vanaf 15 december Sfeer en gezelligheid tijdens Winter in Poperinge: “De overdekte schaatspiste komt terug”

Poperinge maakt zich klaar voor een nieuwe editie van Winter in Poperinge. Van 15 december tot en met 7 januari kan je de winterse sfeer opnieuw opsnuiven in de Hoppestad. Op het programma van Winter in Poperinge staat dit jaar: de overdekte kerstmarkt én schaatspiste, een eindejaarsactie, een nostalgische paardenmolen, kerstshopping en een gratis nieuwjaarsreceptie.

“Tijdens Winter in Poperinge wil de stad inzetten op kerstsfeer, gezelligheid, (kinder)animatie en beleving. We willen de inwoners van Poperinge aanmoedigen om hun eindejaarsgeschenken zo veel mogelijk lokaal te kopen. Zo steunen we onze lokale ondernemers en dat kan alleen maar goed zijn voor onze stad”, zegt Lennert Coutigny, deskundige lokale economie. “Vorig jaar werd er een volledig nieuw thema kerstverlichting gehangen in het centrum van Poperinge. Vanaf eind november zullen de inwoners deze kerstverlichting opnieuw kunnen bewonderen. Ook de kunstkerstboom van tien meter hoog zal opnieuw te bewonderen zijn voor het stadhuis. Deze winter zul je ook opnieuw kunnen genieten van heerlijke oliebollen aan het oliebollenkraam op de Grote Markt.”

“Er zal weer heel wat te beleven vallen in Poperinge. Zo staat er een overdekte kerstmarkt met kerstchalets op de Grote Markt, uitgebaat door tien Poperingse verenigingen: KFC Poperinge, Basket Poperinge, The Frontliners, vzw Keikoppencarnaval, WTC Hoppeland, Moeder Bladluis, vzw Ondernemen@Hoppeland, Moeder Gjete, Het Verbroederingscomité Poperinge en Curieus Poperinge”, vertelt Lennert. “In het weekend komen er verschillende bands en dj’s muziek spelen vanop het podium.” De kerstmarkt loopt van vrijdag 15 december tot en met zondag 7 januari en is open van maandag tot donderdag van 14 tot 22 uur, vrijdag en zaterdag van 14 tot 1 uur en op zondag van 14 tot 23 uur.

kerstmarkt en schaatspiste

“Dit jaar kunnen de kinderen zich opnieuw massaal amuseren op de overdekte schaatspiste. Vorig jaar stond er geen schaatspiste op de Grote Markt tijdens Winter in Poperinge en dit hebben de kinderen toch wel gemist. Als alternatief werd er vorig jaar een spiegeldoolhof geplaatst, maar dit was toch niet hetzelfde”, legt Lennert uit. “Via Popsjot worden er tijdens de kerstvakantie ook verschillende kampen georganiseerd die in groep komen schaatsen. Zo worden er ook twee initiaties wintersporten (curling en ijshockey) georganiseerd.”

De schaatspiste zal open zijn van maandag tot donderdag en op zondag van 14 tot 21 uur. Op vrijdag en zaterdag kan je schaatsen van 14 tot 22 uur. Een schaatsbeurt kost 6 euro. Openingsuren kunnen afwijken op 24, 25 en 31 december en 1 januari.

Naast de schaatspiste zullen de kinderen ook een ritje kunnen maken op de nostalgische paardenmolen die geplaatst zal worden voor het stadhuis. De nostalgische paardenmolen is elke dag geopend van 14 tot 22 uur. Een ritje kost 3 euro per persoon. Openingsuren kunnen afwijken op 24, 25 en 31 december en 1 januari.

Eindejaarsactie en vuurshow

De eindejaarsactie in Poperinge staat traditioneel gepland van 1 tot 31 december. “Bij meer dan 70 handelaars kunnen klanten stempels verzamelen en kans maken op meer dan 8.000 euro aan waardebonnen. De winnaar van de hoofdprijs mag zich klaarmaken om te genieten van een weekendje Parijs.” Volle stempelkaarten kunnen gedeponeerd worden tot en met 7 januari 2024 bij de dienst toerisme, Odevie, Boekhandel Merlevede en Juwelen Buseyne, Standaard Boekhandel en drafab GREEN. In de week van 8 januari trekt een onschuldige kinderhand de winnaars.

“Om het lokaal kopen nog een extra boost te geven, wordt er op zondag 17 december een shoppingzondag georganiseerd in samenwerking met POPSHOP, de vereniging van centrumhandelaars”, aldus Lennert. “Wat valt er te beleven in de winkelstraten? Kerstmannen delen snoep uit aan de kinderen, heel wat acties bij de deelnemende handelaars, muziek, kerstsfeer en straatanimatie. De kerstshopping loopt van 10 tot 12 uur en van 14 tot 18 uur. Om 18 uur volgt er een vuurshow met heel wat spektakel op de Grote Markt.”

Gratis nieuwjaarsreceptie

“Winter in Poperinge sluiten we af op zondag 7 januari met een feestelijke en gratis nieuwjaarsreceptie voor alle inwoners van Poperinge. Tijdens de nieuwjaarsreceptie heffen we het glas op 2024 en krijgen we een gratis frietje aangeboden door Aviko. De nieuwjaarsreceptie gaat door op de Grote Markt in Poperinge van 11 tot 13 uur. Na de nieuwjaarsreceptie zijn alle inwoners welkom op de kerstmarkt om 14 uur om mee te zingen met Vlaanderen Zingt!”

