Met ‘Fooddinner’ voetbal op het menu bij GD Ingooigem

Zaterdag 25 november organiseert voetbalclub GD Ingooigem opnieuw een Fooddinner. Een tweejaarlijks evenement met als slogan ‘proef de echte voetbalsfeer’. Die voetbalsfeer toveren ze op het bord aan de hand van een viergangenmenu. Dit om de sponsers te bedanken, maar ook om de werking van de club te financieren.

Bij de Groene Duivels in Ingooigem zal zaterdagmiddag eerst worden gekokkereld, maar vooral worden gegeten, alvorens de spelers van de eerste ploeg hun voetbalschoenen aantrekken. Met Fooddinner willen ze allereerst de sponsors bedanken en mee betrekken in het verhaal van de voetbalclub. Daarnaast dient het initiatief uiteraard ook om de kas te spijzen zodat de club kan investeren in de jeugd en de eerste ploeg.

De laatste jaren waren dan ook niet altijd even gemakkelijk. Corona eiste zoals bij iedere vereniging zijn tol. Maar ook de energieprijzen waren een domper op de financiële feestvreugde. “Een voetbalclub levensvatbaar houden, is niet altijd even gemakkelijk. Inschrijvingsgeld dekt maar een klein deel van de kosten dus organiseren we verschillende evenementen om het hoofd boven water te houden. Daarnaast werken we ook goed samen met de gemeente en houden we de vinger aan de pols”, zegt bestuurslid Karel Deman. Op sportief vlak schoot de eerste ploeg goed uit de startblokken. Halfweg staan ze op een mooie derde plaats met 19 punten. Na het ‘dinner’ staat er een belangrijke match op het programma. GD Ingooigem neemt het op tegen de vierde in de stand, K. S. K. Geluwe.

Beter dan verwacht

Vorig jaar eindigden ze nog 8ste, dus die derde stek had voorzitter Guy Damman niet verwacht. “We staan heel mooi derde na elf matchen. De ploeg speelt meer volwassen en onze vijf versterkingen van dit jaar doen het meer dan degelijk. Kampioen worden, zal heel lastig zijn, maar met GD Ingooigem streven we vooral naar een gezond klimaat voor zowel onze jeugd als eerste ploeg. Het belangrijkste is dat ze plezier maken”, stelt Guy. (TV)

The post Met ‘Fooddinner’ voetbal op het menu bij GD Ingooigem is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Broers Michel en Francis De Buck vieren 75 jaar ijssalon Au Pingouin

Feest in de Kerkstraat 33: het ijssalon van de gebroeders De Buck bestaat dit jaar liefst vijfenzeventig jaar en dat vieren ze samen met de klant. Een ‘golden ticket’ betekent een jaar lang gratis wafels smullen.
The post Broers Michel en Francis De Buck vieren 75 jaar ijssalon Au Pingouin appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ontspanning en amusement troef in B’ARENA in Middelkerke

Liefhebbers van leuk indoor amusement zitten vanaf deze week op het juiste adres in zaal de B’ARENA. Gevestigd in hotel Acropolis, Westendelaan 94, in de ruimte waar tot voor kort het Casino was ondergebracht.
The post Ontspanning en amusement troef in B’ARENA in Middelkerke appeared first on KW.be.

Lees meer »

De macabere reden dat de nieuwe Britse premier een brief schrijft aan vier duikbootkapiteins als één van zijn eerste taken

In zijn eerste toespraak als premier beloofde Labour-leider Keir Starmer verandering. Hij wil het vertrouwen in de politiek herstellen en zijn land heropbouwen. Na zijn verhuis naar Downing Street 10, wordt net als bij andere nieuwe Britse premiers van hem verwacht om instructies te bezorgen aan de kapiteins van de vier Britse onderzeeërs met kernwapens.

Lees meer »

Biden in eerste tv-interview sinds rampzalig verlopen debat: “Ik was uitgeput en voelde me echt niet goed”

De Amerikaanse president Joe Biden heeft in zijn eerste televisie-interview na zijn zwakke optreden tijdens het debat met Donald Trump op 27 juni aangegeven dat hij ziek was tijdens dat debat. “Ik voelde me verschrikkelijk”, zei Biden in gesprek met zender ‘ABC’. Hij noemde het “een slechte episode” en suggereerde daarmee dat het een eenmalig incident zou zijn geweest.

Lees meer »

KIJK. De kop is eraf: festivalterrein Rock Werchter officieel geopend

Geduld wordt beloond. Na opnieuw een jaar wachten, zwierde Rock Werchter vanmiddag om 12 uur de poorten open, en is editie 2024 gestart. Vandaag verwacht de weide 88.000 festivalgangers in de Vlaams-Brabantse gemeente, en ook de komende dagen zijn dat er telkens zoveel. En die hebben er – weer of geen weer – zin in. “We zijn zo blij om

Lees meer »