Infomarkt Zuidstraat lokt tientallen geïnteresseerden: “Mooi plan, maar het heeft lang geduurd”

De Infomarkt rond de infrastructuurwerken Zuidstraat was succesvol. Een 100-tal bezoekers was erg geïnteresseerd. “Het wordt een grote verbetering”, luidt het. Het kostenplaatje bedraagt 3 miljoen euro waarvan 150.000 euro voor Stad Harelbeke.

De Zuidstraat langs de spoorweg krijgt een metamorfose. Het rioleringsstelsel in de Zuidstraat en de omliggende straten moet een gescheiden rioleringsstelsel worden. “We profiteren ervan om bij die ondergrondse werken ook de bovenkant van de Zuidstraat aan te pakken. Hervormen in één keer is efficiënt en leefbaarder voor de buurtbewoners”, duidt schepen van Stadsvernieuwing Tijs Naert.

De straat krijgt dus een nieuw uitzicht. Er komen nieuwe fietsenstallingen om het gebruik van fietsen in de stationsomgeving te stimuleren en de verkeersveiligheid te bevorderen. “De NMBS staat volledig achter de hervorming en financiert de fietsenstallingen integraal. Voor inwoners en passanten komen er ook ontmoetingsplaatsen, gecreëerd door de omgeving aantrekkelijker te maken, de wegen slimmer te ontwerpen, de verharding te verminderen en groene zones mooi in te richten. Als laatste maken we ook duurzame energie beschikbaar in de omgeving door de aanleg van een warmtenet.”

Blinde muren

Lucas, Maurice, Bertin, Mireille, schepen Tijs Naert en Nicole keken met interesse naar de plannen die Dirk van Studiebureau SWECO ontvouwde. “Het is een mooi plan en een goede verbetering, maar het heeft lang geduurd”, zegt Lucas.

Voor inwoners en passanten komen er ook ontmoetingsplaatsen, gecreëerd door de omgeving aantrekkelijker te maken, de wegen slimmer te ontwerpen, de verharding te verminderen en groene zones mooi in te richten

Ook Bertin Sanders, die in de assistentiewoningen Liederick op het domein van de voormalige tapijtfabriek LANO woont, is die mening toegedaan. “Klopt, maar ik ben blij dat er enkele wensen in vervulling gaan: de blinde muren worden met groen aangekleed, de snelheid wordt verplicht maximum 30 en de parkeerplaatsen blijven. Ook het warmtenet is een pluspunt”, aldus Bertin. “Nu nog de helling naar onze parkeerplaatsen aan ons gebouw aanpassen en zorgen voor een fietsenkluis voor- of achteraan.”

De geraamde kosten bedragen 3 miljoen euro. “Waarvan 150.000 euro voor Stad Harelbeke. De rest is voor Fluvius dat het warmtenet voor hun rekening neemt en VMM, de Vlaams Milieu Maatschappij”, besluit schepen Naert.

The post Infomarkt Zuidstraat lokt tientallen geïnteresseerden: “Mooi plan, maar het heeft lang geduurd” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Vrouw doodgestoken in portaal bij woning Amsterdam

Een vrouw is vanochtend iets voor 10.00 uur doodgestoken in een trapportaal bij een woning in Amsterdam, meldt de politie. Dat gebeurde in de straat Hagenau in Amsterdam-Noord. Een 22-jarige Amsterdammer is aangehouden en wordt gehoord, nog onbekend is wat zijn relatie met de vrouw is.

Lees meer »

Luitenant Luc Dorme, de laatste van vijf brandweerman broers, gaat na 49 jaar op pensioen bij de brandweer

Na een loopbaan van maar liefst 49 (!) jaar neemt luitenant Luc Dorme uit de Emiel Huysstraat in Geluwe eind juli afscheid van het vrijwillig brandweerkorps. De postoverste werd zondagmorgen verrast door zijn collega’s. Met loeiende sirenes rukten ze om luitenant Luc op te pikken voor een niet-alledaagse oefening. Met dank aan de kinderen en kleinkinderen die slachtoffer speelden tijdens

Lees meer »

Feesten Heule-Watermolen verliezen metWalter Deleu (76) opnieuw een oud-voorzitter

Nog maar vorige maandag 1 juli is dr. Claude Damman ten grave gedragen of Heule-Watermolen is opnieuw in rouw door het overlijden de dag erop van Walter Deleu. Beiden waren oud-voorzitter van het feest- en cultuurcomité dat de Watermolen Feesten organiseert. Toevallig vindt in de levendige gemeenschap net dit weekend de 80ste editie plaats van de kermis, die voortvloeide uit

Lees meer »

Gents drugopvangcentrum zoekt nieuw gebouw, met verschillende ingangen: “Wie afkickt, komt aan de deur best geen druggebruikers tegen” 

Het MSOC (Medisch Sociaal Opvangcentrum) in Gent is is ondergebracht in het centrum van de stad. Het gebouw heeft één ingang, waardoor drugsverslaafden mensen kruisen die aan het afkicken zijn. "Ze zien elkaar, er worden woorden gewisseld, voor de mensen die proberen af te kicken is dat confronterend", zegt Steve Sercu van het MSOC. "Een gebouw met 3 ingangen zou

Lees meer »

Biljartclub De Patriavrienden organiseert verzamelbeurs

Op zaterdag 6 juli vindt in het lokaal dienstencentrum Patria de derde editie van de verzamelbeurs plaats. Het evenement is een organisatie van biljartclub De Patriavrienden.
The post Biljartclub De Patriavrienden organiseert verzamelbeurs appeared first on KW.be.

Lees meer »

Keith Starmer nieuwe Britse premier na monsterzege van Labour tijdens verkiezingen

Sir Keith Starmer is officieel de nieuwe Britse premier. Zoals verwacht vond vannacht een politieke aardverschuiving plaats in het Verenigd Koninkrijk. Nadat de rechtse Conservatives van huidig premier Rishi Sunak veertien jaar lang aan de macht waren, won oppositiepartij Labour de Britse verkiezingen. En nog geen klein beetje. Nadat de exitpolls “een verpletterende overwinning” voorspelden, staat de partij van Sir

Lees meer »

Ultraloper Wannes Wylin vestigt wereldrecord buddylopen (maar moet daarna zelf in rolstoel geduwd worden om 24 uur te halen)

Ultraloper Wannes Wylin (48) uit Landegem, bij Deinze, heeft een nieuw wereldrecord buddylopen of rolstoelduwen op zak. Over 100 kilometer deed hij 12 uur en 2 minuten, een uur sneller dan het vorige wereldrecord. Voor de 2 andere wereldrecords die hij wou breken, moest hij passen. Hij was te uitgeput. Toch is hij niet teleurgesteld. "Ik ben superblij. Ik heb

Lees meer »

Ruimte voor carpoolparking in Geluwe?

Als het van gemeenteraadslid Nino D’Hellem (Team 2030) afhangt, dan komt er op de hoek van de Komerenstraat en Menenstraat (N8) naast de rotonde van de drukke expresweg N58 in Geluwe een carpoolparking.
The post Ruimte voor carpoolparking in Geluwe? appeared first on KW.be.

Lees meer »