Ieperfest dropt eerste namen voor jubileumeditie in 2024: “Weer op site het Perron en JOC”

Het is nog meer dan zeven maanden wachten, maar toch loste Ieperfest de eerste achttien namen voor de dertigste editie van het hardcore-, punk- en metalfestival. De bedoeling is dat Ieperfest opnieuw plaatsvindt op de site van het Perron en het JOC, maar de officiële toelating van Stad Ieper moeten de organisatoren nog krijgen.

Weak Link, Stiff Meds, Speedway, Slapshot, Show Me The Body, Rixe, Length Of Tme, Judiciary, Gouge Away, Gel, Fuming Mouth, End It, Earth Crisis, Dropdead, Conservative Military Image, The Chisel en Cauldron zijn de eerste achttien namen voor Ieperfest.

Dertigste editie

Het Ieperse hardcore-, punk- en metalfestival is in 2024 al aan zijn dertigste editie toe, een jubileum. “We gaan niet te zot doen, maar we willen er wel iets speciaals van maken”, zegt medeorganisator Davy Bauwen. “We hopen een aantal bands te kunnen strikken die we nog niet gehad hebben en die misschien wel een verwijzing zijn naar het verleden. Bijvoorbeeld Earth Crisis is een band die nog niet op Ieperfest gestaan heeft.”

Headliners

“Tussen de eerste namen staan er wel nog geen headliners. Daar zijn we nog mee bezig. We hopen dat we stelselmatig namen kunnen bekendmaken. Typisch is ook dat sinds de bekendmaking van de eerste namen een heleboel managers en bookers van andere bands contact hebben opgenomen met ons”, vervolgt Davy.

Festivalsite

Nadat het festival twaalf jaar plaatsvond op een festivalweide langs de Poperingseweg, verhuisde Ieperfest dit jaar voor het eerst naar de site van het Perron en het JOC. Normaal is het de bedoeling dat ook volgend jaar die site zal dienst doen als festivalterrein. “Maar daar hebben we nog geen bevestiging van”, vervolgt Davy. “We hopen daar in de eerste weken nieuws van de krijgen. Alles is ingediend bij Stad Ieper. We hopen van wel. Er waren dit jaar geen klachten, dus we gaan er ook vanuit van wel. Maar officieel is het nog niet zeker.”

100 Uren van Vort’n Vis

Wie niet kan wachten, kan op 29 december al terecht in de Vort’n Vis voor een evenement van de organisatie achter Ieperfest. “Tijdens de 100 Uren van de Vortn Vis doen we ook een show met een viertal bands, onder andere Game Changer en Weak Link. En in het weekend 8, 9 en 10 december staan we ook op de de Ieperse kerstmarkt”, besluit Davy Bauwen. (TOGH)

The post Ieperfest dropt eerste namen voor jubileumeditie in 2024: “Weer op site het Perron en JOC” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Verkoop speedpedelecs remt fors af

De verkoop van speedpedelecs, snelle elektrische fietsen, krijgt forse klappen. De oorzaak is onder meer het aanhoudende slechte weer. Al doet de tweedehandsmarkt voor speedpedelecs het wél goed.

Lees meer »

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Procureur-generaal Oekraïne: “Groep plande staatsgreep in Kiev”

Bij een Oekraïense droneaanval is zondag een 4-jarig meisje in een auto in de zuid-Russische regio Belgorod om het leven gekomen. Dat heeft de regionale gouverneur gezegd. En in de afgelopen week heeft Rusland 800 glijbommen boven Oekraïne gedropt, zo hekelt de Oekraïense president Volodymyr Zelensky. Hij vraagt opnieuw om meer hulp van het Westen bij de luchtafweer. Lees hier

Lees meer »

“Ik kan ook genieten van een ontbijt met romige croissants, hoor”: Midzomernachten met Sandra Bekkari

Ze heeft er een heel mooie term voor: ‘happy attacks’. Al lijken die ‘geluksaanvallen’ bij haar niet acuut, maar chronisch. Sandra Bekkari eet, kookt, zorgt, loopt en wandelt altijd intens. “Het leven verloopt met ups en downs, maar ik probeer wel zoveel mogelijk te genieten van de kleine gelukjes. Een heerlijk koffietje met een stukje lekkere chocolade, een mooie zonsopgang…”

