Er is een coalitie mogelijk zonder Geert Wilders, maar ze bestaat uit vier heel verschillende partijen

Hoe gaan de centrumlinkse en centrumrechtse partijen om met grote slokop PVV? Kiezen ze voor een bonte en ingewikkelde anti-Wilderscoalitie van minstens vier partijen, of neigen sommigen toch naar samenwerking met de radicaal rechtse winnaar? De tweede optie lijkt nog moeilijker dan de eerste.

Meer krantenkoppen in België

Choronde voor het eerst met Festival Werelddans: “Vijf groepen uit alle hoeken van de wereld brengen een avondvullend spektakel”

Volksdansgroep Choronde organiseert midden in de zomer een Festival Werelddans. Op maandag 12 augustus komt de wereld op bezoek met dansgroepen uit Bulgarije, Ecuador, Spanje, Chicago (USA) en Taiwan.
The post Choronde voor het eerst met Festival Werelddans: “Vijf groepen uit alle hoeken van de wereld brengen een avondvullend spektakel” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vader van gouden judoka op Spelen gearresteerd: “Hij kuste vrijwilligster in volle euforie op de mond”

De vader van Barbara Matic, een Kroatische judoka die goud veroverde op de Olympische Spelen, is gearresteerd op verdenking van grensoverschrijdend gedrag. Dat meldt de Franse krant ‘Le Parisien’. Hij zou na een van haar gewonnen kampen een vrijwilligster “in volle euforie” op de mond gekust hebben. Matic zat in dezelfde gewichtsklasse als Gabriella Willems, die voor ons land brons

Lees meer »

Borstvoeding minst populair bij West-Vlaamse vrouwen: “Door onwetendheid en onzekerheid”

Steeds meer vrouwen geven borstvoeding aan hun boreling, maar het gebeurt nog altijd het minst in West-Vlaanderen. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het Agentschap Opgroeien bij de start van de Week van de Borstvoeding, die loopt tot woensdag 7 augustus. “Informeren en ondersteunen blijft van cruciaal belang.”
The post Borstvoeding minst populair bij West-Vlaamse vrouwen: “Door onwetendheid en

Lees meer »

Triatleet Giani Vanden Broucke loopt 10km op BK

Giani Vanden Broucke is met enkele leden van zijn club Triatlon Brugge Team terug van een hoogtestage. Hij vroeg een VAL-nummer aan bij Olympic Brugge en neemt op zaterdag 3 augustus deel aan het BK 10 km op de weg.
The post Triatleet Giani Vanden Broucke loopt 10km op BK appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Navalny was niet meer dan lokaas.” Hoe Poetin de winnaar werd van de historische gevangenenruil

16-8. Dat is de eindstand van de gevangenenruil waarover Rusland en het Westen 2,5 jaar hebben onderhandeld. Al van vóór de Amerikaanse journalist Evan Gershkovich werd opgepakt. Diens arrestatie maakte deel uit van het plan van Vladimir Poetin, zo leert een reconstructie op basis van meerdere bronnen. En hoewel hij maar half zo veel mensen vrij kreeg, is Poetin toch

Lees meer »