Opbouw voor kerstmarkt op het Wapenplein is begonnen

Het wintertoerisme is de laatste jaren sterk gestegen in Oostende met onder meer Winter in het park. De succesformule wordt nu uitgebreid met een kerstmarkt op het Wapenplein. “Met deze nieuwe opstelling wordt rekening gehouden met het draagvlak van het en de erfgoedwaarde van het park, zonder in te boeten op beleving”, zegt burgemeester Bart Tommelein.

Naast het Leopoldpark is er vanaf dit jaar ook een nieuwe kerstmarkt in Oostende op het Wapenplein. Door de organisatie van een tweede kerstmarkt wordt de link gelegd tussen het handelscentrum en het Leopoldpark. Op het plein zullen er drie sfeerzones gemaakt worden met zicht op de horecazaken. In de kiosk komt er een horecagelegenheid om te genieten van typische winterse drankjes. Bezoekers vinden er straks ook het Huis van de Kerstman, een authentieke draaimolen, de grote kerstboom en de attractie Sapin Magique terug. De opbouw op het Wapenplein is al van start gegaan en zal afgerond zijn op 1 december. Er komen in totaal 24 kerstchalets.

“ ‘Winter in Oostende’ is uitgegroeid tot een toeristisch hoogtepunt, met heel wat extra overnachtingen en een serieuze stijging in de inkomsten van de restaurants tot gevolg. De spreiding van de kerstmarkt over twee pleinen is nu een win-win. We creëren niet alleen extra sfeer voor de eindejaarsshopper, maar tegelijk vergroten we het draagvlak bij de inwoners rond het Leopoldpark, door een betere spreiding van de bezoekers en een aanpassing in de openingsuren van de tijdelijke horeca-uitbatingen. De toevoeging van de tweede kerstmarkt op het Wapenplein versterkt de beleving voor inwoners en bezoekers, waardoor Oostende dé onbetwiste winterstad van Vlaanderen wordt”, zegt burgemeester Bart Tommelein (Open VLD)

Leopoldpark

Ook het Leopoldpark in Oostende blijft een bezoekje waard met een twintigtal kerstchalets en een drijvende schaatspiste. Op de vijver komt ook een schaatsbar, een terras met uitzicht op de piste en een authentieke paardenmolen. Centraal op het plein voor het bloemenuurwerk komt een Duitse meiboom met carrousselbar, omgeven door typische kerstchalets. Met deze nieuwe opstelling wordt rekening gehouden met het draagvlak van het evenement voor de inwoners en de erfgoedwaarde van het park, zonder in te boeten op beleving. De piste is van maandag tot en met donderdag geopend van 11 tot 20 uur, van vrijdag tot en met zondag is het geopend van 11 tot 21 uur. Nieuw dit jaar is dat de tickets verkocht worden volgens een principe van piekuren en daluren. Als schaatser betaal je 9,50 euro tijdens de daluren, tijdens de piekuren betaal je 11,50 euro. Piekuren zijn buiten de schoolvakantie op woensdag, zaterdag en zondag van 14u tot 18u. Tijdens vakantiedagen geldt het tarief van de piekuren elke dag van 14u tot 18u

Om de feestelijke ervaring compleet te maken, zullen er tijdelijke horecazaken worden opgezet in zowel het park als op het Wapenplein van 1 december tot en met 7 januari. Op vrijdag en zaterdag kunnen bezoekers tot 23 uur hier iets eten en drinken, terwijl op andere dagen de horecazaken open zullen blijven tot 22 uur. Uiteraard kunnen bezoekers na deze uren nog terecht bij de vele horecagelegenheden verspreid over de stad.

Openingsweekend

Winter in Oostende start op 1 december om 18 uur met een spectaculaire DJ-set onder de Lichttunnel met Omdat Het Kan & Average Rob. Om 19 uur wordt de winterse mix van het publiek afgespeeld tijdens de eerste lichtshow, en om 20 uur zal de mix van Arno voor het eerst te horen zijn. Na dit spektakel kan men genieten van de gezellige sfeer in het feestelijk verlichte Winter in het Park of op de Kerstmarkt op het Wapenplein. Inclusief gezellige muziek en animatie.

