Racing Waregem ontvangt de buren uit Moen

Racing Waregem A is aan een goed seizoen bezig met als resultaat een voorlopige achtste plaats. In het spoor van leider Diksmuide ligt het allemaal dicht bij elkaar en met een driepunter tegen de buren uit Moen zouden de Ninovieten de kloof met de ploegen boven hen kunnen dichten. Evident wordt dat echter niet.

“Wij zijn tevreden over onze eerste periode. Naast een mooie 17 op 30 gaan wij ook verder in de Beker van West-Vlaanderen en daarin wacht ons een verplaatsing naar Zwevegem. Dat is echter pas voor na Nieuwjaar”, verklaart trainer Jason Tarras.

“Onze doelstelling was een rustig seizoen te draaien met de inbreng van jongeren en dat lukt vrij aardig. Door onze nederlaag op Rumbeke moesten wij enkele lengtes prijsgeven op de ploegen boven ons, maar wij staan als achtste nog altijd slechts vijf punten achter op de nummer twee. Het ziet er naar uit dat het een beetje een competitie zal worden met de linker kolom, als je daar ook nog Heestert bij telt, en de rechter kolom.”

Met lege handen

“Racing Waregem geniet een sterke thuisreputatie. Vorig seizoen verloren wij thuis enkel van Blankenberge en WS Lauwe en dan nog in de slotfase van de competitie”, vervolgt Tarras. “Thuis wonnen wij toen van Moen met 5-0, maar ik wil daar meteen een kanttekening bij maken. Moen stond na een kwartier immers al met tien man en dat maakte het voor ons natuurlijk een stuk gemakkelijker. Op Moen draaiden wij met een voorsprong om na de rust weggetikt te worden en met lege handen terug te moeten keren”, zegt trainer Jason Tarras.

In het tussenseizoen zag Moen enkele belangrijke spelers vertrekken met hun topschutter Gilles Garrevoet op kop, maar de jongste weken loopt het daar beter. Ze pakten 7 op 12 na een vrij zwakke seizoenstart.

Moeilijk te bekampen

“Op hun plaats in het klassement mogen wij ons echter niet blindstaren. Sowieso is Moen altijd een moeilijk te bekampen tegenstander met een echte vechtersmentaliteit. Het is dus niet zomaar een ploegje.”

“Wij moeten er alles aan doen om vooral niet achterop te raken en uiteraard is het de bedoeling om verder te gaan op het elan van de eerste periode.” (IVD)

Zaterdag 25 november om 19.30 uur Racing Waregem – FC Moen.

The post Racing Waregem ontvangt de buren uit Moen is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Airbus krijgt megabestelling uit Filipijnen

Vliegtuigbouwer Airbus heeft een voorlopig akkoord gesloten voor de levering van 152 vliegtuigen aan de Filipijnse luchtvaartmaatschappij Cebu Pacific Air. Het order heeft een waarde van 24 miljard dollar (22,4 miljard euro) aan catalogusprijzen, al zijn aanzienlijke kortingen gebruikelijk.

Lees meer »

Tegen eind deze week moeten ze elkaar recht in de ogen kijken: hoe Bart De Wever Vooruit aan tafel krijgt én houdt

Drie weken na de stembusslag bracht preformateur Bart De Wever (N-VA) de vijf gedoodverfde federale coalitiepartners een eerste keer rond dezelfde tafel. Maar na therapeutische sessies over economie, energie en defensie zal De Wever toch ook de explosieve dossiers moeten aansnijden. Die beloven vooral voor Vooruit moeilijk te liggen. In welke departementen gebeuren de miljarden euro’s aan besparingen?

Lees meer »

“Ik zou het zo erg vinden als iemand hierin gelooft”: VTM NIEUWS-anker Cathérine Moerkerke over deepfake van haar die circuleert

Toch even schrikken voor VTM NIEUWS-anker Cathérine Moerkerke: op sociale media verschijnen beelden van haar waarin ze vertelt hoe een mobiele app je miljonair kan maken. Zulke deepfakes, bewerkt met artificiële intelligentie, komen steeds vaker voor en zijn gemaakt om je bankrekening te plunderen. Wie zit hierachter? En hoe herken je ze? Parketmagistraat Catherine Van De Heyning ziet een gevaarlijke

Lees meer »

Volgens Amerikaans Hooggerechtshof geniet Donald Trump “absolute immuniteit” voor daden binnen zijn functie als president, maar niet voor private handelingen

Het Amerikaanse Hooggerechtshof geeft oud-president Trump deels gelijk in zijn vraag om immuniteit te krijgen voor zijn rol bij de bestorming van het Capitool. Hij zou volgens het Hof immuun zijn voor wat hij als president heeft gedaan, maar niet voor wat hij als privé-persoon heeft gedaan. De aanklagers moeten dus kunnen aantonen dat hij zijn daden buiten zijn functie

Lees meer »

“Ze urineerden op hem en dreigden om hem aan steen in vaart te gooien”: tiener urenlang mishandeld en vernederd tijdens horrornacht in Brugge

Nadat hij de instelling ontvlucht was, zocht een 17-jarige jongen zijn toevlucht in het appartement van Bruggeling Dylan D. (18). Daar wachtten het slachtoffer urenlange vernederingen en mishandelingen waarbij zelfs op hem geürineerd werd. Toen D. en zijn kompaan ermee dreigden de jongen aan een steen in de vaart te gooien, brachten de buren redding. “Het was totale horror”, stelde

Lees meer »

Godelieve Vieren is nieuwe ereburger van Nieuwpoort: “Meer dan verdiend voor alles wat ze voor onze stad betekend heeft”

Zaterdag werd de titel van ereburger van Nieuwpoort uitgereikt aan Godelieve Vieren. Ze krijgt de bijzondere erkenning omwille van haar sociocultureel, politiek en toeristisch engagement in de voorbije decennia. Godelieve Vieren is de 23e ereburger van Nieuwpoort.
The post Godelieve Vieren is nieuwe ereburger van Nieuwpoort: “Meer dan verdiend voor alles wat ze voor onze stad betekend heeft” appeared

Lees meer »

Cindy uit Kortemark geeft kinderworkshops, thuis of op verplaatsing: “Zelf slijm of bruisballen maken”

De combinatie van vakantie en het weer dat niet echt meezit, kan wel eens voor verveling zorgen bij het jonge volkje. Cindy Terriere weet daar handig op in te spelen en geeft de lagereschoolkinderen de kans om bij haar thuis een toffe workshop te volgen: slijm, klei, bruisballen… Keuze genoeg.
The post Cindy uit Kortemark geeft kinderworkshops, thuis of

Lees meer »

André en Simonna zijn 60 jaar getrouwd

De 85-jarige André Vanluchene en de 83-jarige Simonna Struyve vierden hun diamanten huwelijksjubileum tijdens de receptie op het gemeentehuis in Olsene.
The post André en Simonna zijn 60 jaar getrouwd appeared first on KW.be.

Lees meer »