61-jarige fietser in levensgevaar na val in gracht: onderzoek naar omstandigheden

De hulpdiensten werden woensdagavond opgeroepen nadat een passant een fietser aantrof in het water van de gracht langs de landelijke Klarewal in Alveringem. De 61-jarige man uit Lo-Reninge lag met zijn gezicht in het water en moest ter plaatse gereanimeerd worden. Hij werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. De politie onderzocht of de man het slachtoffer werd van een aanrijding, maar dat bleek niet het geval te zijn.

Het was een passant die rond 19 uur op de lange maar landelijke en afgelegen Klarewal passeerde en plots een fiets opmerkte in de gracht. De passant stopte en merkte daarop meteen het lichaam van een man op in het water. De man lag met zijn gezicht in het water en bleek bewusteloos te zijn. Zowel een ambulance, de MUG-dienst als de politie en brandweer werden opgeroepen. De ambulanciers konden de man snel uit het water halen waarna ze hem ter plaatse langdurig reanimeerden. Het bleek om een 61-jarige man uit Lo-Reninge te gaan. Hij werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht.

Geen aanrijding

Het was onduidelijk wat er de man overkomen is. Hij belandde in de gracht ter hoogte van een bocht, waarbij hij even voordien in de graskant was gereden. Om uit te sluiten of het om een aanrijding ging, kwam de brandweer met verlichting en een tent ter plaatse. Het onderzoek leverde echter niets op. Er waren geen bandensporen te zien in de buurt, noch op het gras en bovendien was de fietser zelf niet gewond. Ook zijn fiets vertoonde geen sporen van een aanrijding.

Hoe de man dan wel in het water van de gracht belandde, is onduidelijk. Ofwel werd de man onwel, ofwel maakte hij een stuurfout waarna hij in de gracht belandde en bijna verdronk. Het parket werd verwittigd. Na onderzoek door de politie ter plaatse werd de plaats na anderhalf uur terug vrijgegeven. (JH)

The post 61-jarige fietser in levensgevaar na val in gracht: onderzoek naar omstandigheden is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Binnenkort kunnen we ‘payconiq’en’ in het buitenland: vier Belgische grootbanken komen met ‘Wero’. Wat kan je ermee?

De betaaldienst ‘Wero’, oftewel de ‘Europese Payconiq’, komt dit jaar nog onze richting uit. De app maakt het op termijn mogelijk in de hele eurozone met een QR-code te betalen. Handig voor op reis. Maar wat kan je voorts nog met de nieuwe internationale betaaldienst? Hoe werkt het concreet? En is Payconiq binnenkort verleden tijd?

Lees meer »

Hooggerechtshof VS geeft Trump deels gelijk: president gedeeltelijk immuun tegen vervolging Capitoolrellen. Trump: “Grote overwinning voor grondwet en democratie”

Het Amerikaanse Hooggerechtshof in Washington DC heeft met 6 tegen 3 geoordeeld dat Donald Trump deels presidentiële immuniteit genoot tijdens de bestorming van het Capitool in 2021. Een vonnis over Trumps vermeende beïnvloeding van de verkiezingen in 2020 vóórdat de Amerikanen in november naar de stembus gaan, lijkt daardoor steeds minder waarschijnlijk.

Lees meer »

Jonge Nederlander in Hasseltse cel voor helpdeskfraude

De Hasseltse onderzoeksrechter heeft een 24-jarige man uit Nederland aangehouden en opgesloten in de gevangenis op verdenking van helpdeskfraude. Hij deed zich voor als bankmedewerker en belde bij slachtoffers aan om hun bankkaart en kaartlezer in handen te krijgen. Dat maakte de lokale politie Limburg Regio Hoofdstad (LRH) bekend.

Lees meer »

Robbe en Doñana serveren unieke cocktails en mocktails in pop-up Jacobius: “Willen een hartelijke, warme, huiselijke sfeer bieden”

In Hof de Plezance openen Robbe Dupon en Doñana Vandyck op woensdag 3 juli pop-upcocktailbar Jacobius. Doñana is de gastvrouw, Robbe creëert de unieke cocktails en mocktails. “Maar het is niet de bedoeling dat ik enkel achter de bar te vinden ben”, aldus Robbe, die onlangs uitgeroepen werd tot de beste sherrycocktailbartender ter wereld.
The post Robbe en Doñana

Lees meer »

Tropische cycloon Freddy is langst aanhoudende storm ooit geregistreerd

De verwoestende tropische cycloon Freddy, die vorig jaar van Australië naar zuidelijk Afrika raasde, heeft het wereldrecord van de langst aanhoudende tropische cycloon verpulverd. Experts van de Wereld Meteorologische Organisatie (WMO) hebben op basis van een uitgebreide analyse officieel vastgesteld dat Freddy 36 dagen lang cycloonkracht had.

Lees meer »

Knokke-Heist gaat uniek karakter van Het Zoute beschermen: “Druk op de wijk onder controle houden”

De typische kronkelende smalle paadjes, straten tussen de tuinen van de villa’s en witte verf. Het zijn maar enkele zaken die Het Zoute in Knokke typeren. De voorbije 115 jaar werd het wellicht de meest exclusieve wijk van Vlaanderen. De gemeente wil dat typische en ‘unieke’ karakter beschermen en hanteert daarom voor het eerst de BGO (Beleidsmatig Gewenste Ontwikkeling). “Door

Lees meer »

LIVE GIRO DONNE. Rijdt Lotte Kopecky meteen naar de ‘maglia rosa’ in de openingstijdrit? “Het wordt een soort van zwaar trainingsblok”

Zondag begint het vrouwenpeloton aan de 35e editie van de Giro Donne – de Ronde van Italië voor vrouwen. In en rond Brescia begint wereldkampioene Lotte Kopecky aan haar strijd om de eindzege met een tijdrit van 15,7 kilometer. Dwingt de Belgisch kampioene tijdrijden meteen een goede start af onder het motto ‘goed begonnen is half gewonnen’?

Lees meer »