Leen Corneillie ziet Vlamvo C bovenin meedraaien

Met slechts één verliesmatch op de teller draait de jonge C-ploeg van Vlamvo Vlamertinge vlot mee bovenin de rangschikking in reeks Promo 2. Coach Leen Corneillie bewijst na haar succesvolle spelerscarrière ook als coach uit het goede hout gesneden te zijn.

Vlamvo C promoveerde dit seizoen naar reeks Promo 2 en integreerde een aantal jonge talenten binnen de ploeg. Met een onverhoopte tweede plaats in de stand lijkt de mayonaise bijzonder goed te pakken. “Ik heb het geluk om over een brede kern van dertien speelsters te beschikken”, geeft de 41-jarige Leen Corneillie tekst en uitleg. “Dat biedt mij als coach veel mogelijkheden en daar plukken we voorlopig wel de vruchten van. Het is niet dat we onze wedstrijden met groot verschil winnen, in deze reeks zijn veel ploegen aan elkaar gewaagd. Volgens mij is ons grote voordeel dat het voor ons als promovendus niet van moeten is. We hebben niets te verliezen en kunnen alleen maar beter worden. Waar dit mooie verhaal voor ons kan eindigen? Daar wil ik eigenlijk nog niet te veel aan denken”, lacht Leen Corneillie. “De top vijf mag nu zeker een gezonde ambitie zijn, en hoger eindigen zou natuurlijk super zijn. Er is niet meteen een ploeg die er echt bovenuit steekt, het kan dus nog een spannende strijd worden waar wij ons hopelijk ook in kunnen mengen.” Leen Corneillie begon al op 17-jarige leeftijd met het coachen van jeugdploegen en lijkt duidelijk gegroeid in haar rol. “Ik geniet er vooral van om bepaalde zaken die ik uit mijn ervaring als speelster heb meegenomen over te brengen op de ploeg.”

Cursus

“Of ik ook de ambitie heb om op hoger niveau te coachen? Dan zou ik weer cursussen moeten volgen om het A-diploma als coach te halen en daar zie ik momenteel wel wat tegenop. Het moet combineerbaar blijven met het tennissen en natuurlijk ook met mijn gezinsleven. Al heb ik daarvoor met Thijs Vitse, die zijn afscheid van het competitievolleybal bij Roepovo elk jaar blijft uitstellen, wel de perfecte echtgenoot.” (lacht) (TVI)

Zaterdag 25 november om 19.30 uur: Sportiva Langemark A – Vlamvo Vlamertinge C.

The post Leen Corneillie ziet Vlamvo C bovenin meedraaien is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Q8 tankstation in Sint-Baafs-Vijve steekt helemaal in het nieuw: “Binnenin is niets meer hetzelfde”

Wie de Leiebrug tussen Sint-Eloois-Vijve en Sint-Baafs-Vijve overrijdt, landt als het ware in de Q8-shop van Lindsay Nicque en Jurgen Anno. De zaak werd onlangs grondig verbouwd en heringericht en biedt naast een Delhaize ook onderdak aan een Panos en een koffiehoek van Starbucks.
The post Q8 tankstation in Sint-Baafs-Vijve steekt helemaal in het nieuw: “Binnenin is niets meer

Lees meer »

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Gevangenenruil: Rusland en Oekraïne wisselen onder meer priesters uit

Rusland en Oekraïne hebben verschillende gevangenen geruild, onder wie ook enkele priesters. De zeldzame ruil van burgers komt na de ruil van tientallen soldaten eerder deze week. De Oekraïense president Volodymyr Zelensky had vrijdag al bekendgemaakt dat Rusland tien burgers had vrijgelaten. De Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk hebben Noord-Korea op de vingers getikt om wapenleveringen aan Rusland.

Lees meer »

Man aangehouden na uit de hand gelopen burenruzie: Jan in ziekenhuis overleden nadat hij door auto aangereden werd

Een jarenlange burenruzie in Ouwegem (Kruisem) is begin deze week tragisch afgelopen. Eén van de betrokkenen, Jan Clauwaert, werd op dinsdag 25 juni aangereden na alweer een ruzie. De man werd naar het ziekenhuis overgebracht, waar hij maandag overleden is. Meer info over de precieze omstandigheden van het ongeval ontbreekt, de aanrijder werd aangehouden.

Lees meer »

Amerikaans Hooggerechtshof verklaart Trump (gedeeltelijk) “absoluut immuun” voor vervolging

Donald Trump is “absoluut onschendbaar” voor officiële handelingen die hij stelde als president, zegt het Supreme Court – al is hij dat niet voor privéhandelingen. Dit ophefmakende arrest is een enorme overwinning voor Trump, want daardoor is het haast onmogelijk dat het belangrijkste proces tegen hem – waarin hij twintig jaar cel riskeert – nog voor de verkiezingen van start

Lees meer »

Kortrijk Spurs stelt nog eens vier nieuwe youngsters voor

Eerder werd bekend gemaakt dat de youngsters Kobe Grymonprez, Matt Rotsaert, Flint Waleson, Tiemen Van Brussel en Jules Isebaert Kortrijk Spurs trouw blijven. Nu stellen de Spurs nog eens vier nieuwe jonge talenten voor die de club komen versterken.
The post Kortrijk Spurs stelt nog eens vier nieuwe youngsters voor appeared first on KW.be.

Lees meer »

Samson & Marie namen nieuwe clip ‘Naar Zee’ op tijdens een zonnig moment op het strand van De Haan: “Ik ben een meisje van de zee!”

Het was op een zonnige maandag dat Samson & Marie hun nieuwe clip opnamen op het strand, nabij het Zeepreventorium in De Haan. Heel wat toevallige strandgangers keken raar op toen medewerkers van Studio 100 een opnameset aan het plaatsen waren, waarna de bekende personages ter plaatse kwamen. Naast brandweerman Bill, kunstenares Trees, bakkerin Florentine, turnleraar Tarik en de burgemeester

Lees meer »