240.000 euro voor Sint-Michielscomplex

Op maandag 27 november wordt de gemeenteraad bijeengeroepen. Op de agenda staat onder andere de verkoop van het Sint-Michielscomplex in de Werf. Woonmaatschappeij Thuiswest – voorheen De Mandel – betaalt 240.000 euro en zal er 23 woongelegenheden creëren.

De gemeenteraad van Poperinge had in 2017 al goedkeuring gegeven aan de samenwerkingsovereenkomst met sociale huisvestingsmaatschappij De Mandel voor het ontwikkelen van appartementen binnen het project van het geklasseerde Sint-Michielscomplex. De sociale bouwmaatschappij Thuiswest, de nieuwe naam van De Mandel, wordt initiatiefnemer van de bouwwerken, de stad zal optreden als bouwheer van de infrastructuurwerken. Het schepencollege verleende een omgevingsvergunning aan NV Monument Vandekerckhove voor de renovatie en herbestemming tot 23 woongelegenheden. Woonmaatschappij Thuiswest heeft de verwerving van het Sint-Michielscomplex goedgekeurd tegen een prijs van 240.000 euro.

Op de gemeenteraad komt ook het budget en bepaalde budgetwijzigingen van veertien kerkfabrieken aan bod, net als het aanduiden van vertegenwoordigers voor het bijwonen van vergaderingen van intercommunales. Verder staat ook een aanpassing van de verwarmingsinstallatie van de Sint-Vedastuskerk in Reningelst op de agenda.

Verder wil het stadsbestuur nog een woning aankopen in de Ieperstraat in de projectzone stationsomgeving. De stad is al in het bezit van drie van de vijf aan te kopen woningen. De aangestelde schatter-landmeter heeft na onderhandelingen een aankoopbelofte kunnen sluiten voor de som van 155.000 euro. (AHP)

The post 240.000 euro voor Sint-Michielscomplex is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Opening van avontuurlijke speelzone aan ’t Klavier

Onlangs vond de opening plaats van de groenzone aan ‘t Klavier. Het gemeentebestuur zorgde voor de aankleding, kinderanimatie en een verfrissend ijsje voor de kinderen. Het project werd gerealiseerd door aannemer Omgevingswerken Steenhaut.
The post Opening van avontuurlijke speelzone aan ’t Klavier appeared first on KW.be.

Lees meer »

Een special van ‘Ik vraag het aan’ en een nieuw nummer van Portland: zo zet bekend Vlaanderen zich in voor De Warmste Week

Ook dit jaar roept VRT iedereen op om samen in actie te komen voor De Warmste Week. Dit keer gaat het ingezamelde geld naar 276 geselecteerde projecten rond het thema ‘Eenzaamheid’. En daarvoor geven bekende gezichten alvast het goede voorbeeld: zo komt Niels Destadsbader met een special van ‘Ik vraag het aan’, en Portland schrijft een speciaal lied voor De

Lees meer »

Nyrstar buiten vervolging gesteld in Brussel

De beursgenoteerde vennootschap Nyrstar, de vroegere ­eigenaar van de gelijknamige zinkgroep, is buiten vervolging gesteld door de raadkamer van de Franstalige rechtbank van eerste aanleg van ­Brussel. Dat schrijft De Tijd donderdag.

Lees meer »

“Er staan zeker nog twee exits op stapel”: soapserie ‘Thuis’ belooft enkele verrassen­de twists

Een groepverkrachting, een dode en zelfs een kind dat uit de doden is opgestaan: de eerste maand van het 30ste seizoen van ‘Thuis’ was best pittig. Gelukkig zorgden enkele nieuwe gezichten, prille liefdes en eerste kussen voor wat aangenaam tegengewicht bij al die emotionele ellende. Maar hoe gaat het seizoen nu verder? ‘Thuis’-woordvoerder Ira Stevaert ligt alvast een tip van

Lees meer »