Wintergloed in Brugge op gang getrapt

Met nogal wat regen en stevige windvlagen was het weer niet ideaal, maar Wintergloed Brugge – de eindejaarsbeleving met een kerstmarkt, schaatspiste en lichtbelevingswandeling – werd vrijdagavond toch onder grote belangstelling opgestart.

Tien lichtinstallaties over 2,5 kilometer

De vijfde editie van Wintergloed – een betoverend lichtbelevingsfestival, maar ook de algemene noemer voor alle wintersfeerbeleving zoals ook de kerstmarkt en de schaatspiste – werd vrijdagavond opgestart langs de Predikherenrei ter hoogte van het Rijksarchief. De lichtbeleving Wintergloed werd dit jaar opgevat rond het bekende fenomeen van het Noorderlicht en aan het Rijksarchief werd de lichtinstallatie ‘Submerged’ gepresenteerd. Daar kun je je laten meeslepen in de magie van de onderwaterwereld en kijk je naar boven om te genieten van het schouwspel dat zich aan de oppervlakte afspeelt. In totaal zijn er tien lichtinstallaties te zien langs het parcours dat zo’n 2,5 kilometer omvat in de Brugse binnenstad.

Uitblinkers zijn alvast ‘Particular’ tegen de gevel van de Stadsschouwburg en vooral ‘Story of the Swan’ aan het Jan Van Eyckplein, waarbij je je kunt laten meeslepen in een poëtisch liefdesverhaal van twee zwanen op de Brugse wateren. Het doorzicht op de reien zorgt hierbij voor een unieke voorstelling die ongetwijfeld een moment van verwondering creëert. Ook de Whispering Birds aan het Minneboplein zijn de moeite van het ontdekken waard. Daar vind je een orkest van ‘vogels’ die omringd door veel fonkelingen de dag zacht afsluit. “We wijken dit jaar met het parcours eens af van de gouden driehoek en brengen u op verrassende plekken verder weg van de Markt. Hierdoor zorgen we ook voor een betere spreiding van bezoekers in de stad”, zei Franky Demon, schepen en voorzitter van het organiserende Brugge Plus bij de presentatie.

Kerstmarkt en schaatspiste

Tegelijkertijd werd ook de kerstmarkt op het Simon Stevinplein en op de Markt officieel geopend. “We investeerden in een aantal aanpassingen die de kerstmarkt een warme, maar toch eigentijdse uitstraling geven”, zei burgemeester Dirk De fauw, die daarmee onder meer verwees naar de houten afwerking van de zwarte containers als kerstunits en de overkappingen op beide pleinen van de kerstmarkt. Wintergloed Brugge bestaat ook nog uit de schaatspiste aan het Minnewaterpark met de bijhorende winterbar Vorst en de shoppingdagen in de binnenstad.

The post Wintergloed in Brugge op gang getrapt is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Woonzorgcentrum Rozenberg Oostrozebeke breidt uit: “20 assistentiewoningen, dagopvang en dienstencentrum”

In Oostrozebeke wordt het woonzorgcentrum Rozenberg uitgebreid met 20 assistentiewoningen, een dagopvang en een ontmoetingsplaats voor buurtbewoners. Rozenberg kwam de voorbije jaren in opspraak door de insulinemoorden. Een aantal ouderen kregen er, al dan niet opzettelijk, teveel insuline toegediend waardoor 3 mensen overleden. Na die moeilijke periode moet de geplande uitbreiding een nieuw, positief hoofdstuk worden voor het woonzorgcentrum.

Lees meer »

Biden keldert in de peilingen volgens gelekt memo Democraten

Joe Bidens kansen bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen in november zijn gekelderd, aldus Bloomberg, dat zich baseert op de nieuwssite ‘Puck’. Biden loopt ook voor het eerst achter op vicepresident Kamala Harris. Ook de Democraten Pete Buttigieg, minister van Transport, Gretchen Whitmer, gouverneur van Michigan, en Gavin Newsom, gouverneur van Californië, scoren beter dan Biden.

Lees meer »

Hoogdagen voor Belgische atletiek en toch rommelt het bij de coaches: “Dat dit op straat ligt, is lachwekkend”

Een recordaantal van 33 individuele atleten en vier aflossingsteams mogen inchecken voor de Spelen van Parijs: het lijkt de Belgische atletiek wel voor de wind te gaan. En toch is niet alles peis en vree. Dat Atletiek Vlaanderen aan het praten zou zijn met een buitenlandse coördinator voor de aflossingsteams zorgt voor onrust bij de estafettetrainers. “Er is geen draagvlak.”

Lees meer »

Christiaan heeft al ruim een maand geen internet of tv omdat facturen Proximus bij naamgenoot belanden: “Een oplossing? Misschien volgend jaar, zeiden ze”

Christiaan Rosiers (67) uit Willebroek heeft al meer dan een maand geen internet en tv, omdat hij volgens Proximus zijn facturen niet betaalt. Dat komt omdat de telecomoperator de facturen sinds eind mei opstuurt naar zijn naamgenoot Christiaan Rosiers (69) uit Itegem. Ook na een twintigtal smeekbedes kon of wil Proximus het probleem niet oplossen.

Lees meer »

Luk (70) miste amper een festival, nam er duizenden foto’s en is nu zelf te zien in Dranouter: “Onze manier om merci te zeggen”

Oervrijwilliger Luk Dombrecht (70) neemt sinds jaar en dag foto’s in Dranouter, een van ’s lands oudste festivals. Voor de viering van het gouden jubileum stelt Dranouter een fractie van zijn duizenden foto’s tentoon in het dorp. Ook Luk is er te zien. “Maar die beelden waren moeilijk te vinden, want zelf staat hij niet graag op foto.”
The

Lees meer »

‘Turkse investeerders’ van Eendracht Aalst laten weer van zich horen: “Zelfs al zetten ze ons buiten, vinden we een manier om onze wedstrijden te spelen”

Een dag nadat de stad Aalst de sloten van het Pierre Cornelisstadion liet vervangen en de Turkse ‘investeerders’ samen met hun Eendracht Aalst dus op straat staan, sturen die opnieuw een communiqué de wereld in. Aan blufpoker ook deze keer opnieuw geen gebrek. “Het faillissement van de SC Eendracht Aalst is dit jaar, volgend jaar en op geen enkel moment

Lees meer »

Directie Nationale Loterij blijft achter Jannie Haek staan

De directeurs van de Nationale Loterij blijven ceo Jannie Haek, een Bruggeling met Torhoutse roots, steunen. Dat laat het overheidsbedrijf woensdag weten, daags na het afspringen van een bemiddelingsprocedure met de vakbonden over het gedrag van de topman.
The post Directie Nationale Loterij blijft achter Jannie Haek staan appeared first on KW.be.

Lees meer »

Stad Veurne steunt ‘ByeByeGazon: “Goede voorbeeld geven”

Het Veurns stadsbestuur wil alle inwoners van Veurne stimuleren om bij te dragen tot een meer hittebestendig en biodivers klimaat door iedere tuin wilder en natuurlijker te maken. Dat is de kernboodschap van de actie #ByeByeGazon. Ook al zit MaaiMeiNiet er op, elke extra inspanning loont!
The post Stad Veurne steunt ‘ByeByeGazon: “Goede voorbeeld geven” appeared first on KW.be.

Lees meer »