Absoluut geen nek-aan-nekrace: Geert Wilders wint met grote voorsprong. Vijf inzichten na de Nederlandse verkiezingen

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Tweede alzheimermedicijn goedgekeurd in de VS

Het Amerikaanse farmabedrijf Eli Lilly heeft in de Verenigde Staten toestemming gekregen van toezichthouder FDA om een nieuw alzheimermedicijn op de markt te brengen. Het gaat om het tweede goedgekeurde medicijn dat de progressie van de slopende hersenziekte vertraagt.

Lees meer »

Waarom eigenlijk niemand wil winnen in Frankrijk

Forse toespraken, gisteravond bij onze zuiderburen. Iedereen lijkt klaar om eraan te beginnen. Op het eerste gezicht toch. In werkelijkheid was dit alles politiek theater. In het geval van de extreemlinkse Jean-Luc Mélenchon en president Emmanuel Macron zelfs een verregaande vorm van cynisme. Dit is de reden waarom.

Lees meer »

LG breit vervolg aan Camping Rollkap

De Landelijke Gilde Rollegem-Kapelle organiseert op zaterdag 6 juli de tweede editie van Camping Rollkap. Het evenement kadert dit jaar eveneens binnen de festiviteiten van Vlaanderen Feest.
The post LG breit vervolg aan Camping Rollkap appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kamping Kitsch start eigen radiozender samen met Topradio: “Humor die zo flauw is dat je erom moet lachen”

Kamping Kitsch Club lanceert, in samenwerking met Topradio, een eigen radiozender: Radio Kamping Kitsch Club. De online zender is enkel online te beluisteren via de link: Radio Kamping Kitsch Club en gaat van start op zaterdagnamiddag om 16.00 uur.
The post Kamping Kitsch start eigen radiozender samen met Topradio: “Humor die zo flauw is dat je erom moet lachen”

Lees meer »

Brabantse festival Paradise City op weg naar straffe wereldprimeur voor zijn tiende editie volgend jaar: “Idee zorgt voor levensvreugde”

De knaldrang was groot op Paradise City. Met dank aan – onder andere – de Orbit Stage, een gloednieuwe volledig uit hout opgetrokken arena inclusief 360 graden ravebalkon. Dé blikvanger van het driedaagse festival in Perk (Steenokkerzeel) dat er elk jaar nog groener op wordt. Op naar een straffe primeur in 2025: een tiende editie die op volledig pure hernieuwbare

Lees meer »

Zes WO I-soldaten uit Wales krijgen een graf met hun naam op, meer dan een eeuw na hun dood

Afgelopen week vond op verschillende CWGC-begraafplaatsen een plechtigheid plaats voor WO I-soldaten uit Wales die een grafsteen met hun naam op kregen. Na grondig onderzoek werd ontdekt waar ze lagen begraven. De herinwijding van het graf van kapitein Clifford Nichols werd bijgewoond door zijn achternicht en haar kinderen.
The post Zes WO I-soldaten uit Wales krijgen een graf met

Lees meer »

LIVE GAZA. Israëlische luchtaanvallen op Khan Younis en Rafah na evacuatiebevel – Iraanse generaal dreigt met raketaanvallen op Israël

Het Israëlische leger heeft maandag de evacuatie bevolen van Khan Younis en Rafah, in het zuiden van de Gazastrook. Daar werden honderdduizenden Palestijnen enkele weken geleden al gedwongen te vluchten voor gevechten, zij moeten nu opnieuw op de vlucht. Dinsdag voerde het Israëlische leger meteen meerdere luchtaanvallen uit op beide plekken. Een ziekenhuisbron in Khan Younis meldt acht doden en

Lees meer »

Egbert Lachaert (46) is géén kandidaat om Open Vld te leiden: “De donkerblauwe achterban vraagt mij kandidaat te zijn, maar anderen zijn compleet tegen”

Egbert Lachaert (46) wil niet opnieuw voorzitter van Open Vld worden. Wie dan wel? Eén ding is voor hem al zeker: “Het kan maar lukken als het beeld niet meer bepaald wordt door de oude familieclans die de partij al veel te lang domineren.” De families De Croo, De Gucht en Dewael dus. Een uitgebreid interview over zijn plannen en

Lees meer »