The post Opbouw voor kerstmarkt op het Wapenplein is begonnen is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Nederlandse huizenprijzen op hoogste niveau ooit

De huizenprijzen op de krappe woningmarkt in Nederland zijn nog nooit zo hoog geweest als afgelopen kwartaal. Dat meldt de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM). De gemiddelde verkoopprijs van bestaande huizen was in het tweede kwartaal 468.000 euro, 7,2 procent meer vergeleken met het eerste kwartaal van 2024. Dit is een “uitzonderlijke” toename, vindt de makelaarsvereniging, omdat dit sinds het

Lees meer »

Smeulende wrakken blijven achter: gewapende overval op geldtransport op Zuid-Italiaanse snelweg, bende gaat er met meer dan 3 miljoen vandoor

Een gewapende bende heeft donderdag op een autosnelweg bij Brindisi, een havenstad in de hak van Italië, een geldtransport overvallen. De bendeleden blokkeerden plots het verkeer in beide richtingen met brandende voertuigen en dwongen de bewakers van het transport om meer dan 3 miljoen euro af te geven, voor ze ervandoor gingen. Dat meldt het Italiaanse persbureau Ansa.

Lees meer »

Stalking-slachtoffer Guillaume Devos (43) na getuigenis overstelpt met reacties: “Eén bericht zou zomaar wel eens van haar kunnen zijn”

Na zijn openhartige getuigenis over stalking werd acteur en zanger Guillaume Devos (43) overstelpt met positieve reacties van mensen die hem een hart onder de riem wilden steken. Sommigen herkenden zich in zijn relaas en putten er steun en troost uit. “Bij één gebruiker stond alleen maar ‘Het spijt me voor jou’. Alleen dat.”

Lees meer »

Peperdure sokken, nieuwe sprinttrein en avondwerk voor mecaniciens: hoe Cavendish en Astana al hele jaar lang ‘geobsedeerd’ zijn door ‘Project 35′

‘Project 35′. Een naam die niet zou misstaan voor de ontwikkeling van een of ander nieuw superwapen, maar het is het grote plan dat Astana-Qazaqstan bedacht om Mark Cavendish (39) aan zijn zo gegeerde Tourrecord te helpen. De ploeg zette alles in wat het kon. Een nieuwe sprinttrein, peperdure sokken of mecaniciens die tot laat op de avond aan zijn

Lees meer »

Hoe ga je om met een toxische baas op de werkvloer? “Vermijd een rechtstreeks gesprek”

Het begrip toxisch leiderschap is weer alomtegenwoordig nadat choreografe Anne Teresa De Keersmaeker vorige week in opspraak is gekomen. Maar ondanks alle aandacht blijft het een lastig thema om op de werkvloer te bespreken. Wat kan je doen als je zelf met een toxische baas te maken krijgt? Leiderschapsexpert Gerrit Sarens en psychosociaal welzijnsverantwoordelijke Hilde De Man delen 5 adviezen.

Lees meer »

Fluxys biedt bijkomende hervergassingsslots voor lng aan in Zeebrugge

Gasbedrijf Fluxys heeft in de lng-terminal van Zeebrugge bijkomende langetermijnhervergassingsslots aangeboden voor de periode 2027-2044. Alle aangeboden capaciteit werd onderschreven op lange termijn, zo meldt Fluxys.
The post Fluxys biedt bijkomende hervergassingsslots voor lng aan in Zeebrugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Klas 3A van Vrije Basisschool wint kunstenwedstrijd ‘Blik op de Toekomst’ met werk ‘Groeien en Bloeien’

Dit voorjaar organiseerde het gemeentebestuur een kunstenwedstrijd voor Bredense scholieren. Bezoekers aan de tentoonstelling van de werken in het MEC Staf Versluys konden stemmen op hun favoriete werk. Deze week werden de winnaars bekendgemaakt. Hoofdwinnaar is het werk ‘Groeien en Bloeien’ van de 3A-klas uit de Vrije Basisschool Don Bosco.
The post Klas 3A van Vrije Basisschool wint kunstenwedstrijd

Lees meer »