Hartverwarmende actie bij ‘Beste Frituur’: zelfs andere frituren roepen op om te stemmen voor ongeneeslijk zieke Jürgen

In Maldegem krijgt de zoektocht van het Nieuwsblad naar de Beste Frituur van Vlaanderen een verrassende warme wending. Jessica Vandendreschs van ‘t Frietpunt – de winnaar van de voorbije drie edities – roept samen met enkele collega’s op om massaal voor ’t Meulentje te stemmen. Jürgen, de man van uitbaatster Sabrina Vandewoestyne, heeft namelijk terminale pancreaskanker.

Meer krantenkoppen in België

Start-up The Nutty Farmer wint award voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemer: “Meer jobs en winst voor boeren in Burkina Faso”

De food start-up The Nutty Farmer uit Zwevegem heeft de award voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemer 2024 van gemeente Zwevegem in de wacht gesleept tijdens de Tranzformer awards.
The post Start-up The Nutty Farmer wint award voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemer: “Meer jobs en winst voor boeren in Burkina Faso” appeared first on KW.be.

Lees meer »

ZOMERREEKS. Ex-politiemensen Carl en Freyke verzeilden in vastgoedsector op Tenerife: “We hebben het onderschat, maar we zijn plantrekkers”

Tot zes jaar geleden bepaalden criminelen het leven van Carl Vorsselmans (50) en Freyke Van Looveren (33), nu staan ze (bijna) dag en nacht paraat voor hun Vlaamse klanten. Tweedeverblijvers die aan de Spaanse kust, op Tenerife en binnenkort ook in Mallorca op zoek zijn naar een woning. “We hebben niet echt een vaste stek. We leven als nomaden, zou

Lees meer »

Egbert Lachaert (46) is géén kandidaat om Open Vld te leiden: “De donkerblauwe achterban vraagt mij kandidaat te zijn, maar anderen zijn compleet tegen”

Egbert Lachaert (46) wil niet opnieuw voorzitter van Open Vld worden. Wie dan wel? Eén ding is voor hem al zeker: “Het kan maar lukken als het beeld niet meer bepaald wordt door de oude familieclans die de partij al veel te lang domineren.” De families De Croo, De Gucht en Dewael dus. Een uitgebreid interview over zijn plannen en

Lees meer »

Tiener urenlang mishandeld en vernederd tijdens “horrornacht”: “Hij moest op zijn knieën zitten, waarna ze op hem urineerden”

Nadat hij de instelling ontvlucht was, zocht een 17-jarige jongen zijn toevlucht in het appartement van Bruggeling Dylan D. (18). Daar wachtten het slachtoffer urenlange vernederingen en mishandelingen waarbij zelfs op hem geürineerd werd. Toen D. en zijn kompaan ermee dreigden de jongen aan een steen in de vaart te gooien, brachten de buren redding. “Het was totale horror”, stelde

Lees meer »

Gratis familiefestival ‘Loppem Leeft!’ in augustus: “Drie dagen vol sfeer en gezelligheid”

Op 9, 10, 11 augustus vindt Loppem Leeft! plaats aan het Kasteel van Loppem, een gloednieuw en gratis familiefestival. Headliner is Mama’s Jasje op zaterdag. “Op vrijdag starten we met een Back to the 80’s party en op zondag is er een uniek klassiek concert van Patrick Hamilton met orkest.”
The post Gratis familiefestival ‘Loppem Leeft!’ in augustus: “Drie

Lees meer »

Nederlandse huizenprijzen op hoogste niveau ooit

De huizenprijzen op de krappe woningmarkt in Nederland zijn nog nooit zo hoog geweest als afgelopen kwartaal. Dat meldt de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM). De gemiddelde verkoopprijs van bestaande huizen was in het tweede kwartaal 468.000 euro, 7,2 procent meer vergeleken met het eerste kwartaal van 2024. Dit is een “uitzonderlijke” toename, vindt de makelaarsvereniging, omdat dit sinds het

Lees meer »

Klokkenluider in dossier rond fraude bij magistratenexamen zelf opgepakt: “Dit is hallucinant”

In het strafonderzoek naar de fraude bij het magistratenexamen van januari hebben speurders van de Brusselse federale politie één van de twee klokkenluiders in het dossier opgepakt. De advocaat werd vrijdagochtend door drie agenten van zijn vrijheid beroofd en de hele voormiddag verhoord. “Dit is hallucinant” zegt zijn raadsman.
The post Klokkenluider in dossier rond fraude bij magistratenexamen zelf

Lees meer »

Katy uit ‘B&B zoekt lief’ runt B&B met haar ex-man én zijn nieuwe partner: “De eerste jaren kon ik m’n ‘opvolgster’ wel vermoorden”

“Er zijn tranen gevloeid, er was verliefdheid én een portie drama.” Nee, saai wordt het derde seizoen van ‘B&B zoekt lief’ niet, met dank aan de flamboyante Katy Parmentier (52). Zij ging na lang twijfelen op zoek naar een nieuwe liefde en kreeg daarvoor een bijzondere helper: Liba, de nieuwe partner van haar ex-man. “Sommige dingen waren echt niet voor

Lees meer »

Meer Fransen trekken naar de stembus: opkomst fors hoger dan normaal

De opkomst voor de eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk lag zondagmiddag rond 25,9 procent. Dat is een pak hoger dan de 18,4 procent op hetzelfde tijdstip in 2022, volgens het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken. In 1997, toen de laatste vervroegde parlementsverkiezingen werden gehouden, lag de participatie op 22,74 procent op het middaguur.

Lees meer »

Internationaal Chinees witwasnetwerk ontmanteld in Europa

De Spaanse en Franse politie hebben een internationaal netwerk van Chinese staatsburgers opgerold. Dat was in staat om in Europa dagelijks zowat één miljoen euro wit te wassen. Vijf personen werden gearresteerd, onder wie het hoofd van het netwerk. Dat meldt Europol vrijdag.

Lees meer »