Lees meer »

Europa wil spotgoedkope Chinese webwinkels als Shein, AliExpress en Temu zwaarder belasten

De Europese Commissie wil de douanevrijstelling voor e-commercepakketjes van minder dan 150 euro schrappen. Dit plan richt zich vooral op Chinese webwinkels zoals Shein, Temu en AliExpress, die met hun spotgoedkope en gesubsidieerde producten concurreren met Europese bedrijven. Op dit moment zijn de pakjes van minder dan 150 euro uit landen buiten de Europese Unie vrijgesteld van douanebelastingen. De Commissie

Lees meer »

“Op de fiets een strijder, ernaast een schone mens”: portret van overleden voormalig geletruidrager Gilbert Desmet (93)

In Lichtervelde is zondagnacht oud-wielrenner Gilbert Desmet op 93-jarige leeftijd overleden. Smetje was de oudste nog in leven zijnde Belgische geletruidrager. Naast zijn twaalf dagen in het geel won hij meer dan honderd koersen, waaronder Parijs-Tours en de Waalse Pijl. Een portret van een skone mens.
The post “Op de fiets een strijder, ernaast een schone mens”: portret van

Lees meer »

Kapster Xantippe krijgt Lifetime Achievement op Brugge Awards

In het Beurs Meeting en Congres Center (BMCC) vond de gala-avond van de tweede editie van de Brugge Awards plaats. ‘Onderneming van het Jaar’ is ECS European Containers. Christine Waeyaert van kapsalon Xantippe krijgt de ‘Lifetime Achievement Award’. Ook Cactus Muziekcentrum is als ‘Brugs Ambassadeur’ bij de winnaars.
The post Kapster Xantippe krijgt Lifetime Achievement op Brugge Awards appeared

Lees meer »

Drie Zwevegemse vrienden nemen deel aan zevendaagse Budapestrally: “Auto’s zijn onze passie”

Bruno Vandorpe, Kevin Waelkens en Stephen Glabeke uit Zwevegem starten op zaterdag 13 juli aan de zevendaagse Budapestrally. Met hun opgesmukte Audi moeten deze drie vrienden op deze roadtrip ook zoveel mogelijk opvallen, wat hen wel aardig zal lukken.
The post Drie Zwevegemse vrienden nemen deel aan zevendaagse Budapestrally: “Auto’s zijn onze passie” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Sneer naar prinses Kate of Ode aan prinses Diana? Meghan haalt stiekem haar naam van Archies geboorteakte

Meghan Markle (42) heeft stiekem haar eigen naam van de geboorteakte van haar zoon, prins Archie (5), laten verwijderen. Elf dagen na de geboorte van Archie in 2019 verving ze de naam ‘Rachel Meghan’ door ‘Hare Koninklijke Hoogheid de hertogin van Sussex’. Online wordt er nu volop gespeculeerd over de twee redenen waarom prins Harry (39) en Meghan deze keuze

Lees meer »

Waarom Viktor Orban Europa niet groot kan maken

Hongarije volgt maandag België op als tijdelijke voorzitter van de Raad van de EU, onder de slogan “Make Europe great again”. Maar door Orbans houding is die ambitie gedoemd. “Mijn advies? Neem het Hongaarse voorzitterschap niet ernstig.”

Lees meer »

Die Loyale bedankt sympathisanten

Om de vele mensen die mee hun schouders zetten onder jeugdherberg Die Loyale in Maldegem te bedanken, wordt jaarlijks een gezellige zomerreceptie georganiseerd.
The post Die Loyale bedankt sympathisanten appeared first on KW.be.

Lees meer »

Tiener urenlang mishandeld en vernederd tijdens “horrornacht”: “Hij moest op zijn knieën zitten, waarna ze op hem urineerden”

Nadat hij de instelling ontvlucht was, zocht een 17-jarige jongen zijn toevlucht in het appartement van Bruggeling Dylan D. (18). Daar wachtten het slachtoffer urenlange vernederingen en mishandelingen waarbij zelfs op hem geürineerd werd. Toen D. en zijn kompaan ermee dreigden de jongen aan een steen in de vaart te gooien, brachten de buren redding. “Het was totale horror”, stelde

Lees meer »