The post vanaf 15 december Sfeer en gezelligheid tijdens Winter in Poperinge: “De overdekte schaatspiste komt terug” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Jan (77) uit Heverlee betaalt plots 4 keer meer voor water door probleem met digitale meter: “Als het opgelost is, trakteer ik, en niet met water!”

Jan Geuns uit Heverlee en zijn vrouw hebben een afrekening gekregen van De Watergroep die maar liefst 4 keer hoger is dan normaal. Het koppel moet bijna 1.400 euro betalen, omdat hun digitale meter over een periode van 8 maanden een verbruik registreerde van 888 liter per dag. De Watergroep zal nog deze week onderzoeken wat er aan de hand

Lees meer »

Stalking-slachtoffer Guillaume Devos (43) na getuigenis overstelpt met reacties: “Eén bericht zou zomaar wel eens van haar kunnen zijn”

Na zijn openhartige getuigenis over stalking werd acteur en zanger Guillaume Devos (43) overstelpt met positieve reacties van mensen die hem een hart onder de riem wilden steken. Sommigen herkenden zich in zijn relaas en putten er steun en troost uit. “Bij één gebruiker stond alleen maar ‘Het spijt me voor jou’. Alleen dat.”

Lees meer »

Groen licht voor fusie tussen GZA en ZNA: Ziekenhuis aan de Stroom wordt een van grootste van Europa

De Belgische Mededingingsautoriteit (BMA) heeft groen licht gegeven voor de plannen van Ziekenhuis Netwerk Antwerpen (ZNA) en GZA Ziekenhuizen om te fuseren tot Ziekenhuis aan de Stroom (ZAS). Nadat vorige week de artsen van ZNA zich akkoord hadden verklaard met een nieuwe financiële regeling, werd nu de laatste horde genomen. De BMA koppelde wel voorwaarden aan haar goedkeuring.

Lees meer »

Voetbalbond verontschuldigt zich voor verwijderde video met Onana die “op scheenbeen van Mbappé gaat tackelen”

Wat bedoeld was als een ludieke video, is uitgegroeid tot een ongewild brandhaardje. Een clip van de Brusselse komiek Pablo Andres met Amadou Onana (22) in de hoofdrol doet de wenkbrauwen fronsen in het buitenland. Of toch de zin waarin Onana zingt dat hij “het scheenbeen van Mbappé zal tackelen”. De video werd gedeeld op de sociale media van de

Lees meer »

Tsjadische strijdkrachten doden 70 jihadisten rond Tsjaadmeer

Bij een militair offensief rond het Tsjaadmeer, dat grenst aan Nigeria, Kameroen en Tsjaad, zijn 70 jihadisten omgebracht. Dat heeft de Multinational Joint Task Force (MJTF), die bestaat uit troepen uit Benin, Kameroen, Nigeria, Niger en Tsjaad, aangekondigd. Het Tsjadische leger voerde ook lucht-, zee- en grondaanvallen uit op het gebied.

Lees meer »

China beschuldigt twee oud-ministers van Defensie van corruptie

De Communistische Partij van China (CPC) heeft twee voormalige ministers van Defensie, die al maanden niet meer in het openbaar zijn verschenen, uit de partij gezet wegens beschuldigingen van corruptie. Li Shangfu en Wei Fenghe zijn uit de partij gezet wegens “ernstige schendingen van de partijdiscipline en de wet”, meldde het staatspersbureau Xinhua donderdag.

Lees meer »

GBS Goudenregen in de prijzen bij Dieter Coppens voor campagne ‘Byebye gazon’: videogesprek valt in de smaak

‘Maak ook van jouw schoolterrein een biodivers paradijs’. Zo nodigde Dieter Coppens, ambassadeur van de campagne, de scholen in Wevelgem uit om deel te nemen aan Byebye gazon. Tien klassen werden daarvoor beloond met een ijsje, maar vooral het videogesprek met Dieter Coppens viel in de smaak.
The post GBS Goudenregen in de prijzen bij Dieter Coppens voor campagne

Lees meer »

Landelijke Gilde Meulebeke organiseert gymkana

Na het succes van vorig jaar, waarbij meer dan 500 toeschouwers het spektakel op de terreinen van de familie Alliët in de Bloemgatstraat volgden, organiseert de Meulebeekse Landelijke Gilde een tweede editie van haar gymkana. Die vindt plaats op zondag 7 juli, met een aanloop op vrijdag 5 juli.
The post Landelijke Gilde Meulebeke organiseert gymkana appeared first on

Lees meer »

Koolskampse ondernemers blazen De Sloeber nieuw leven in: “Hopelijk volgend jaar open”

Drie Koolskampse ondernemers willen de horeca in hun dorp nieuw leven inblazen. “We kochten De Sloeber en zullen het café annex zaaltje, samen met de binnentuin, helemaal opknappen”, zeggen Bert Duyck en de broers Jurgen en Jimmy Houttekier. “Het moet wel nog steeds een bruine kroeg blijven, zoals het dertig jaar lang met Erik Blondeel was. Voor de uitbating zoeken

Lees meer »