Keytrade Trail doet voor tweede keer Knokke-Heist aan: “Interesse voor deze events groeit”

De Keytrade Trail Knokke-Heist vormt een onderdeel van de zevenvoudige Nature Trail Series, een bundel van natuurlopen. Op zondag 26 november passeert men voor de tweede keer in Knokke-Heist. “De grote diversiteit in het parcours maakt het vooral zeer interessant”, vindt Greg Broekmans van organisator Golazo Sports.

Het gevarieerde parcours van dit wandel- en loopevent gaat door het Blinckaertduinbos, het strand, de Zwinduinen en via de polders langs het Zwin. Voor beide events is er keuze tussen een parcours van 8 km, 16 km of 22 km, waarbij start en aankomst zijn voorzien in het Burgemeester Graaf Leopold Lippenspark.

Goede feedback

“Vorig jaar was er de eerste editie. We zijn voorzichtig gestart met 900 deelnemers”, telt Broekmans. “We kregen toen veel goede feedback op het parcours. Dit jaar gaan we richting 1.200 tot 1.300 deelnemers. Het groeit en er is dus echt wel interesse voor dit soort evenementen. Temeer omdat het in een periode ligt die niet zo evident is. Maar je ziet dat die winterwedstrijden echt wel aan populariteit winnen.”

Veel wandelaars

Vooral die langere afstanden doen het bijzonder goed. “Een voorbeeld dat we dit jaar in oktober hadden, was de enorme groei tijdens de Great Bruges Marathon. Je ziet dit tevens bij die trails. De populaire afstand zondag in Knokke-Heist is zeker ook het parcours van iets meer dan twintig kilometer. Plus: we bieden dit ook aan voor wandelaars en ook daar zien we een groei, want bijna de helft van de inschrijvingen zijn wandelaars.”

“Dit jaar gaan we richting 1.200 tot 1.300 deelnemers”

Een evenement waar je zowel kan lopen of wandelen is iets wat enorm goed werkt. “Met de sportdienst van Knokke-Heist hebben we een zeer sterke partner. De badstad ademt sport, met bijzonder veel sportevenementen en je ziet dat zij duidelijk een vast publiek hebben”, aldus Broekmans.

De lopers starten de trail tussen 8.30 en 9.30 uur, daarna tussen 9.45 en 10.15 uur is het de beurt aan de wandelaars. Goed nieuws voor baasjes van sportieve honden want ook viervoeters zijn welkom op de Keytrade Trail Walk.

Info en inschrijvingen: www.trailknokkeheist.be.

The post Keytrade Trail doet voor tweede keer Knokke-Heist aan: “Interesse voor deze events groeit” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

23 innovatieve start-ups met omzet van 7,5 miljoen euro in regio Brugge

Het ondernemersplatform Brugge.Inc, dat innovatieve bedrijven in de Brugse regio wil houden, stelde zijn eerste impactrapport voor. Daaruit blijkt dat de 3 start-ups van bij de start begin 2021 er nu 23 geworden zijn. Goed voor een omzet van bijna 7,5 miljoen euro.
The post 23 innovatieve start-ups met omzet van 7,5 miljoen euro in regio Brugge appeared first

Lees meer »

Jennifer (27) personaliseert bij Lalou je geschenk: “De mogelijkheden zijn eindeloos”

Een gepersonaliseerde toets geven aan een geschenkje, doop-, communie- of huwelijksaandenken? Bij Lalou zit je goed. Sinds kort kun je bij Jennifer Lagaisse (27) terecht voor professionele begeleiding bij al je gelegenheidsgeschenken, geschenkmanden, geboorte- en communiekaartjes, snoeptaarten en decoratiestukken.
The post Jennifer (27) personaliseert bij Lalou je geschenk: “De mogelijkheden zijn eindeloos” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Fanfare bracht gouden koppel Wilfried en Marleen samen

Op 29 juni 1974 stapten Wilfried Demon en Marleen Desmidt in het huwelijksbootje. Het koppel vierde zijn gouden jubileum bij hen thuis in de Dahliadreef in Westkapelle. Schepen Bert De Brabandere bracht namens het gemeentebestuur en het koninklijk paleis de felicitaties over.
The post Fanfare bracht gouden koppel Wilfried en Marleen samen appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. NAVO stuurt speciale gezant naar Oekraïne – Washington kondigt nieuw militair hulppakket van 2,3 miljard dollar aan voor Oekraïne

Er komt een speciale gezant van de NAVO in de Oekraïense hoofdstad Kiev. Dat hebben de lidstaten besloten. De nieuwe NAVO-functionaris moet onder meer toezien op de training van Oekraïense militairen in NAVO-landen en zal zich bezighouden met de coördinatie van de politieke en praktische steun van de NAVO op de grond. Volg hier alle ontwikkelingen rond de oorlog in

Lees meer »

“Geruchten kunnen toch niet kloppen?”, Michel waarschuwt Orbàn dat hij niet in naam van de EU met Moskou kan spreken

De Hongaarse premier en tijdelijk voorzitter van de EU Viktor Orbán kan niet in naam van de Europese Unie met Rusland spreken. Daarvoor heeft de uittredende voorzitter van de Europese Raad Charles Michel donderdag gewaarschuwd. Ook de Poolse eerste minister Donald Tusk maakt zich duidelijk zorgen over de geruchten dat de Hongaarse premier snel een bezoek zou brengen aan Moskou.

Lees meer »

Karel Gits uit Ingelmunster had een unieke ontmoeting met Bruce Springsteen in Hotel Amigo in Brussel

Dinsdagavond trad Bruce Springsteen op in Werchter, maar twee dagen eerder had Karel Gits al rond 18 uur een ontmoeting met ‘The Boss’ in Hotel Amigo in Brussel. Voor de 52-jarige Springsteen-fan uit Ingelmunster blijft die dag een onvergetelijk moment.
The post Karel Gits uit Ingelmunster had een unieke ontmoeting met Bruce Springsteen in Hotel Amigo in Brussel appeared

Lees meer »