelijk te laten rijden. Enkel aan de motor en de batterij mag niets veranderd worden.”

De gebouwde auto blijft op school en het is de bedoeling om er ook de volgende jaren nog aan te blijven werken, als een soort schoolproject.

The post ’t Saam campus Cardijn gaat Greenpower Challenge aan is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Wie wordt 60ste Tineke van de Watermolen? Vijf meisjes dingen naar het lintje

Men kan maar eenmaal een diamanten Tineke van de Watermolen worden. Geen zes maar vijf kandidaten smijten zich volledig voor het Jubellint van de Watermolen. De telraamspecialisten beweren dat dit jaar het 58ste Tineke van de Watermolen wordt verkozen en niet het 60ste. De organisatoren zelf tellen er de twee coronajaren bij en verkiezen zo hun 60ste Tineke. Of de

Lees meer »

De Kringloopwinkel opent pop-up in Ring Kortrijk

Ring Kortrijk krijgt er een tijdelijke duurzame publiekstrekker bij. De Kringloopwinkel opende er op 1 juli een pop-up shop met als hoofdaanbod tweedehandskledij en accessoires. De tijdelijke winkel blijft open tot eind augustus.
The post De Kringloopwinkel opent pop-up in Ring Kortrijk appeared first on KW.be.

Lees meer »

Drummer Neil Cooper te gast in Heule

Opvallend bezoek in Café De Heerlijkheid in Heule. Donderdagavond verraste Neil Cooper, drummer van de bekende Britse groep ’Therapy?’ de leden van ‘Kortrijk Drumt’ met een exclusieve drumsessie. Neil Cooper ontdekte Kortrijk drumt tijdens een festival.
The post Drummer Neil Cooper te gast in Heule appeared first on KW.be.

Lees meer »

Rudy is al zestig jaar vaandeldrager Budo in Vlaanderen: “Zelf al vijftig zwarte gordels gevormd”

Shihan of grootmeester. Deze eretitel kreeg Rudy De Klerck voor zijn inzet in meer dan 63 jaar voor Aikido en andere Budosporten. “De grootste beloning die je in deze discipline kan verkrijgen. Omdat er momenteel in Vlaanderen slechts drie Shihan zijn, krijgt deze titel nog extra uitstraling.”
The post Rudy is al zestig jaar vaandeldrager Budo in Vlaanderen: “Zelf

Lees meer »

Zes donderdagen feest tijdens Congé In ‘t Park in Wevelgem

Gedurende zes donderdagen tijdens juli en augustus is het opnieuw feest in het Park. Vzw Rebel Rebel verzorgt de organisatie en programmatie van Congé in ’t Park, met bekende namen zoals Willy On Tour, ABBA4U en Isolde Lasoen. Met opkomend geweld Arend Delabie, Maria Iskariot en ISE en verder heel wat Wevelgems talent en dj’s die het Park zonder twijfel

Lees meer »

Kapster Xantippe krijgt Lifetime Achievement op Brugge Awards

In het Beurs Meeting en Congres Center (BMCC) vond de gala-avond van de tweede editie van de Brugge Awards plaats. ‘Onderneming van het Jaar’ is ECS European Containers. Christine Waeyaert van kapsalon Xantippe krijgt de ‘Lifetime Achievement Award’. Ook Cactus Muziekcentrum is als ‘Brugs Ambassadeur’ bij de winnaars.
The post Kapster Xantippe krijgt Lifetime Achievement op Brugge Awards appeared

Lees meer »