Oostkamps koppel breekt in bij pleegvader van hun zoontje: “Ze verdachten hem van kindermisbruik”

Toen de pleegvader van hun zoontje werd opgepakt voor vermeende zedenfeiten, was dat voor Oostkampenaars D.M. (41) en K.V. (34) het signaal om in te breken in zijn woning. Nu riskeren ze een celstraf.

Terwijl het slachtoffer achter de tralies zat drongen D.M. en zijn vrouw K.V. op 11 februari zijn woning binnen. Ze gingen er aan de haal met wat drank en eten. Dankzij de camera’s in de woning konden ze snel worden geïdentificeerd. Naar eigen zeggen hadden ze geld nodig én wilden ze wraak nemen op de pleegvader voor hun zoontje.

“Mijn cliënt zat nochtans ten onrechte in de gevangenis”, foeterde Koen Stubbe, de advocaat van het slachtoffer. “De arrestatie kwam er na een volledig uit de lucht gegrepen klacht rond zedenfeiten met kinderen. Hij kwam al na een maand voorwaardelijk vrij.”

Het openbaar ministerie vroeg veertig maanden cel voor D.M., een draaideurcrimineel die eerder al twintig veroordelingen opliep voor drugs, geweld en vooral diefstallen. Zijn vrouw K.V. kijkt aan tegen vijftien maanden cel. Ook zij werd al vier keer veroordeeld, onder meer voor drugs en inbraak.

De kinderen van het Oostkampse koppel werden geplaatst toen bleek dat D.M. in zijn druggebruik hervallen was. “De politie kwam de kinderen uit hun armen sleuren”, pleitte meester Naima Bouslama. “Toen ze die geruchten hoorden over kindermisbruik was dat een mokerslag. Het is begrijpelijk dat ze heel kwaad waren, al valt hun reactie niet goed te keuren.”

Een dikke week voor de inbraak, ontvreemdden D.M. en K.V. in het AZ Sint-Lucas in Brugge ook nog een kluis met 1.000 euro. K.V. was er toen opgenomen en stal de badge van een personeelslid. Ze ging ook nog aan de haal met de bankkaart van haar kamergenote.

De uitspraak volgt op 4 januari. (AFr)

The post Oostkamps koppel breekt in bij pleegvader van hun zoontje: “Ze verdachten hem van kindermisbruik” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Matras in brand gestoken in leegstaand pand in Kortemark: “We willen het gebouw slopen”

In een leegstaand en verloederd herenhuis in het centrum van Kortemark werd woensdagavond brand gesticht. Een matras op de zolderverdieping vatte daar vuur. Het niet de eerste keer dat ongewenste bezoekers het pand binnentreden. De gemeente kocht het pand intussen op. “We hopen het aan het einde van de zomer te slopen”, zegt burgemeester Karolien Damman.
The post Matras

Lees meer »

Drugdealers op Werchter zullen meteen gedagvaard worden of voorgeleid

Bezoekers van het muziekfestival Rock Werchter die betrapt worden op het dealen van drugs, zullen meteen gedagvaard worden voor de correctionele rechtbank, of voorgeleid worden voor de onderzoeksrechter. Druggebruikers krijgen dan weer een minnelijke schikking voorgesteld die ter plaatse kan betaald worden. Dat meldt het Leuvense parket vrijdag.

Lees meer »

Gezin verhuist naar Fuerteventura voor surfcarrière van zoon Kamiel (12)

Kamiel Deraeve (12) uit Oostduinkerke kan goed surfen. Over acht jaar hoopt hij op de Olympische Spelen te staan, maar de golven van de Noordzee zijn nu al te klein voor hem. Dus vroeg hij aan papa en mama: “Zouden we niet naar Fuerteventura verhuizen?” Peter Deraeve (46) en Elise Debaere (43) moesten er even over nadenken, maar de knoop

Lees meer »

Man gewond door haaienaanval in westen van Australië

In het westen van Australië is een man gewond geraakt bij een aanval door een haai. Het slachtoffer werd plots aangevallen toen hij ‘s ochtends aan het speervissen was in de buurt van Coral Bay, op zo’n 1.100 kilometer ten noorden van Perth, meldt de Australische zender ABC.

Lees meer »

Elke Bleyaert, vrouw van wielrenner Jasper Stuyven en oprichtster van The Women Peloton, verliest rechtszaak tegen Amerikaans fitnessbedrijf

Een opmerkelijke zaak: Elke Bleyaert, de vrouw van wielrenner Jasper Stuyven en oprichtster van The Women Peloton, is door een Amerikaans fitnessbedrijf voor de rechter gedaagd. “Het bedrijf heeft het woord ‘peloton’ gemonopoliseerd”, reageert Bleyaert. Na maanden procederen heeft Bleyaert de rechtszaak verloren. The Women Peloton is de grootste vrouwelijke fietscommunity in ons land.

Lees meer »

28 jaar geleden startte Greet er met de kleuterklas: GBS Goudenregenstraat zwaait Juffie Greet uit

Gedurende een dag werd GBS Goudenregenstraat in Wevelgem omgedoopt tot ‘GoudenGreetstraat’. Juf Greet verwelkomde er 28 jaar geleden de eerste kleuters en trekt nu de deur van de peuterklas achter zich dicht. Het werd een warm en bij momenten emotioneel afscheid.
The post 28 jaar geleden startte Greet er met de kleuterklas: GBS Goudenregenstraat zwaait Juffie Greet uit appeared

Lees meer »

Unesco duidt eerste biosfeergebied in België aan

Het Nederlands-Belgische grenspark Kempen-Broek is vrijdag door de Unesco aangeduid tot een van de elf nieuwe biosfeergebieden. Dat meldt het VN-agentschap op zijn site. Het is het eerste door Unesco erkende biosfeergebied in ons land, voor Nederland is het het tweede. Unesco’s biosfeernetwerk telt nu 759 gebieden in 136 landen.

Lees meer »

Primeur voor onze kust: hotel La Réserve in Knokke krijgt vijf sterren superior van Toerisme Vlaanderen

Het bekende hotel La Réserve in Knokke, eigendom van Marc Coucke en Bart Versluys, krijgt een jaar na de opening een ‘vijf sterren superior’-erkenning van Toerisme Vlaanderen. Het is meteen het eerste hotel aan de Belgische kust met deze erkenning.
The post Primeur voor onze kust: hotel La Réserve in Knokke krijgt vijf sterren superior van Toerisme Vlaanderen appeared

Lees meer »