Politiezone Grensleie blikt tevreden terug op nationale flitsmarathon

Politiezone Grensleie voerde tijdens de afgelopen nationale flitsmarathon op maar liefst zes verschillende locaties binnen de zone controles uit.

In totaal zijn er 3.553 voertuigen gecontroleerd tijdens deze tweedaagse actie. 256 voertuigen werden hierbij betrapt op overtredingen, wat neerkomt op een percentage van 7,21%.

De politiezone noteerde twee opvallende snelheidsovertredingen tijdens de controle. In een zone 30 werd een voertuig geregistreerd met een snelheid van 67 km/u, terwijl in een zone 50 een ander voertuig werd geflitst met 87 km/u. Beide rijbewijzen zullen worden ingetrokken.

“Deze resultaten onderstrepen niet alleen de noodzaak van voortdurende verkeershandhaving, maar benadrukken ook de rol die we allemaal spelen bij het waarborgen van een veilige omgeving op de weg. Samenwerking is de sleutel tot het verminderen van verkeersovertredingen en het beschermen van alle weggebruikers”, klinkt het bij politiezone Grensleie.

The post Politiezone Grensleie blikt tevreden terug op nationale flitsmarathon is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Zorgt botsing voor breuk in jarenlange vriendschap tussen Verstappen en Norris? “Er zijn momenten dat hij te ver gaat”

George Russell pakte de overwinning in Spielberg. Maar in de F1-wereld gaat het vooral om de botsing tussen Verstappen en Norris. Zorgt dat voor een breuk in hun jarenlange vriendschap? “Er zijn momenten dat hij te ver gaat”, klonk het achteraf. Onze F1-watcher volgt hun relatie al jaren van dichtbij. “Het zat eraan te komen, die botsing met Norris, als

Lees meer »

Beernem neemt nieuwe noodwoning in gebruik

Sinds februari is de gemeente Beernem volle eigenaar van een extra doorgangswoning. Het pand zal dienen als noodwoning voor mensen die plotseling dakloos worden. “Dit is een goede zaak, maar de noodwoningen zitten allemaal vol”, reageert schepen van Sociale Zaken Vicky Reynaert (Vooruit).
The post Beernem neemt nieuwe noodwoning in gebruik appeared first on KW.be.

Lees meer »

Buschauffeur rijdt motorrijder van de baan “na paniekreactie”: “Hoe zou ik bus van 12 ton kunnen provoceren met een motor?”

Een kort filmpje toont hoe een 40-jarige man op zijn motorfiets van de weg gereden wordt door een chauffeur van Lijn. Vervolgens rijdt de buschauffeur de oprit van de snelweg op. Volgens de buschauffeur gaat het om een reactie uit paniek, de man op de motorfiets ziet dat anders. “Hij wilde me doelbewust van de weg rijden”, klinkt het.

Lees meer »

Erfgoedvereniging wil geen appartementen naast Thermae Palace: hele zomer actie tegen bouwplannen

Erfgoedvereniging Dement uit Oostende voert de strijd op tegen de bouwplannen op de site van het Thermae Palace, dat dringend aan renovatie toe is. Vooral de private financiering ligt zwaar op de maag. Hun aanvraag om de omgeving te beschermen viel in dovemansoren.
The post Erfgoedvereniging wil geen appartementen naast Thermae Palace: hele zomer actie tegen bouwplannen appeared first

Lees meer »

Zit Biden binnenkort zonder centen? Donoren houden vinger op de knip

De oprichter van Netflix. Een erfgename van de Walmart-supermarktketen. Een kleindochter van Disney. Een ex-directeur van Google. De voormalige topman van de National Football League. Allemaal zijn ze prominente donoren die miljoenen aan de campagne van Joe Biden geven. Maar nu dreigen ze ermee de geldstroom te laten opdrogen, als Biden niet uit de presidentsrace stapt. Of hoe er nóg

Lees meer »

Kijkje in de wereld van de volwassenen tijdens Roefel

Op zaterdag 29 juni mochten de lagereschoolkinderen voor één dag in de huid van de volwassenen kruipen tijdens de jaarlijkse Roefel. Ondanks het feit dat de opkomst wat minder was, werd het opnieuw een succesvolle editie. Drie ‘journalisten voor één dag’ doen mee hun relaas.
The post Kijkje in de wereld van de volwassenen tijdens Roefel appeared first on

Lees meer »

Stroompanne bij Cambio opgelost: autodelen in Vlaanderen wordt hervat

Autodeel-bedrijf Cambio lag zondag urenlang plat. Hierdoor was het nergens in Vlaanderen nog mogelijk om deelauto’s te gebruiken. Rond 14.30 uur werd het probleem verholpen en kon het autodelen weer hervatten. “Door het slechte weer in Duitsland was er een grote stroompanne”, klinkt het bij Geert Gisquière, directeur van Cambio.

Lees meer »