“Wat is er in hemelsnaam aan de hand?”: ontdekking krachtigste kosmische straal sinds ‘Oh-My-God-deeltje’ verbaast wetenschappers

Astronomen hebben een deeltje afkomstig uit de ruimte waargenomen met een extreem hoge energie. De wetenschappers gaven het de naam ‘Amaterasu’, naar de Japanse zonnegodin. Het is de krachtigste kosmische straal ooit geobserveerd sinds het zogenaamde ‘Oh-My-God-deeltje’. En wat het verhaal nog mysterieuzer maakt: de astronomen hebben geen flauw idee wat Amaterasu naar de aarde heeft geslingerd.

Meer krantenkoppen in België

Elf mensen naar ziekenhuis na woningbrand

In de Brusselse gemeente Sint-Joost-ten-Node heeft maandagnamiddag een brand gewoed in een rijwoning. Elf personen raakten daarbij gewond maar geen van hen verkeerde in levensgevaar. Door de brand is de getroffen woning onbewoonbaar. Dat meldt de Brusselse brandweer.

Lees meer »

Brein achter aanslagen van 11 september wil schuld bekennen: waarom kreeg hij nog steeds geen proces?

Khalid Sheikh Mohammed, het brein achter de aanslagen van 11 september 2001, heeft beslist om schuld te bekennen. Waarom doet hij dat nu pas, meer dan twintig jaar na datum? Zal hij het beruchte gevangenenkamp Guantánamo Bay, waar hij nog steeds opgesloten zit, ooit mogen verlaten? “Tijdens de ontelbare folteringen heeft hij gelijk wat bekend”, zeggen zijn advocaten.

Lees meer »

IN BEELD – Festival Dranouter beleeft geweldige eerste dag

Het uitverkochte Festival Dranouter beleefde vrijdag een geweldige start, mede dankzij het perfecte festivalweer. Onze fotograaf trok de festivalweide in en maakte kennis met heel wat festivalgangers.
The post IN BEELD – Festival Dranouter beleeft geweldige eerste dag appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE. Trump wil meewerken aan onderzoek FBI naar moordaanslag

De Amerikaanse president Joe Biden is uit de presidentsrace gestapt. Het ziet er nu naar uit dat vicepresident Kamala Harris de fakkel zal overnemen en het op 5 november zal opnemen tegen Republikeins kandidaat Donald Trump. Volg de aanloop naar deze verkiezingen met wereldwijde impact in onze liveblog.

Lees meer »

Weervrouw worden was haar reddingsboei, zegt Jacotte Brokken (31): “Daarvoor was mijn leven vooral vallen en opstaan”

Ze noemt zichzelf een onverbeterlijke flapuit. Maar eigenlijk is Jacotte Brokken (31) al van kleinsaf aan op haar hoede. “Als kind werd ik gepest, uitgesloten. Onbewust blijf ik daardoor aftasten welke Jacotte ik mag zijn.” Maar in de Italiaanse Alpen kan de weervrouw al snel gewoon zichzelf zijn. Een onverschrokken vrouw die doorzet. Ondanks de pijnlijke wonden op haar voeten.

Lees meer »