Aangescherpte veiligheidsmaatregelen in Dublin na zware rellen

De Ierse autoriteiten hebben vrijdag de veiligheidsmaatregelen in de hoofdstad Dublin verscherpt na de zware rellen van vorige nacht. Het geweld werd volgens de politie uitgelokt door extreemrechts.

Meer krantenkoppen in België

Geen tekort aan meesters bij OLVA De Meersen

Het aantal mannelijke leerkrachten in de Vlaamse basisscholen is de laatste decennia drastisch gedaald. Een trend die zich ook de komende jaren lijkt door te zetten, vermits ook dit schooljaar veel minder jongens dan meisjes kiezen voor een lerarenopleiding. “In onze school kennen we dat probleem niet”, lacht Karel Scherpereel, directeur van OLVA De Meersen in Assebroek.
The post

Lees meer »

De Vlaamse obesitaspil: hoe lang is het nog wachten?

Ozempic-maker Novo Nordisk investeert fors in een Vlaams bedrijf dat werkt aan een afslankpil. Wereldwijd worden miljarden geïnvesteerd in het onderzoek naar een pil die even goed of zelfs beter werkt dan de huidige inspuitingen: waarom blijkt dat zo moeilijk?

Lees meer »

Dankzij Jo Lernout kan je Jean-Marie Pfaff in huis halen: oprichter Lernout & Hauspie richt zich nu op hologrammen en robots

Jo Lernout (76), een van de oprichters van het failliet gegane spraaktechnologiebedrijf Lernout & Hauspie, wil opnieuw zijn stempel drukken. De Ieperling heeft zich met een tiental investeerders helemaal op de wereld van hologramtechnologie en robotica gegooid. Eind deze maand opent in het centrum van zijn thuisstad een eerste showroom. “Als dit een succesverhaal wordt, wil ik hiermee een deel

Lees meer »

K3 onderbreekt filmopnames in Malta voor tripje naar eigen land: “Het is toch vermoeiender dan gedacht”

Bijna 4.000 enthousiaste kinderen verzamelden vandaag in Hofstade voor de vierde editie van K3 RUN&FUN. Een samenwerking tussen Sport Vlaanderen en Studio 100 voor een heuse belevingsloop voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. “Veel kinderen denken vaak dat sport saai of stom is, met dit event proberen we daar verandering in te brengen”, aldus Marthe. Ze dragen

Lees meer »

Ooit zelf Trump-fan en nu in de ban van oorlog in Oekraïne: wat weten we al over verdachte van mogelijke moordpoging op Trump?

Ryan Wesley Routh, zo heet de man die volgens Amerikaanse media gearresteerd is na een nieuwe vermoedelijke moordpoging op Republikeins president Donald Trump. De 58-jarige Routh, ooit een Trump-stemmer, sprak zich op sociale media de laatste jaren sterk uit tegen de voormalige president en hamerde op voor steun aan Oekraïne. Dit weten we al over hem.

Lees meer »

De Amerikaanse centrale bank verlaagt rente voor het eerst sinds 2020

De Amerikaanse centrale bank (Fed) heeft de rente in de Verenigde Staten voor het eerst sinds 2020 verlaagd. Met de lagere leenkosten wil de Fed de grootste economie ter wereld ondersteunen, nu de strijd tegen de inflatie lijkt te zijn gestreden. Het rentetarief is verlaagd met een half procentpunt naar een niveau van tussen de 4,75 en 5 procent.

Lees meer »

Stadsbestuur huldigt Niels Denoo als kampioen in jiujitsu

Net als vorig jaar is Niels Denoo (19) uit de Aartrijkestraat Vlaams én Belgisch kampioen bij de junioren geworden in de Japanse krijgskunst jiujitsu. Hij bracht dat voor mekaar in de specifieke discipline Random Attacks, waarbij je een niet op voorhand gekende, stevige aanval zo efficiënt mogelijk moet afslaan. Niels is lid van de jiujitsuclub
The post Stadsbestuur huldigt

Lees meer »

Fietsstraat in Kaasterstraat verdwijnt gedeeltelijk, vrachtwagensluis aan de Maria’s Lindestraat in Rumbeke

De afgelopen jaren voerden we verschillende maatregelen uit, passend binnen het nieuwe mobiliteitsplan voor Rumbeke. Een drietal maanden geleden kondigden we enkele optimalisaties aan, als sluitstuk van een intensief traject om, samen met de inwoners van Rumbeke, stappen te zetten naar veiligere verbindingen en aangename woonbuurten.
The post Fietsstraat in Kaasterstraat verdwijnt gedeeltelijk, vrachtwagensluis aan de Maria’s Lindestraat in

Lees meer »